Bija doma par tām eholots bumbām, bet šis viedoklis izklausās pamatots - tātad šos atmetu nost:
"Bumbuļi – mētājamie, pārnēsajamie un citi “gadžeti”’ .
Kad cilvēks man jautā par jebkuru no “bumbuļiem” – vai tas būtu bumbuļu ēras aizsācējs Deeper, vai sekotāji Lowrance vai Praktik, vai visjaunākais segmenta dalībnieks – Garmin Striker Cast, man vienmēr ir pretjautājums. Vai copējat ar fīderi? Tas ir tāpēc, ka tieši šiem copmaņiem bumbuļi ir lielisks palīgs copē. Ar GPS modeļiem varam ātri sazīmēt tuvāko dziļumu karti, copējot sekot zivju klātbūtnei un kustībai. Jo bumbuļi, mūsuprāt, ir stacionāra copes veida eholote, lai gan ir makšķernieki, kuri tos izmanto arī copē no laivas.
Mazliet pamatošu šo viedokli – visi bumbuļi ir 90 gr smagi vai smagāki. To nogādāšanai ūdenī 20-30-50 m attālumā nepieciešams kāts ar atbilstošu testu un viedtālrunis vai planšete datu atrādīšanai. Noteikti jāizvērtē – vai un kā mēs gribam tik daudz paņemt līdz, kur novietosim un kā lietosim.
Spingotājs no krasta – OK, bumbulis der kāda ūdens izpētei, bet ne lietošanai copes laikā. Tāds man viedoklis, lai gan noteikti ir copmaņi ar savu pieredzi, kura var būt atšķirīga.
No laivas – ir gan lētāki, gan praktiskāki risinājumi ūdens dzīļu izpētei.
Bumbuļu plusi – kompakts, pieslēdzams pie viedtālruņa, daudz visādu sīku fīču, krāsains ekrāns.
Mīnusi – ierobežots darbības radiuss – bluetooth modeļiem līdz 30-40 m, Wifi – velk tālāk, bet jāatceras, ka šie ir parametri, kuri mainās no laika apstākļiem.
Liels mīnus – šie aparāti lieliski sēdina baterijas gan sev, gan ekrāniem, kas arī ir galvenais mīnuss to izmatošanai aukstos apstākļos, ziemas periodā. Vajadzēs powerbankas un nodarboties ar lādēšanu copes laikā.
Kopumā – šie aparāti šķiet lieliska dāvana makšķerniekam, tomēr iesakām vispirms pamatīgi iepazīties ar specifikāciju un reāliem testiem dabā. Ja Jums škiet, ka viedtelefonā FullHD ekrāns ir izšķirīga fīča – bumbuļi Jums der!"
Eholots jeb gadžeti makšķerēšanai no laivas - ko iesakiet?
Laiva ir pasūtīta, 5 Zs motors arī ir! Ko iesakiet no tehnoloģijām, lai tā cope un spiningošana būtu efektīvāka?