Kādēļ nav atļauts stāvēt iebrauktuves malā?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kādēļ nav atļauts stāvēt iebrauktuves malā, ja CSN teikts, ka iebrauktuve nav krustojums? 

1.24. krustojums — vieta, kur krustojas, piekļaujas vai atzarojas ceļi vienā līmenī, kā arī vieta, kur ceļu satiksme organizēta ar 409.ceļa zīmi. Krustojums ir norobežots ar iedomātām līnijām, kas savieno brauktuves pretējo malu noapaļojuma sākumu. Šis termins neattiecas uz vietu, kur uz brauktuves izbrauc no blakusteritorijas (pagalma, stāvvietas, degvielas uzpildes stacijas, uzņēmuma u.tml.)

 
Eriks_Grigis Reģ.: 25.02.2002
2 0 Atbildēt

Jo CSN 122. p. atļauj apstāties, bet aizliedz stāvēt:

122.2. citās vietās, kur stāvošs transportlīdzeklis var neļaut braukt (iebraukt vai izbraukt) citiem transportlīdzekļiem vai traucē gājēju pārvietošanos.

"Iebraukt vai izbraukt" 122.2.p. stāvēšanas aizliegums attiecas uz iebrauktuvi blakus teritorijā vai stāvvietā un iebrauktuve nav saistāma ar apstāties un stāvēt 121.6.p. aizliegumu krustojumā un tuvāk par 5 m no tā!

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Esmu vairākas reizes Rīgā novietojis auto izbrauktuvē no DUS atstājot pie noapaļojuma un it kā priekšā iedomātam ietves turpinājumam, bet neaizsedzot ietves malas pazeminājumu, tā ka praktiski tas nevar traucēt un sods arī netiek piemērots.

122.2 aizliedz novietot tā, ka fiziski nevar izbraukt vai paiet garām.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti