Par noteikumu ievērošanu, lai brauktu domāt nav nepieciešams, vajag tikai skatīties uz strīpiņām uz asfalta un krāsainām figūriņām ceļmalā, tad būsi īsts noteikumu nepārkāpējs un paraugbraucējs. Piemēram, 5 no rīta, vasara, tukšs, taisns, saulains ceļš ar ideālu redzamību - bija figūriņa ar uzrakstu 50, kuru tur uzlika kāda neizprotama, bet nekļūdīga dievība, tāpēc tā arī braucam, viss ir forši. Vai, ja priekšā ir slikti pārredzams krustojums, mēs braucam pa galveno, tad tajā krustojumā apdzenam, jo nav figūriņas, kas to aizliedz, atkal, viss ir forši. Vispār, viss ir forši, patīkam sev un citiem. Tikai dažreiz pabrauc garām noteikumu pārkāpēji, kas iztraucē šo idilli, besī, kur viņiem tā jāskrien, psihopātiem, krāsainās figūriņas un strīpiņas vispār ignorē, acīmredzot kaut kādi maniaki, noziedznieki un slepkavas
un dažreiz mēs vēl ar savu foršo braukšanu viņiem traucējam, vispār kaut kas neaptverams 
Par cilvēka kultūru vislabāk var spriest aplūkojot un vērtējot viņa rīcību, kad tam šķiet, ka neviens viņu neredz...
Ne velti ir teiciens, ka nekas tā nedisciplinē autovadītāju kā atpakaļskata spogulī aplūkojama sekojoša CP ekipāža.
...vai arī, ja ir jāliek braukšanas eksāmens... ;)
Kas ir braukšanas kultūra? Braukt vilcieniņos, līmēties pakaļā, taupīt degvielu, griezties no ceļa vidus un bremzēt pirms pagriezienu parādīšanas nav kultūra. Pat ja kāds ir ar foršu braukšanas kultūru, lielākā daļa to tāpat nespēj novērtēt, viņi spēj tikai īdēt, ja kāds brauc garām ar maniakāliem +20, jo krāsainā figūriņa ceļmalā teica, ka tas nav labi! 
Katrs jau kultūras aprakstu veido pēc sevis...
Visai interesants saraksts Tev sanāca!
Bravo!
Šis ir sabiedrībā valdošo pamat-principu atspogulis.Tas pats Rīgas lohu mūžsenais piemērs- iedevi sadarbības partnerim tirgot par savu naudu pirktu preci.Vienā brīdī šis tev pasaka, vai zini, draudzinj, cik gruuti tagd vispar kko pardot, es iedevu savam pircejam uz pēcmaksu, bet, luuk, tam ir finansialas problemas,vinam vina Klients nokaveja apmaksu, un tapc TEV buus japagaida.Es saku, pletj, es taču TEV to devu un ar Tevi maksajuma terminju uz Godavarda saskaņoju- kāda man na-uj daļa gar Tavu tālāko klientu materialam problemam?Tu, pletj, to savu pelnju ieguut gribi no tiem saviem klientiem,savu naudu atdot man negribi,un jebkura miseeklja gadijuma uzvel gala atbildibu man??Tapat ar CSN un visu dajebko pārējo- kad mani noķer, es saku- eu,a kāpēc Es,labāk ķeriet Zagli, tas reku pārkāpa/nozaga/nesamaksāja kaut/ko 2x vairak nekā es, kapc tieši Mani iztirdījāt?
Kā var būt- piem,nupat/nesen braucu daudzmaz dzīvā satiksmē pa Galveno ielu,bet tur 2 riteņlohi lohi brauc lepni viens otram blakus un i pat neko nedomā? Ta ne viņi tur man kko maisa, man būtu pa lielam pofig, bet nu Princips un tā Attieksme ir kāda ir.Kā arī- ja tev japrognozē Gājējs, kas "tuvojas" pārejai, un, salīdzinājumā, ja Riteņbraucējs, kurš tai "likumīgi" tuvojas ar kkādu tur individuāli pēc savas sirdsapziņas "samērojamu" ātrumu, tikai kkādi nieka vēl +3/4/5km/h ? Kur/kādā apsteidzošā attālumā tad tev būtu jāskatās to "prognozi", piem kkur tur Vantinieka tuvumā, kur tas riteņistu celiņš šķērso tavu brauktuves daļu?