Pastāstiet kādu stāstu no dzīves, par saskarsmi ar policiju

ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015

Sveiki, iAuto foruma biedri. Visi mēs esam saskārušies ar policiju. Kādam šī saskarsme ir bijusi labvēlīga, kādam ne tik ļoti. Varbūt kādam ir kāds stāsts par šo saskarsmi? Droši padalāmies, lai ir ko palasīt garajos rudens vakaros!

 
ReinisPaberzis Reģ.: 21.08.2015
3 0 Atbildēt

Reiz bija tāds atgadījums. Kad vēl braucām autokrosā. Ziemā bijām aizbraukuši uz Salacgrīvas ūdens tilpni, izmēģināt radžotās sporta riepas. Kad, jau braucieni gāja uz beigām, pēkšņi, mums pretī caur kupenām nesās policijas Rovers. Domājām, ko gan esam pārkāpuši, jo tajos laikos vēl bija atļauts braukāt pa aizsalušām ūdens tilpnēm.Kad tas apstājās pie mums, no tā ārā izkāpa divi ļoti jautri policisti. Teica, ka viņus piesaistījusi sporta auto radītās skaņas un ka viņi esot lieli autosporta cienītāji. Pēkšņi mūsu uzmanību piesaistīja vadītāja durvju atvēršanās un no Rovera ārā izvēlās tā vadītājs( iespējams ierēbis ). Divi policisti pieskrēja un iesēdināja viņu atpakaļ pie stūres.

Piedāvājām viņiem, ka varam izvizināt pāris apļus pa ledus trasi, viņi protams neatteicās. Pēc braucieniem policistiem bija prieks "līdz ausīm" . Tad bija mūsu kārta un jau pēc brīža atradāmies policijas Roverā. Turējāmies cik spēka, jo pie auto stūres bija tas pats vadītājs, kurš pirms brīža no tā izvēlās. Auto, kura formas atgādināja jūras konteineru triecās caur kupenām, taisija piruetes un pat brīdi brauca uz diviem riteņiem. Trakais brauciens beidzās veiksmīgi. Izkāpām un atvadījāmies no jaunajiem draugiem. Uz to laiku, jau bija satumsis. Mēs noskatījāmies, kā triecoties caur kupenām un saceļot aiz sevis lielus sniega mākoņus, tālumā pazūd divas sarkanas lampiņas.

RoboSapiens Reģ.: 17.10.2016
2 1 Atbildēt

ĪSAIS komentārs: 21.oktobrī no rīta alko pārbaudēs mani testēja 3 reizes.... 3.reizē, sakot CP, ka mani jau divreiz testēja šorīt, izvilka arī trubiņu. Pēc tam, padomājot, jebkurš var mēģināt iestāstīt, tā mēģinot izvairīties.... bet nekā...

Man testi bija negatīvi....

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 7 Atbildēt

Nevajag izskatīties pēc alkaša.

Esi taču vīrs.

Ļauj minēt - tev ir audi vai bmw lūznis?

Tas bija retorisks jautājums. Jo bomža-alkoholiķa izskata vīru arī pie bentlija stūres apturēs.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Pirms pāris gadiem vedot ar GT vieglo auto četrus pasažierus,lai gan tam aizmugurējā sēdeklī ir tikai divas pieaugušo sēdvietas, CP apturēja dokumentu pārbaudei. Neko citu nekonstatējot inspektors tomēr kļuva aizdomīgs par pasažieru skaitu un meklēja ieganstu to tā neatstāt. Tehnpasē sēdvietu un stāvvietu skaits nav norādīts. Uz ko CP darbiniekam bija ģeniāls arguments, skaitam zvaigznītes ** **, viens,divi,trīs,četri...nu re tikai četras vietas. Lieki teikt,ka pēc šīs domu pērles salonā sākās smieklu vētra un ceļu varējām turpināt.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 3 Atbildēt

Gt nozīmē - grand tourer. Cipa eiropas muskuļkārs.

Bet man žēl, ka kruķiem neizdevās tevi nosodīt, ( visi bija piesprādzējušies?) bet tev jau pie pakaļas, ka viens cilvēks ar lauztu kaklu izlidotu pa logu ārā. Pats jau biji piesprādzējies.

Slikts tu cilvēks, bet vēl sliktāks draugs.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Ja nebūtu piesprādzējušies tad jau nebūtu jāskaita zvaigznītes. Tā sēdvieta pa vidu bija ar siksnu kas neiet pāri plecam.

mrtin Reģ.: 11.02.2016
9 0 Atbildēt

Man bij tāds gadījums: braucu reiz pār Salu tiltu uz centru. Darbadienas rīts, sastrēgums klasiskais. Biju kaut kāds ta ne neizgulējies, ta ne izbesījies, bet visa pasaule krita uz nerviem. Tiekot pāri Daugavai un iestājoties korķī virzienā uz Gogoļa ielas krustu, mana visa dzīves negācija summējās pilnīgi pofigistiskā pagriezienā pa kreisi pāri divām līnijām, pāri divām joslām un vēl tur laikam ir kāda sadalošā josla – pa taisno uz Maskavas ielu. Tur uzreiz steidzīgs stāvs ar zizlīti pieskrien klāt. "Lāb-rīt! Kur tā steidzamies?" Es saku, ka nekur nesteidzos, vienkārši apnicis mīcīties pa tiem sastrēgumiem. (Policistiem nekad neko "nesmērēju", ja esmu pieķerts, dabonu cedeli un apmaksāju savu maksas pakalpojumu.) Bet šis nemaz nesteidzas iet rakstīt depešu, stāv pie loga, pēta manus dokumentus un kaut ko domā. "Ziniet," viņš saka, "man tomēr liekas, ka jūs kaut kur ļoti steidzaties." Es jau sāku uzvilkties un, uz viņu neskatoties, atkārtoju jau dusmīgāk, ka nekur nesteidzos, bet veicu apzinātu pārkāpumu, jo besī stāvēt sastrēgumos. Tajā brīdī blakus sēdošā sieva iebliež riktīgu dunku sānos un čukst, lai aizveros. Es paskatos uz policistu – šis stāv smaidīgs un dod man dokumentus. Nekāda soda, nekāda brīdinājuma, nekā. Braucu prom un biju tik nokaunējies par savu burkšķēšanu! Lai nu ko, bet tik "naglus" pārkāpumus vairs neesmu nekad veicis. Jāsaka – visu cieņu policista iemaņām, kas mani pareizi novērtēja un deva man visiedarbīgāko mācību.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
8 0 Atbildēt

Gadījums pirms mana lielā motocrash gadus 5 atpakaļ. Braucu iesvīdis mājup no treniņa 333 trasē pa Rīgas apvedceļu. Ātrums tā ap 160-180 Vienā mirklī ieraugu 2 CP močus sev aizmugurē. Uzreiz stājos malā, nodūris galvu eju skaidroties. Vārds pa vārdam, CP arī patīk moči un godīgi izlūdzos mazo sodu - 30 eur laikam Laimīgs un jau rāmāks braucu talāk, savu ikdienas motostilu turpinādams līdz 11.09., kad pēdējā tās sezonas treniņā 333 trasē par mata tiesu izglābos no finito la comedia ar 10 dienu kursu reanimācijā utt. Morāle - būtu CP toreiz man atņēmuši tiesības, gan jau dzīve būtu citādāku ievirzi...

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

Sen nav mani neviens cp apturējis, jocīgi

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Kaut kas ir mainījies viņu darbā. Agrāk regulāri bija uz ko negācijas izlādēt - gandrīz katru pirmdienu e-doc priekšniekam par brīvdienās sastaptajiem noziedzniekiem. Bet kopš medī ar netrfarētajiem, "profilaktiskie" reidi, kuros aptur tāpat vien, ir pazuduši.

Devlin Reģ.: 27.10.2017
0 0 Atbildēt

Cik zinu, viņi vairs nedrīkstot apstādināt auto bez iemesla. Pretējā gadījumā viņiem var pašiem sanākt baigās problēmas.

Stādinās tikai ja pārkāpsi noteikumus

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 0 Atbildēt

Mans mistikas #1 (toreiz braucu ar auto, kura potenciāls uz nozagšanu noteikti bija sarakstā lejasgalā).

Braucu no Lāčplēša uz Salu tilta. Jau uz tilta (3. joslā) pamanu aiz muguras trafareto ar zilajām bākugunīm. OK, jādod ceļu, pārkārtojos pa labi. Seko. Turpinu braukt, apsveru, ka paātrinājos par ātru, uzbraucot uz tilta, bet turpinu braukt - zilās bākugunis prasa tikai dot ceļu. Jau aiz Zaķusalas ieslēdz sarkanās un skaļrunī "Vadītāj, pa labi un apstāties". Pa labi no labās joslas uz tilta nevaru, bet apstājos (uz tilta, joslā). Atnāk, paprasa dokumentus, aiziet pie skates uzlīmes. Gatavojos smagai diskusijai. Atgriežas, atdod dokumentus un novēl laimīgu ceļu. WTF?! Jums ko tieši vajadzēja no manis?

iuziite Reģ.: 04.12.2002
1 0 Atbildēt

Vienreiz, šķiet, ka bija svētku laiks tieši. Braucu pa Krasta ielu, vieni apstādina - jāpūš trubiņā, ok no probl. Kādu brīdi pēc tam, otra ekipāža. Smaidu un saku: "Es jau vienreiz pūtu!" Protams atbildi saņēmu tik pat jautru: "Vai ta tik slikti ka jāpūš...?. " Nosmējām, novēlējām viens otram jauku dienu pēc otrā "pūtiena"

Otreiz, pēc darba, nogurusi ap 1 naktī ripināju mājās. Vienīgā uz ceļa, protams stādina. Vārds, pa vārdam.. nu Ilze, alko pārbaude. Ok, 1x pūš.. pietrūkst spēka, 2x... pietrūkst spēka... 3x... 4x... es domāju, ka galus atdošu Nu nebija man spēka "iepūst līdz galam"

Cienītais reiz, no Keldiša uz Ilūkstes, tikko uzsācis braukt (zaļais). Ok ir sporta auto, bet ne lidmašīna. Un pēc mirkļa zili uguņi pretī. Tā kā neko nepārkāp, bišk pavācās malā, lai jau nesās. Izrādās, viņu stādina. Nu ok. Saka, ka brauca ar 80km/h. Drusku tā kā apjuka, bet zin, ka nebrauca, jo ne paspētu no turienes ieskrieties, ne tik ātri bez kaucošām riepām apstāties. Vārds pa vārdam par attālumiem un bremz.ceļu, vīri atvainojās un novēlēja laimīgu ceļu. Gadās arī tā.

Bet nu kopumā mums nav sliktas pieredzes nedz ar RPP, nedz ar CP. Tiesa viens izmeklētājs tā arī neatsūtija lēmumu par CSN un vainīgo, kurš atstāja notikuma vietu. Ņemot vērā, ka diezgan neforši atbildēja, kad viņam zvanija un jautāja, cik ilgi aizņem lietas izskatīšana. Tad pēc tiem 6 mēn. ko pats atrūca, jautāju caur citurieni. Kā rezultātā, izrādijās ka vainīgais, jau sodu nomaksājis (pat nebija iespējas ko apstrīdēt,ja nepiekristu) un gala rez. konkrētais personāžš palika bez darba. Nezinu gan vai tikai šī gadijuma pēc.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Dažus gadus atpakaļ braucu pēc Bauskas pilsētas svētkiem uz Rīgu ar busu, pilnu pasažieriem. Aiz Iecavas sāku skriet -120km/h. Priekšā izlīdis Golfs, apdzīt nevaru, jo kolonna pretī brauc, dodu ar uguņiem, lai pabīdas nost uz pusjoslu. Taču aiz kolonnas brauca CP.

Mēs abi malā. Sākumā jau baigie draudienu, ka būs 80€+2 punkti . Pēc visām formalitātēm izsauc ārā un atskan maģiskais "ko darīsim?" Mana atbilde-liekam sodu. Visādi centās. beigās atlaida vaļā vispār bez sankcijām

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
3 0 Atbildēt

Uz tekstu "ko darīsim", vienmēr atbildu - rakstīsim protokolu, taču gribētu lūgt min sodu, jo vainu 100% atzīstu. Esmu tādā veidā sarunājis bez nekādiem papildus motivatoriem (ja nu tikai smaidu) mazākus sodus. Ja CP nav principiāls vai netiec filmēts (netrafarētais CP auto). Man ārkārtīgi bail no kukuļa fakta, par ko draud ļoti iespaidīgi līdz 6 gadi cietumsoda un kriminālā pagātne

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
0 0 Atbildēt

Pēdējo reizi, kad apturēja par ne degošu numuru (nebiju pamanījis, ka viss melns) arī beigās tikai pakratīja pirkstu. Jo viņi saprata, ka es tiešām nezināju. Lai gan draudēja 30€ čeks. Varbūt nostrādāja fakts,ka pēc divām dienām TA un esošais sods-60€ tāpat jau kaklā kož. Uzreiz nopirku lampiņas taču tāpat deg tikai viena.

Kukuļi nav attaisnojami nekāda situācijā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Es uz šo parasti atbildu, ka rakstīšu iesniegumu (un arī rakstu - jau standarta Word, kurā tik vārds laiks un vieta jāpievieno ar e-parakstu) par kukuļa pieprasīšanu un viņš tikmēr var iet rakstīt protokolu.

Uggga Reģ.: 04.01.2006
2 0 Atbildēt

Pašam nekādi īpaši interesanti notikumi ar CP nav bijuši.

Vienreiz braucam ar sievu (sieva pie stūres), apstādina no aizmugures,

"Jus tur un tur veicāt neatļautu kreiso pagriezienu"

"Mēs tur nemaz nebraucām!"

"Aiziešu pārbaudīt"

Atnāk atpaķaļ, "Jā tiešām, tas bija kaut kāds BMW. Laimīgu ceļu!"

torkjis Reģ.: 05.10.2013
5 0 Atbildēt

Braucu pa Krasta virzienā uz centru. Man vajag tikt uz salu tiltu, bet tur taaaaada rinda. Domāju, braukšu taisni, pa labi un no Maskavas ielas izbraukšu uz salu tilta. Brīdī, kad esmu tieši blakus viadukta sākumam, pamanu, ka viens diki aizgulējies un priekšā pārdemit metru sprauga. Pāri 1 joslai, pāri baltajām līnijā un esmu uz uzbrauktuves.

A tur motociklists. Tā un tā - agresīva braukšanas, tāds sods un tik soda punkti. Saku, ka, jā, esmu vainīgs un nedaudz steidzīgs. Piektdienas vakars tomēr

Parunājāmies par dinamisko ikdienu, par nedēļas nogalēm.

.. braucot prom biju patīkami pārsteigts un nevarēju izdomāt par ko tas tā..

Policists ar vārdiem: "Tu tāds sakarīgs džeks. Kāpēc gan man Tev bojāt brīvdienas?!" atdeva tiesības un novēlot laimīgu ceļu smaidīja un kratīja pirkstu.

)

Ali50 Reģ.: 24.07.2017
0 2 Atbildēt

Runajot ar CP un esi vainigs, galvenais nolaid ausis, saki ka esi lohs, ka,esi parkapis noteikumus. Neblefo ja atrums bija lielaks ka atlauts. Reizes tris esmu ticis cauri ar minsodu vai tik ar bridinajumu. Reiz pat uz uz rokas iedevu 15LS un runajot $is prasa vai man pietiks nomaksat kreditu(braucu uz banku).

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
1 1 Atbildēt

Vēl viena divainiba. Kopš dzīvoju Ogrē, katru reizi aptur, piekasās,ka esmu deklarēts Bauskā.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Man ir divreiz bijusi situācija. Aptur, pienāk pie loga, apsveicinās, palūr salonā un novēl laimīgu ceļu. Dokumentus pat nepaskatās.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 2 Atbildēt

Zemesgramata rakstīja: Pēdējo reizi, kad apturēja par ne degošu numuru (nebiju pamanījis, ka viss melns) arī beigās tikai pakratīja pirkstu. Jo viņi saprata, ka es tiešām nezināju. Lai gan draudēja 30€ čeks. Varbūt nostrādāja fakts,ka pēc divām dienām TA un esošais sods-60€ tāpat jau kaklā kož. Uzreiz nopirku lampiņas taču tāpat deg tikai viena.

Kukuļi nav attaisnojami nekāda situācijā.

Attaisnojami tie kāreiz ir, bet godīgi pret pārējiem un neatbilstība satiksmes drošībai, gan nav

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti