Atsevišķas spuldzes nozīmē to ka tālo staru veido tikai viena spuldze katrā pusē, kamēr situācija, kur bāzes komplektācijas mašīnai ir lukturis ar vienu H4 spuldzi, bet premiuma konfigurācijā vēl nāk klāt viens H1 tālais papildnieks [audī lielākos pilnajos lukturos, golfam ļoti uzkrītoši papildus, atstājot ārmalās standarta lielos lukturus] un ir +/- 2x stiprāki tālie. Pēc tam kad es biju izbaudījis atšķirību starp B3 A80 un A90 lukturiem, bija skaidrs ka golfam papildnieki ir must have.
Attiecībā par tavu filosofiju par nakts lauzējiem - es pieņemu ka nakts lauzēji pa lielam ir vienkārši spuldzes ar zemāku nominālo spriegumu un viss. Pa lielam visām mašīnām oriģinālā priekšas lukturu barošanas konfigurācija sūkā - citām smagāk, citām ne tik ļoti - labākajā gadījumā ir kompromiss ar 1,5 mm2 vadiem un slēdžiem - sliktākajā gadījumā, kā redzēts iekš dacia logan, ir jūtami tievāki vadi - deviņdesmito gadu fofāgeniem atkal modularitātes dēļ starp lukturiem un drošinātāju kasti ir baigā vidēji tievu vadu metrāža - tas viss gādā par to lai līdz lukturiem nonāktu labi ja kādi 12 volti, bet ļoti bieži vēl mazāk. Nakts lauzēji visdrīzāk ir uztaisīti ar to prātā, lai tie dotu normālu gaismas atdevi pie tāda sprieguma, jo ir lasītas atsauksmes no čaļiem, kuri ir spējīgi sakārtot lukturu vadus, ka nakts lauzēji ir sūdi ar īsu mūžu, tātad normālu spriegumu netur.
Tikmēr man golfā dzimto 1,5 mm2 vadu vietā ir 4 mm2 uz katras puses lukturu masam un tālajiem, un 2,5 mm2 uz tuvajiem + divi pie drošinātāju kastes piekabināti releji izņem no ķēdes laukā vairākus metrus tievu vadu un trīs slēdžus, kopā ar ģeneratoru, kurš dod ārā 14,1-14,2 voltus, rezultātā līdz spuldzēm nonāk vismaz halogēna specifikācijas nominālais spriegums - 13,7v un jebkura bezfirmas spuldze man spīd kā nakts lauzēji.
Nu kaa, tak NB ir uzlabota materiāla kvēldiegs un krutāka cēlgāze kolbā iepildīta- kur arī Cena.100W spuldzei ir vnk resns kvēldiegs- tas izdala karstumu bet toties tik ātri neizdeg- prasta tehnoloģija par 7x lētāku cenu.Par sprieguma celšanu tak jau 90tajos klārēja bēdīgi slavenā japāņu firma Catz, kas par dārgu naudu tirgoja tam domātu komplektu- ja 12V vietā ierubī 14,8, tad dajebkas spoži spīd, jautājums tikai cik ilgi;)
Mašīnas nominālais borta spriegums ir 14,2v, bet halogēnspuldžu nominālais spriegums - 13,7v.
Sen senos laikos čomam bija Opel Calibra,arī sagribēja vairāk gaismas,ielika 100W spuldzes,ilgs tas prieks nebija jo sakusa/izkusa lukturi.
Es īsti neticu. senlaikos jau varēja tepat brīvi dabūt visādas eksotiskas H4, pats esmu daudz lietojis viņas.Nekad neesmu dzirdējis, ka ar plikiem 100w kādam būtu kas diži izkusis, izņemot varbūt kādu jau iepriekš sabojātu vecu reflektoru.Jo tak paši lukturi bija bez lēcām, lieli, un ar relatīvi labu ventilāciju un stikla stiklu. Runas bijušas, ka dažiem tur kkādi veci slēdži kūst ,bet reāli nezinu. Varbūt arī tas līdzēja, ka toreiz pa dienu nebija obligāti tuvie.Piem tāds Tungsram/GE, tiem H4 ar 140/100w bija labs, un nekas nekusa.Bet es reiz ieliku iekš OpelVectra (kuram kāreiz mazi šauri/tievi lukturi;) exkluzīvu zviedru Biltema garadarbu ar 180/130w (jā,re ka kādreiz tādi bija- un, kas interesanti- ražoti tieši tādā valstī, kur briežu naktī uz ceļa vairāk nekā braucēju;). Nu tad nu gan bija gaišs (visi tagadējie xenoni lai te iesūkā), bet atkal podi- tām izkusa kontaktu lodējums un sagadījās, ka tas abiem notika vienā vakarā- tālie vēl dega abi ok, bet otrs lukturis tuvais nodzisa pretimbraucēja tiešā tuvumā tieši pie pārslēgšanās uz tuvajiem ;D Es gan viņas abas salodēju un veiksmīgi izmantoju vēlāk jau citos lukturos. Kur pēc laiciņa dabūju atkal pārlodēt- kamēr laikam pēc kkāda pusgada šādas mocīšanas vienai tomēr pārdega tas treknais kvēldiegs;)
Tev ir kaut kādi fantastiski lukturi patrāpījušies, ja tie šādu spīdzināšanu ir turējuši. Audī hellas/boša/valeo lukturiem ar hromētu plastmasas reflektoru tas hroms pēc 10-15-20 gadiem sāk lobīties nost arī ar standarta spuldzēm...
es tā gan domaju, ka ne 20, bet gan 3-4-5g viņiem ir tie griesti- jo, kā jau zinām, gaismas tur tad vairs nav, kaut tur pirkstu iebāz;).Opels,Volvo un MB vēl daudz/maz, bet nu Bmw un Audi te itin krietni mūs čakarē.
Māte Google tev parādīs kādi lukturi bija Calibrai.
pusotru reizi plānāki kā Vectrai, turklāt piebāztā mazā/karstā motortelpā