Ko isti nozime pedejie 2 cipari - kada starpiba sim ellam?
Paldies!
Ko isti nozime pedejie 2 cipari - kada starpiba sim ellam?
Paldies!
Visi cipari apzīmē t kādai eļļa paredzēta, pirmie divi - dzineeaj darba t , pēdējie apkārtējās vides t , jo cipars augstāks, jo pie lielākiem ( - ) lietojama.
Kada tur bija ciparu un t attieciiba neatceros
neko nejauc?
pirmais ir aara t,otrs dzin t.
30 buus skjidraaka ,40 biezaaka karstam dzineejam. un atiecinaams arii uz 50 un 60 .
labi jau labi, galvenais, ka princips pareizs
Ciparu kaartiibai nav noziimes
![]()
![]()
![]()
nav tur nekādas sakarības ar āra temperatūru,vot ambīļi.
neko nejauc?
pirmais ir aara t,otrs dzin t.
30 buus skjidraaka ,40 biezaaka karstam dzineejam. un atiecinaams arii uz 50 un 60 .
nu pļē ![]()
![]()
![]()
Ko leksim lej vai 5w30 (ko amservs lej vismaz dizel tojotam) vai 0w40
Cipars pirms burta W norāda uz eļļas īpašībām zemās temperatūrās. Jo zemāks cipars, jo zemāka sastingšanas temperatūra eļļai, jo labāk saglabājās tās īpašības (viskozitāte)pie zemām temperatūrām, jeb vienkārši sakot nesabiezē...
Cipars aiz W raksturo eļļas wiskozitāti pie 100 grādiem...
Piem. 0W40, 5W40, 10W40 būs vienāda viskozitāte (šķidrums, po prostomu
) pie 100 grādiem, bet būs dažāds biezums pie -20...
0 būs stipri šķidrāka kā 10...
kaut kā tā...
Cipars aiz W raksturo eļļas wiskozitāti pie 100 grādiem...
Piem. 0W40, 5W40, 10W40 būs vienāda viskozitāte (šķidrums, po prostomu ) pie 100 grādiem, bet būs dažāds biezums pie -20...
0 būs stipri šķidrāka kā 10...
kaut kā tā...
vai tad kaacs striidas?
vnk pat +20 5W jaabuut skidraakai par 10W,bet sastinguma t ir zemaaka jo zemaaks skaitlis.
is benzīna dzinējiem tiek liets Mobil 1 0W40
neticu, ka toijotas turbodīzeļiem tiek lieta W30 eļļa ![]()
Oficialā mājas lapa vēsta , ka is 220d tiek lieta Mobil 1 ESP 5W-30
Tiko iepirku dīzeļravu un servis onkam prasiju ,ja kas tad kādu eļlu uzliet (esmu dzirdējis ,ka jauni motori sākumā ēd to ellu) un viņš nosauca divas 5w30 un 0w40 . Tad es prasīju ko viņi man lies apkopē ,atbilde mobile 5w30. Man ir parastais 2,2 d ,
Un kāda ir dizeļ ravas dzineeja t ?
Prasa siltumizturīgāku eļļu ?
renaults saviem dCi aizliedz liet 30nieci....
Sanāca kādi 4000 ar 2,2d is pabraukt. Cik nopratu is-am ir tas modernais(bezkvēpu ????) "'ekoloģiskais"D-4D D-cat kurš ir ievērojami dārgāks,jaudīgāks par 2.2 D-4D
Nezinu dzinēja t , uz odo nav ciparu , papīrus nēsmu izlasījis , bet motors uzsilst samērā negribīgi ar visu papildus elektrisko silditāju pogu.
Nezinu dzinēja t , uz odo nav ciparu , papīrus nēsmu izlasījis , bet motors uzsilst samērā negribīgi ar visu papildus elektrisko silditāju pogu.
tad jau viss pareizi dzineejs auksts, eļļa, kas paredzēta zemām t