Opel Vectra B, reģistrēts 2000.g aprīlī, pirku 5-gadīgu ar 127 Mm (megametri) nobraukumu, nu ir jau 2x vairāk uz odo. Adam Auto - esot no Vācijas izsolē pirkuši.
Sūkni mainīju pirms 3 gadiem, principā varēja labot - nebija mehāniski izdilis, bet nobeidzies izejas tranzistors. Tad vēl viņam priekšā stāv galvas restaurācija, jo kaut kur spiež atgāzes dzesēšanā, tas noteikti bija jau sākumā, iegādājoties to no Adam Auto \"ar 3 mēnešu garantiju\", tikai es to konstatēju pēc vairākiem gadiem, kad izdomāju nomainīt dzesēšanas šķidrumu un izskalot motoru - no dzesēšanas sistēmas izlija brūngani rūsgana žļurga un visādi nosēdumi. Skaloju ar speciālo radiatoru tīrāmo līdzekli, salēju jaunu antifrīzu un vēlāk sākās brīnumi dēļ tā, ka vēl skalojās laukā drazas, kas nosēdās uz tosola bāciņas vāciņa un neļāva nostrādāt pārspiediena ventilim, vispirms pāris reizes nomaucās radiatora šļauka pie termostata, tad uzliku stingrāku žņaugu - vēlāk šļauka pārplīsa, salaboju to, tad atplīsa radiators, pēc tam sāku domāt un izdarīt secinājumus. Nomainīju vāciņu un ir +/- ok - šad tad tosols drusku jāpielej - atkarībā no tā cik intensīvi gāzē, jo tosolā sapūstie burbulīši vairāk vai mazāk izdzen tosolu laukā.
Vēl autiņam jau pēc pašas iegādes bija problēmas ar iedarbināšanu, kad aukstumā jādarbina drusku uzsilis motors - kvēlsveces neiedegās un jāgriež ~pusminūti, tādejādi 3 gados pus-piebeidzu 2 akumulatorus, līdz uztaisīju manuālu kvēlsveču ieslēgšanu. Cik noprotu, šo vainu atrisina sprauslu blīvgumiju nomaiņa, kas arī tiks darīts pie galvas restaurācijas (bet to gribās atlikt līdz laikam, kad auto būs nomaksāts līzings). Citādā ziņā mainītas ir vēl piekares detaļas (bukses, šarnīri, pr. gultņi), bremžu kluči, eļļas, filtri, ksenona u.c. spuldzītes. Nomainīju visas atsperes, jo oriģinālās bija \"sport edition\" - nedaudz pazeminātas (un vienai nolūzis pēdējais vijums), nez\' laikam arī amīšus vajadzētu nomainīt, jo gribas mazliet mīkstāku gaitu. Vēl auto ir puse virsbūves pārkrāsotas dēļ mazām, sadzīvē iegūtām švīkām - kamēr bija kasko bez pašriska - izmantoju iespēju un paziņam sagādāju kantorim ienākumus >1000 Ls.
Ā, uzreiz pēc iegādes auto aizdzinu uz Hansa auto pārbaudīt - neko sliktu neatrada, viss perfekti, arī motors. Paziņa (prof. krāsotājs) paskatīja virsbūvi - arī perfekta. Vienīgi pats vēlāk, labodams radiatoru, atradu, ka zem pr. bampera tas dzelzis, kas šķērsām - ir nedaudz iebuktēts, kā arī vienam pr. lukturim reflektors ir mazliet tumšāks kā otram, un uz apakšējā rāmja (tā, kas zem motora) nezkāpēc ar baltu krāsu ir uzrakstīts kaut kāds kods (varbūt ņemts no šrota nomaiņai?).
\"Visas mazlietotas automašīnas (lietotas auto) pirms pārdošanas tiek pārbaudītas autoservisā un pilnībā sagatavotas tehniskajai apskatei. Lietotām automašīnām Adam Auto sniedz 3 mēnešu vai 10 000 kilometru nobraukuma garantiju dzinējam un pārnesumu kārbai – slēptajiem defektiem.\" www.adamauto.lv/...
Pilnīgs bulšits (vismaz manā gadījumā) Kaut tas kantoris izčabētu! NEKO viņi tam auto nebija pārbaudījuši, pirku pie -26 grādiem auto aķis motoru nespēja vispār pagriezt. Labi, aķi ielika jaunu, ja var ticēt - nomainīja eļļu, filtrus, uzlika signalizāciju. Lietoto auto pārdevējs tur kā Rumbulā izpildījās - kad interesējos par auto, šis teica kolēģim, lai iet man parādīt un vēl piebilda, lai domājot ātri, ka es šodien jau trešais, kas par to interesējās.
No kļūdām mācās, tas bija mans pirmais personīgais auto pirkums, kaut kā baigi iepatikās - melns hečbeks ar smukiem lietajiem diskiem, ksenonu, mazu nobraukumu un pats galvenais, kāpēc tieši šo pirku - jo ticēju dīlera apgalvojumam, ka viss pārbaudīts un ir tip-top. Domājams, ka opeļus vairs nekad neskatīšu kā variantus, lai gan jāatzīst, ka opelis ir krietni mainījies un Insignia man pat patīk (lai gan esmu diezgan konservatīvs kļuvis, labāk patīk kantaini un pamatīgi auto, kā pirmais V70 vai W126).
Kopumā par šo auto var teikt kaut ko pilnīgi pretēju kā saka par BMW \"Freude am Fahren\"
(lai gan- atkarīgs ar ko salīdzināt - iepriekšējais personīgā lietošanā bijušais Kadett E uz beigām bija daudz traģiskāks), bet varbūt man karma jālabo... 
Nessen nomainīju auto numura rāmīšus no \"Opel..Adam Auto...\" uz \"Latvija\", cerams tas pozitīvi ietekmēs auto auru!
Te daži kadri no sadzīves ar šo auto: foto.inbox.lv/...