Nostāvējis sētā auto.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Vai kāds varētu pastāstīt, kādi būtu izdevumi, lai sarūsējušu auto nodotu metāllūžņos vai izpārdotu detaļās, ja autiņam pirms kādiem 5 gadiem ir skate beigusies, nav remontēts un nodokļi arī nav maksāti. Pareizi saprotu, par cik nav noņemts no uzskaites, tad nodokļi par visiem 5 gadiem ir jānomaksā? Vai ir kādas opcijas, lai mazāk izdotu?

 
torkjis Reģ.: 05.10.2013
0 0 Atbildēt

Norakstot nodokļi nav jānomaksā. Pārdodot metāla uzpircējiem, būs jānomaksā dabas resursu (?) nodoklis.

Es sasisto auto pārdevu kādam, kuram to vajadzēja rezerves daļām. Zvanīju uz CSDD par norakstīšanu. Teica, ka tam neesot jēgas, jo auto no uzskaites noņemts un nr.z arī viņiem nevajagot. Pec 5 gadiem auto no reģistra izslēgšoties automātiski.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Zinot LV brāzmaino likumdošanu tas nav prātīgi atstāt šo gaisā karājamies. Nodokli noraksta tikai norakstot auto, tas ka automātiski noņemas no uzskaites parādu neanulē un ej nu sazin kad tas atdpēlēsies.

Piemēram man šogad diemžēl vectēvs nomira un izrādās vienu auto ko pārdevis nav pārrakstījis un otrs kurš jau sen lūžņos ar nav norakstīts plus vēl viens palika ar ko braukāja, lai gan zinot viņu un viņa rūpīgumu nevienam prātā neienāca ka nav nokārtojis attiecības ar CSDD. Tagad tik tuviniekiem klapatas.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

"Nodokli noraksta tikai norakstot auto, tas ka automātiski noņemas no uzskaites parādu neanulē un ej nu sazin kad tas atdpēlēsies."

Nu nu. Kad mans piemineklis 2013. gadā nostājās, tas tā arī netika noņemts no uzskaites - tolaik automātiski no uzskaites ņēmās pēc 5 gadiem, es 2 nodoklīšus samaksāju, būtu jābūt 3 nodoklīšiem = ~240 eirām, bet man e.csdd rāda kaut kādu divciparu skaitli; laikam atpakaļejoši piemēroti 3 gadi

Attiecībā par situāciju ar tavu vectēvu - tu salīdzini pirkstu ar krānu, tā situācija ir pavisam kas cits. Es arī īsti neredzu viņa vainu kaut kur - pirmā mašīna - pircējs noteikti negribēja pārrakstīt, jo pensionāram noteikti bija smuka BM klase, tagad pats vainīgs - otrā mašīna - kas tad ir? Trešā mašīna - loģiski. Mans golfs un zubris droši vien arī būtu palikuši gaisā karājoties, ja vien es tos nebūtu izdomājis nedēļu pirms mana vectētiņa nāves pārrakstīt uz sevi...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 1 Atbildēt

Noņemt no uzskaites nav tas pats kas norakstīt. Kādā brīdī var arī izdomāt to nodokli piedzīt.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

5 gadi pagājuši, nodoklis nav maksāts, nav noņemts no uzskaites un neviens nav klauvējies pie durvīm par parādu piedziņu?!?

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Tak normāli lūžņu kantori savāc, noraksta un vēl naudu samaksā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tā vairs dara tikai tie kuriem utilizācijas sertfikāta nav principā, vai arī ir pie kājas ja pazaudēs. ;)

Pārējiem vai nu pieņems par 0 EUR ( laikam kaut ko var tad izkomplektēt un pārdot, bet pārējo tipa pareizi jāutilizē), vai būs dabas resursu nodoklis.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
0 1 Atbildēt

Kāds parāds?! Obligāts maksājums tas ir tikai veicot apskati. Ja apskati neesi veicis, tātad satiksmē neesi piedalījies un ekspluatācijas nodokli nav par ko maksāt.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Csdd ir tāds interesants viedoklis, ka var arī auto bez apskates un OCTA ekspluatēt un nodoklis jāmaksā par to ka auto aizņem datubāzē vietu.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Protams, kamēr policija nenoķer, tikmēr rullē cik gribi. Tehniskās neesamība nenozīmē, ka nepiedalies. Tas nozīmē, ka vari to darīt nelegāli.

Arī māju vari uzcelt bez būvatļaujas, kaut kur meža vidū.

insekc Reģ.: 24.03.2003
1 0 Atbildēt

Zvani tuvākajam Tolmet kantorim. Atbrauks, savāks un ieskaitīs kkādu naudiņu Tavā norādītajā kontā. Atskaitot transporta izdevumus kādi 50 EUR sanāks. Tā es izdarīju laukos ar vecu passatu, kad biju noņēmis ko man vajadzēja. Ja vajag likvidācijas papīru, tad gan būs jāaizbrauc uz to kantori.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Sazvanīju vēl CSDD. Šie saka, ka 3 gadus karājas, pēc tam izslēdz. Tolmetā papīrus sakārto, bet ekspluatācijas nodoklis būs par šiem 3 gadiem. Bet varot arī pakonsultēties valsts izspiedēju dienestā, varbūt nodzēš parādu, par cik auto nav lietots. Tas tik būtu brīnums.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Cilvēcību var negaidīt, ja likumā tāda norma nav par dzēšanu tad parāds ir parāds kaut loģikas tam nav nekādas. Birokrātija ar galvu nedraudzējas.

JanJan Reģ.: 07.02.2018
1 0 Atbildēt

Nu tur jau tā lieta, ka likumā jau atkāpes īsti nav. Vienīgi - noņemot auto no uzskaites.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Bet jānoņem ir pirms parāds izveidojies, pēc jau līdz tikai norakstīšana.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Auto parstrade.lv, kko būs jāpiemaksā par izvešanu ar evakuatoru, no summas (~100 eiro tonnā), - 10% IIN, tas protams ja auto Rīgā.

Ali50 Reģ.: 24.07.2017
0 0 Atbildēt

Pirms vairākiem gadiem izdomāju ka vajag registrēties CSDD, izradījas ka man skaitās divi auto jo biju atdevis savu auto radiniekam uz laukiem tas bija pabraucis un nolicis pie sētas kur nostāveja vairāk kā 5g. CSDD lapā izlasiju ja auto nav noņemts no uzsk, un nav ieta apskate tas ""neskaitas" nekur, bet lai norakstītu to vajadzēja samaksat aptuveni 1.70 EU ko izdariju pa i-netu

Ziņo! Reklāma Kontakti

Portālā publicētie autoru viedokļi var atšķirties no iAuto redakcijas viedokļa.

Ziņas

Latvijā

Pasaulē

Izklaide

Moto

Velo

Uz Ūdens

Smagā Tehnika

Testi

Reklāmraksti

Redaktora Izvēle

Tops

Sports

Rallijs

Kross

Šoseja

4x4

Moto

Velo

Uz Ūdens

Trases

Kalendārs

Pie stūres

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti