Ēšana pie stūres braukšanas laikā

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015

Sveiki, iAuto foruma biedri! Šodien novēroju interesantu gadījumu. Kāda dāma, intensīvas satiksmes laikā vadīja auto vienā rokā turot burgeri, otrā kolas glāzi un tikai ar diviem pirkstiem turoties pie stūres rata. Vienā brīdī pat zaudējot nedaudz uzmanību, gandrīz ieskrēja priekšā braucošajā automašīnā, kura apstājās pie gājēju pārejas. Man, jau šķiet ka ēšana pie stūres ir nosodāma. Kā šķiet jums?

 
kolumbs Reģ.: 27.12.2005
8 0 Atbildēt

Tik ļoti ar ēšanu pie stūres aizrauties nevajadzētu. Bet, nesaku, ka nevar kaut ko apēst, koncentrējoties vienlaikus uz ceļu. Garos nakts pārbraucienos tā var kliedēt miegu.

sirga Reģ.: 29.10.2002
4 0 Atbildēt

lūrēšana apkārt arī samazina uzmanību!

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
1 0 Atbildēt

Man ir distances kontrole!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Distances kontrole fiziku neapmānīs.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

Kad uz smagā braucu, tad es ēdu starp točkām. No rīta pildot dīzeli arī DUS pārtiku. Pie stūres gan ne. Nebija ērti.

Arī ar vieglo braucot neko vairak par šokolādīti.

Termo krūzes,kustībā esot, principā nelietoju -nav ērti.

msh Reģ.: 16.04.2007
5 1 Atbildēt

Es personīgi apbrīnoju visus tos staķika kafijas ninnātājus - dārgi un neērti - un tos, kuri šādas vēlmes dēļ vecās mašīnās liek glāžu turētājus. Nē nu nav jau tā ka tie turētāji nekam neder - vienreiz braucu kopā ar vienu cilvēku, kurš mums abiem nopirka pa diviem saldējumiem - attiecīgi katrs vienu turēja rokā un otrs tika ielikts glāžu turētājā.

Es mēdzu ēst un dzert braucot - ēdiens parasti ir saldējums vai kādi cepumi maisiņā, dažreiz čipsi, dzēriens - kaut kas pusotra litra pudelē - abas rokas aizņemt spēj tikai čipsu paka, un tas tiek pieļauts vai nu stāvot, vai uz šosejas, kur var stūrēt ar kājām.

ak Reģ.: 13.01.2003
1 0 Atbildēt

Es daru tieši tāpat

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kaplīša kafija ir viena no labākajām, kas vispār ir pieejamas, izņemot īpašas kafejnīcas, kas jāapmeklē speciāli, nevis ērti pieejamas pa ceļam. Vienlaikus, protams, saprotams ir arī apbrīns Ir cilvēki, kas novērtē labi pagatavotu kafiju un ir tādi, kas nespēj atšķirt no lētākās šķīstenes. Tieši tāpat, kā ir cilvēki, kas ir laimīgi, dzerot bamšļus un saucot tos par alu un nekad nesapratīs tos, kuri spēj novērtēt un atļauties kvalitatīvu produktu - daži izcili beļģu ali vismaz Latvijas cenās maksā 0.3 pudelē vairāk kā bamšļu sešpaka

No ēšanas pie stūres ļoti cenšos izvairīties pirmkārt jau tādēļ, ka nepatīk ēst visādus draņķus. Kvalitatīvu ēdienu un jo īpaši zupas, kas man ļoti garšo, pie stūres ēst vispār nav reāli, tādēļ jautājums nav aktuāls.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 3 Atbildēt

Nu tad šo "labi pagatavoto kafiju" vajag izvākt no staķikiem nah ārā - benzīntanks ir domāts lai uzpildītos un lai atlietu, un benzīntankā var būt dajebkāda kafija - ja migsi ciet, dzersi jebko - un ja man kādreiz gadīsies šāda situācija, tad arī, vienīgi ja tas būs staķiks, nebūšu sajūsmā par to cenu, tikai tāpēc, ka tā saskrūvēta jo kaut kādiem īpaši piekasīgiem narkomāniem liekas kaut kas ūber, un tāpēc tā tiek pozicionēta un uzskrūvēta attiecīga cena.

Priekš dzeršanas braucot ir domāts ūdens, gluži vienkārši tāpēc lai kompensētu šķidruma zudumu. Citreiz mājās no krāna pieleju pusotra litra pudeli, ja tāda mašīnā mētājas, citreiz pa ceļam, parasti jau kādu 100 km attālumā, nopērku, nu citreiz vēl ir pasažieri kuriem paprasīt lai iedod padzerties...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Kaplītis nu jau sen kā nodrošina iepēju par degvielu maksāt pie sūkņa tiem, kam tas ir tikai benzīntanks. Lej un atlej, bet nemāci citiem dzīvot. Kādēļ jādzer jebko, ja var dzert labu kafiju? Kādēļ lai izvāktu no piedāvājuma to, kas interesē pircējus, kuri vēlas vairāk, nekā tikai uzpildīt auto?

msh Reģ.: 16.04.2007
2 1 Atbildēt

Pie sūkņa var maksāt tikai ar karti, un arī ne pie katra sūkņa - kā kurā tankā, protams. Par to "Kādēļ jādzer jebko, ja var dzert labu kafiju?" es tevi saprotu - spēcīga kofeīna atkarība, tāpēc arī šāds teksts.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka nesaproti neko "Spēcīga kofeīna atkarība" tieši būtu iemesls dzert jebko - ka tik lēti un daudz kofeīna. Tieši tāpat kā alkoholiķiem vislabāk pie sirds iet bamšļi, nevis dārgie dzērieni.

Diemžēl mājās tikt pie tādas kafijas, kuru var baudīt, nevis dzert kofeīna dēļ, ir neadekvāti dārgs prieks, tādēļ dzeru ūdeni vai tēju, bet labprāt izmantoju ērti pieejamo un attiecīgajā kvalitātes līmenī lēto iespēju tikt pie baudāmas kafijas dodoties kādā brīvdienu izbraukumā.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Laikam neesi pamanījis ka atkarību līmeņi ir dažādi, kā arī atkarīgo rocība ir dažāda - gan šmigai, gan nikotīnam, gan kofeīnam Alkoholiķis - miljonārs netukšos tesmeņus, bet gan dārgus visīšus. Kofeīna atkarīgos parasti redzu vidēja līmeņa - visādas biroju žurkas kas regulāri ninnā no tādām krūzītēm, kas man ir viens malks, tādu melnu, no maltās kafijas bez cukura uztaisītu šļuru kur acis bezmaz sprāgst laukā no pieres. Uz tādiem indivīdiem paskatoties nerodas izbrīns kāpēc staķika kafijai ir tāds noiets arī dienas stundās...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Iespējams, būsi ļoti pārsteigts, ka ir cilvēki, kas nav atkarīgie. Viss, protams, ir atkarīgs no vides, kurā uzturies, un saprotu, ka var mūžu nodzīvot, neapamanot pasaules dažādību, bet eksistē arī tāda pasaule, kurā tiešām cilvēki spēj baudīt lietas nekļūstot atkarīgi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Cik dienas esi spējīgs iztikt bez kafijas? Ja tiešām dienas, tad ticu.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Visi cilvēki ir no kaut kā atkarīgi. Cits no slaistīšanās ( lasi - smēķēšanas), cits no kofeīna, cits no seksa, cits no zivju ķeršanas, cits no dabas skaistuma. Ja nav nekādas atkarības, tad esi robots.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 0 Atbildēt

Viens tas Kapļa kafijas aparāts maksā kā jauna mašīna. Un tagad pareizini ar Kapļu skaitu LV un vēl reiz 2, jo lielākajā daļā staciju ir divi tādi.

Ja neko vairāk par degvielu nevajag ,tad vienmēr var lieties Neste. Tagad arī Kapli ir pašapkalpošanās iespēja.

Nenoliegšu, besī hotogu ēdāji, lejos Neste.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 4 Atbildēt

Man vajag astoto, tāpēc neste atkrīt - jo man vajag lai bākā reāli ielīst astotais, nevis no pistoles ar uzrakstu "98 futura" tek piektais...

Latvijas otrā galā izvēlos viršus.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

Nu ļoti reti ēdu pie stūres. Neērti, var uzliet dzērienu uz biksēm, parasti jātīra drupačas, kas vienmēr aizbirst garām spraugās kur pat pirkstu nevar iebāzt vairs neēdu un nedzeru, cienu sevi un auto, apstājos, izkāpju ārā un tad var kaut kur blakus ēst un dzert

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Ja nav dižu komplekso pusdienu, lai tak ēd. Šokolādes uzkošana vai strebekļa iedzeršana - nedomāju, ka tas novērš daudz vairāk uzmanības kā kloķīša pagriešana kondiķim vai kam tādam.

Pats pie stūres ēdu/dzeru, bet ne visu. Cenšos izvairīties no izstrādājumiem, kas birst/tek (mērce, teiksim), jo tik cūciski jau negribas, ka pēc ēšanas viss krekls ar pleķiem vai viss beņķis ar drumstalām, taču braucot jau nav īstais brīdis, kad nu vajadzētu drupačas lasīt.

Kafijas autiņā - nu reizi gadā varbūt . Man nepatīk tās standarta krūzes - allaž liekas, ka apdedzināšos. Gūtais prieks nav tā vērts.

arba Reģ.: 16.12.2002
1 0 Atbildēt

nedomāju, ka ir liela starpība - ēst, dzert kafiju, runāt pa telefonu vai smēķēt

dzert kafiju varētu būt bīstamāk

pirms 15 gadiem iebraucu vienam pakaļā, kad man sieva pīrādziņu bāza mutē

sirga Reģ.: 29.10.2002
3 0 Atbildēt

Kas tālāk sekoja............

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Kaut ko nepilošu un nedrūpošu var uzēst, tāpat kafiju vai ūdeni padzert. Mc veidīgos gan nē, saldējumu reizēm sanāk pēc sīčiem daēst - stipri pakusis ir neērts un diezgan bīstams pasākums.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Ēdu un dzeru pie stūres. Ēdu kādu 1-2 mēnesī - kad jāsteidzas uz tikšanos un nav bijis laika paēst, tad pa ceļam. Vai citreiz kādu tālāku gabalu braucot. Visbiežāk kādu laša sviestmaizi no staķika. Dzeru pārsvarā kafiju - citreiz pats sataisu, citreiz no tā paša staķika (narvesena žļurbu ciest nevaru). Kafiju dzeru katrā tālākajā par 40-50 km braucienā. Atzīstu, baigi labi tas nav, bet, nu, dzīves ritms dažreiz liek pagrēkot.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Es ēdu gandrīz vienmēr, garos braucienos. Ēdu visu ko - sviestmaizes, picu, vistu, utt.

Tas ir nosodāmi, bet braucot ar maziem bērniem, sevišķi ja tie guļ, gribās izbaudīt klusumu un max. tālu aizbraukt nevis stāties ēst. Vai, ja visi ēd, arī var tālu aizbraukt.

Runājot par uzmanības trūkumu, visvairāk uzmanība zūd muldētājiem. Tie, kas muld ar blakussēdētāju, bet skatās nevis uz ceļu, bet uz sarunas partneri. Ļoti riebjas tādi. Agrāk domāju, ka tā dara tikai filmās, bet tad ievēroju arī reālā dzīvē. Visu laiku gribēju teikt - skaties uz ceļu!

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Man gan šķiet, ka Reinis druciņ blato tajā stāstā ;D

Kamēr pudeli skrūvēt vai kko no pakas ķeksēt, ieteicams stūri labāk turēt ar kāju. Nevis ar pusotru brīvu pirkstu kopā vēl ar visu to paku- kas līdzīgi kā daži āksti lepni stūrē divriteni,rokā turot pavadu ar lielu suni galā...

Es vispār parasti esmu mazrunīgs braucot.Un, ja ēdu, tad parasti stāvot uz vietas.Kādreiz braucot daudz grauzu šokolādi, pat 2-3 tāfeles dienā ir gadījies.Bet viņa mēdz nemanot nodrupt uz sēdekļa, un tad var visu dienu pašam nemanot pastaigāt ar brūnu traipu uz dibena;)

Ja gribās vienlaikus "redzēt" teksim, 3-4 dažādas lietas- ceļu,spoguļus un blakussēdētāju, tad jāskatās ir uz "nekurieni".Kaut kur pa vidu starp visām tām lietām.Šo noteikti vajag priekš sevis patrenēties.Var pat kantorī uzreiz no rīta to uzsākt- vienlaikus piem divas sienas pa labi/kreisi,iesāņus sēdošs kolēģis un datora monitors savā degungalā.Ne tā ka uzreiz mazus burtus lasīt, bet vismaz aptuveni saprast ko tas rāda, vai bilde kustās/mainās utt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Braucot pa šoseju stūri var pat kādu laiku neturēt. Bet tas laikam atkarīgs no auto.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
5 0 Atbildēt

Par ēšanu braucot lielākais speciālists ir Vernons. Viņš saviem padotajiem pat speciālu kursu lasa, kā vienlaicīgi braukt, ēst un tirgot biļetes nekavējot grafiku. Ēšana pie stūres ir pirmā profesionālā braucēja pazīme.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

You gotta point there, mate.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

msh rakstīja: Nu tad šo "labi pagatavoto kafiju" vajag izvākt no staķikiem nah ārā - benzīntanks ir domāts lai uzpildītos un lai atlietu, un benzīntankā var būt dajebkāda kafija - ja migsi ciet, dzersi jebko - un ja man kādreiz gadīsies šāda situācija, tad arī, vienīgi ja tas būs staķiks, nebūšu sajūsmā par to cenu, tikai tāpēc, ka tā saskrūvēta jo kaut kādiem īpaši piekasīgiem narkomāniem liekas kaut kas ūber, un tāpēc tā tiek pozicionēta un uzskrūvēta attiecīga cena.

Priekš dzeršanas braucot ir domāts ūdens, gluži vienkārši tāpēc lai kompensētu šķidruma zudumu. Citreiz mājās no krāna pieleju pusotra litra pudeli, ja tāda mašīnā mētājas, citreiz pa ceļam, parasti jau kādu 100 km attālumā, nopērku, nu citreiz vēl ir pasažieri kuriem paprasīt lai iedod padzerties...

Pēdējā laikā ievēroju, ka kapli vairs neapmeklēju. Garākos braucienos pērku kolu ( tur arī kofeīns) un nevis kapļa sausās maizes, bet kaut ko citu - picu, burgeri, vai kaut ko tādu.

Tā, ka kaplis zaudēja vienu kafijas dzērāju.

P.s.

Degvielu leju nestē.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Lūk video par ēšanu pie stūres. Sociālā reklāma.

youtu.be/SkbsKzKAyUU

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Pilsētas satiksmē - kategoriski nē.

Ārpus pilsētas - kādu cepumu varbūt. Ja vari paņemt to cepumu no turzas, nenovēršot uzmanību no ceļa, tad kādus pāris cepumus jau var.

Neko tādu, kur pil mērce vai izkusis saldējums, kur automātiski būs uzmanības novēršana.

murx Reģ.: 15.04.2016
0 0 Atbildēt

Es arī ēdu. Sistemātiski. Brokastis no rīta. Ietaupās laiks, jo uz darbu 100 km. Varu ilgāk pagulēt. Kafija (laba, pat ļoti) no mājas termokrūzē, maizītes, pat jogurtu. Ārpus pilsētas gan. Mašīna paliek cūciska, jātīra regulāri. Toties pusstunda dienā ietaupās. Bailes rēķināt, cik tas ir mūža garumā...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti