Volvo V60 EGR

RichieX Reģ.: 23.01.2020

Sveiki!

Senāk jautāju pēc padoma ar "Reduced engine performance". Servisā nolasijām kā EGR problēmu. Viens meistars saka, ka vajag iztīrīt visu kārtīgi, otrs meistars saka, ka vajag atprogramēt vispār EGR nost, lai neveidojas problēmas. Mašīna ir 2015 gada, tāpēc par atprogramēšanu nemaz nedomāju vismaz iepriekš, tāpēc aizvedu iztīrīt, 4 dienas nobraukts un atkal "check engine" lampiņa. Jautaju mehāniķim kāda varētu būt problēma, viņš turpina par atprogrammēšanu. Varbūt kādam ir bijusi pieredze tieši volvo ar egr un ir labi, ja tiek atprogrammēts viņš?

 
650 Reģ.: 25.01.2017
1 1 Atbildēt

EGRa aizsērēšanai ir "iemesls".Kamēr tas netiks konstatēts (un novērsts),vari tīrīt kaut katru dienu.Mehāniķis dalbaēbs,nu tas ir dabiski un vairāk kā skaidrs.Saki lai viņš izprogrammē, parīt varēsi sākt nākamo tēmu.

RichieX Reģ.: 23.01.2020
0 0 Atbildēt

Precīzāk! EGR atprogrammēšana tik jaunai mašīnai ir laba doma? Vai arī stulba doma bija tīrīt?

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Domāju ka pajauna mašīna ir jāsaved kārtībā, nevis dalbaēbu vadībā jātaisa par euro3 klases smerdekli.Brauc pie normāla diagnosta un meklē iemeslu.Lejošas sprauslas, ieklemmējusi/iekoksējusies turbīnas ģeometrija,aizsērējis Dpfs,problēmas ar urīnvielu (vai braukšanu bez viņas,ja tāda tur ir paredzēta un sistēma nav laikus apzināta/apkopta..), nepareiza dpf-am nederīga eļļa,kādreiz ielieta suudīga degviela- viss un jebkas var būt par cēloni.Savādāk pēc laiciņa uzrausies uz vēl dārgākām problēmām.

RichieX Reģ.: 23.01.2020
0 0 Atbildēt

Servisā noņēmām pašu to EGR galvu, bija redzams, ka nav tīrīts iepriekš nekas tāds, iztīrījām it kā, detaļa kā jauna, bet redz kļūdu tāpat uzmeta vēlreiz.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nu tas skaidrs- jo pats tas EGRa aizsērēšanas iemesls taču netika detektēts.Sekas var notīrīt, bet nenovērstais cēlonis tās radīs arvien no jauna.

RichieX Reģ.: 23.01.2020
0 0 Atbildēt

Varbūt, paldies par ieteikumu!

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

EGR nav jātīra, vismaz manam VAG 10. Gada dīzeļspainim ar 250+kkm DPF un EGR nav aiztikti.

Varbūt nobraukums tīts, vai nepareizs ekspluatācijas režīms - tikai īsie gabali.

feciic Reģ.: 09.05.2008
0 0 Atbildēt

Jautājums-vai bez kļūdu nolasīšanas tika veiktas vēl kādas darbības diagnostikas sakarā un vismaz apzināts mehānisms kā šī konkrētā kļūda tiek reģistrēta?

RichieX Reģ.: 23.01.2020
0 0 Atbildēt

Nemācēšu atbildēt par kļūdas reģistrēšanu, bet pēc servisa vēlreiz pārbaudīja diagnostiku un vairs nemeta kļūdu. Pats bija izbraucis gabalu, tad uzmeta kļūdu dēļ sensora izplūdes vai ieplūdes (neatceros). Bet nemācēšu precīzi pateikt. Vairāk ir tā, ka meistars visu laiku min šī egr atprogrammēšanu, lai vairs nav tādas kļūdas, tāpēc nevaru saprast ko darīt un vēlos zināt citu cilvēku viedokli par to

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šis tev nav līdz galam noformulēts- dēļ kāda sensora met atkārtotu kļudu?? -vai atkārtoti uzmestās kļūdas apraksts/kods sakrīt ar iepriekšējo,kur tev bij atsauce tieši uz egr-a neatbilstību?

Tas nav ticams "meistars",kurš mudina izprogrammēt,bet nekādi nepamato savas zināšanas un neizglīto klientu par varbūtējo pirmatnējo iemeslu.Kļūda pati kā tāda nav pliks vienkāršs uz nerviem krītošs bezpersonisks uzraksts- tā ir vēstnesis tālākiem suudiem.

RichieX Reģ.: 23.01.2020
0 0 Atbildēt

Viņš izskaidro iemeslu kāpēc vajadzētu programmēt nost, bet manas sajūtas saka ka jaunai mašīnai nevajadzētu neko programmēt. Pats neesmu mehāniķis un vados tikai pēc sava viedokļa

Janeks90 Reģ.: 14.01.2019
2 0 Atbildēt

Lai vai cik stulbi tas izklausītos, bet iesaku mainīt mehāniķi. tik jaunu mašīnu būtu žēl sačakarēt pie “pa pusei” zinoša mehāniķa. Beigās viņam nekāda atbildība par to mebūs.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Brauc ātri vien pie normāla vispāratzīta diagnostikas speca un konstatē pirmatnējo iemeslu.Rekomedācija un kaut vai tikcams pamatojums "izprogrammēt" egr-u diemžēl NAV cēloņa konstatēšana.Pajaunas mašīnas lietotājam nav jābūt pašam par mehāniķi- pietiktu būt par saprātīgu "brigadieri" loģisku darbību veikšanai.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 5 Atbildēt

Nu, tie EGeRi ir dīzeļu tipiskā problēma, tāpēc diagnosts uzreiz izdeva šito slēdzienu. Benzīniem bieži patīra droseļvārstu, jo tā aizsērēšanas dēļ notiek nepareiza degmaisījuma padeve. Tomēr ir jājūt arī kādi blakusefekti, mašīna gurst uz augstiem apgriezieniem vai slāpst nost utml. Tāpat reduced engine nemet ārā

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 0 Atbildēt

Ko nozīmē tipiska problēma tas ir tipisks simptoms kādai problēmai. Ja eļļa nenonāk EGR tad arī nekas tur neaizlips. Tad jau izpūtējs augtu ciet tikai tā.

RichieX Reģ.: 23.01.2020
0 0 Atbildēt

Pēc tīrīšanas reduced engine performance vairs nemet ārā, tagad ir tikai check engine gaismiņa.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 4 Atbildēt

Un reduced engine nav uzreiz EGR. Kāds kļūdas kods?

Volx Reģ.: 22.11.2018
2 3 Atbildēt

Jā, viss pareizi. Man tik liekas, ka tur nekāda diagnostika nav bijusi un meistars izdevis "visizplatītāko" diagnozi. Parasti gan tas attiecas jau uz nojātiem dīzeļiem un tur jau vairs nav ko labot, viss jāatslēdz.

Čalis arī kodus nesaka, tas uzraksts viņam uzlec panelī. Esmu par kādi 90% pārliecināts ka tur ap droseli ir vaina, ja jau viss ir iztīrīts tajā EGR.

RichieX Reģ.: 23.01.2020
0 0 Atbildēt

Šādi kodi: ECM-P00BC00 Mass or Volume Air Flow A Circuit Range/Performance - Air Flow Too Low. General

Failure Information. No sub type information

DIESEL ENGP04D900

Closed Loop EGR Control At Limit - Flow Too Low

ECM-P250F68 Engine Oil Level Too Low .Algorithm Based Failures. Event information

DIESEL ENGP200977

Intake Manifold Runner Control Circuit Low (Bank 1). Mechanical Failures.

Commanded position not reachable

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

...tas "diagnostikas Maistars" tiešām nav pie pilna prāta

RichieX Reģ.: 23.01.2020
0 0 Atbildēt

Paskaidrosi plašāk?

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Ja tiešām pats neproti lasīt, tad varu paskaidrot, ka viens no ierakstiem ziņo par nepietiekošu eļļas līmeni motorā.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

eļļa uz min līmeni vēl pati par sevi nenozīmē auzas. Droši vien bija uz max, un viss tas litrs ir aizd!rsis EGR.

Tas auto ir tiko nopirkts? Tad tas varētu būt pārdošanas iemesls.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

No skaidrotāja viedokļa nav "pateicīgi" skaidrot.Jo,gatavu/sirsnīgu penteri ieraugot, uzreiz pienāks jebkurš ikdienas epidegoloģijas marketologs un izcili tehniskos terminos pateiks, ka tas netehniskais neikdienas skaidrotājs ir lohs.

1kārt, tev tur ir nevis prasts egr defekts, bat (jau!) vesels motora problēmu kopums. Kuru (kā jau te kolēģis lika noprast) visdrīzāk ir uzradījis jau iepriekšējais(-ie) LOHS(-i), kurš to auto tev pārdeva.

Kā arī,tikai lohs var tagd ieteikt prastu egr tīrīšanu vai amputāciju bez paraēlas ielaisto vainu apzināšanas.Tam suudam (egr-am) ir ne tikai ka (amputējams) dzelzsgabals, bet arī elektriska vadība (ar motora ECU saistīta) un drošvien pat atsevišķs (daaargi maināms) dzesētājs.Plus/ap vēl tur tuvumā ir gaisa masas mērītājs,lambdazonde un dažādi temperatūras sensori.Un ne visu to štruntu nojātības pakāpi (vai nomaiņas ieteikumu) uzrāda diagnostika.Bet jebkurš laicīgi neapzināts un nenovērsts katra tā iejauktā suuda bojājums rada pa ķēdi tālākus suudus.Ja tas būt kāds audi motors, iespējamais lohRēķins mierīgi ieaugtu pāris tūkstošos.

Egr-a ieklemmēšana kādā pusstāvoklī rada nepareizu kvēpu apriti- aizdrirš dpfu un pieķēza ieplūdes kolektoru kopā ar visiem tā pievadiem..Plus vēl(!) pūš tos visus suudus turbīnā un cilindros un laika gaitā iekoksē turbīnas vnt ģeometriju un virzuļu gredzenus.Kas savukārt rada eļļas zudumus un plus vēl lielāku suudu daudzumu no pussadegušiem eļļas (iespejams,pasuudīgas un/vai dpf-a specifikācijai neatbilstošas..) tvaikiem.Un tā pa riņķi līdz bezgalībai. Plus vēl,protams, priecīgā prognoze par to, ka visas tās epopejas pirmcēlonis var izrādīties vienkārši kāda (vai vairākas) lieku degvielu lejošas vai ilgstoši nekorektas sprauslas (kuras,visdrīzāk, nebija un nav pārbaudītas, vai tikušas apzināti ignorētas- tipa, gan ja vēl kādu laiku pavilks..).

Plus vēl ir teorija, ka ne visiem jaunāka gadagājuma motoriem ir ieteicama egr-a amputācija kā tāda.Jo, atkarībā no problēmas ielaistības, paralēls ir jautājums par dpf-a amputāciju.Pēc "veiksmīgas" loh-amputācijas (un loh-samaksas par To) var sanākt jau pēc dažiem kkm atkal cept jaunu rakstu.

Ja to visu tagad šādā stadijā pētīt un darīt- tad tikai un vienīgi pie vispārzināmiem un laika gaitā pārbaudītiem speciālistiem.Kur vismaz ir morāla garantija, ka tevi un tavu motoru neapjās.

Pārdot viņu tagad vairs nav kam- iespējams, ka lohu jorojām ir daudz, bet viņiem diemžēl nav par ko un demagogu aģitācijas dēļ ir bail pat no kārtībā esoša lietota auto.Īpaši ja no relatīvi pajauna un/vai padārga.Tātad, nāksies risināt un pēc tam pašam normāli braukt.Jo volvo nav slikts priekš saprātīga uzturētāja.Neskatoties uz to, ka tūkstošiem viņa lietotāju nonstopā risina visādas problēmas, piem, kaut vai šis: volvoforums.org.uk/showthread.php?t=221555&page=199

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Šis arī iemesls kāpēc man šķiet, ka nejauna dīzeļa pirkšana ir milzu risks. Pērkot nejaunu dīzeli vienmēr jārezervē finanšu spilvens šādai neveiksmei

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Nedrīkst pirkt TO, kuru nezin kur remontēt un ko vispār ar viņu un vispār no kura gala darīt.Citos gadījumos noteikta algoritma nav un galvenais visam ir sākums- cik tālu to ir paspējis saboJāt iepriekšējais saimnieks.Dīzeļa uzturēšanas pieredžu izklāsti ir parasti vai nu neveiksmīga pirkuma rezultātā aizvainojumā tapuši, vai nu tīri demagogu inspirēta dezinformācija.

Būsim reāli,šodien(2020.g.6.jun) iekš ss piedāvājuma paskatamies Visus volvo kopumā,piem no 2012g.Tur ir 343gab dīzeļi un....16gab benzīnnieki..tātad 4%, nav slikti;).Ja neskaita vēl arī to,ka daļa no tiem 16gab ir nupat nesena gada un cenā uz 30-40keur...

Jebkādi/visi Audi ,no 2012g,šī kopējā attiecība ir 250:50 (20%), bte 4/5 no tiem benzīna 20% sastāda tieši mollera tagad pārpārdot gribētie nekam naskuj nevajadzīgie beidzamo gadu suuda mazizmēra nelikvīdi ar benzīna mazmotoriem un par kosmosa cenu...Audi a6,no 2012, 6:83, (7%)...

Bmw no 2012 , 48b:421d (11%): MB,no 2012, 42b:237d (18%)..

Visu gadu jebkādi/visi: bmwX5_ 21:261 (8%), audi allroad_1:66 (1,5%..;)));volvoxc70_8:181 (4%)...

Volx Reģ.: 22.11.2018
1 0 Atbildēt

Kanibalam⬆️

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

vajag "meistara" vārdu, telefonu, servisa nosaukumu - lai citi zin, kur nevajag vest

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt

Eļļas, kas........ Manas ausis jau saspicējās.

Ka jau es vairākas reizes te esmu atgādinājis lejiet biežāk eļļu. Cik bieži un kādu eļļu lej, Volvo īpašniek?

Bet iespējams viss ir daudz vienkāršāk, jo izbeidzies eļļas sensors

Sk. Linku www.obd-codes.com/p250f

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Eļļas līmeni tak var pārbaudīt, vai arī ķīnieši ir ietaupījuši uz taustu?

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tausts ir papildaprīkojums. Tev nebūs zināt eļļas līmeni.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 2 Atbildēt

Nu var jau būt ka eļļas līmenis OK, bet sensors ir kaput. Tas jau būtu tas vienkārš@kais to nomainīt. Bet kā jau te iepriekšējie spīkeri ir norādījuši ir jāatrod cēlonis kāpēc tas EGR aizdiršās un eļļa tak ir pirmais kas sajaucoties ar atgāzēm var Aizaudzēt to EGR. Čalis esot iztirijis to EGR itkā labāk, bet gan jau ne uz ilgu laiku.

murx Reģ.: 15.04.2016
2 0 Atbildēt

Atgāzu recirkulācijas sistēmas galvenā atgriezeniskā saite ir informācija no gaisa masas mērītāja. Problēma varētu būt pašā gaisa masas mērītājā, kurš par maz rāda, tāpēc sākumā signāla nobīdes tika interpretētas kā atgāzu recirkulācijas plūsmas nepietiekamība. Noteikti ir jāsaremontē ieplūdes kolektora pārslēdzējmehānisms, lai tas vairs neķīlētu un jāpārbauda gaisa masas mērītāja signāla atbilstība. To bez atbilstošas aparatūras un iepriekšējām zināšanām izdarīt nevar. Meklējam atbilstošu autoservisu.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Pēc tā kļūdu apraksta kāreiz var secināt, ka gaisa masas mērītājs tur ir iejaukts.Pastāv arī versijas, ka gan gmm, gan lambdazonde pie kaut kāda nobraukuma/nolietojuma sāk nekorekti pildīt savas funkcijas- kaut gan diagnostika var neuzrādīt to kā defektu. Derētu pilnīga izjaukšana un visu iejaukto štruntu objektīvs novērtējums.Turbīnu,sprauslas un ieplūdes kolektora sakārtošanu ieskaitot.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti