Volkswagen Arteon Shooting Brake tests, atsauksmes un iespaidi 2022

GadaAuto Reģ.: 20.09.2014

Jaunais Volkswagen Arteon Shooting Brake autotests no 2022 gada, kāda pieredze?

 
TomsTimosko Reģ.: 09.04.2005
6 0 Atbildēt

Ko tur liegties - Arteon Shooting Brake ir mans favorīts Dizaina balvas kategorijā. Kamēr daži konkursa modeļi uzmirdz ar pārsteidzošu eksterjeru (īpaši viens Dienvkorejas zīmola pārstāvis), kas primajā brīdī pārsteidz un pat fascinē, man šķiet, ka pēc neilga laika “wow” faktors jau būs noplacis. It īpaši, ja redzēsim tos lielākā skaitā ielās. Arteon SB manā skatījumā ir kļuvis par skaistāko Volkswagen, kāds šobrīd pieejams zīmola plašajā klāstā. Vēl vairāk – šis varētu būt pievilcīgākais auto visā universāļu segmentā.

Tam izdevies noķert līdzīgu stilu kā Volvo, kuru modeļi vēl joprojām šķiet moderni, lai arī daži no tiem tika izlaisti jau pirms astoņiem gadiem. Labs piemērs – otrās paaudzes Volvo XC90.

Šādas dizaineru evanģēlijas nedaudz samazina tā salona ietilpību attiecībā pret klasiskajiem universāļiem, taču tāpat tas būs plašāks nekā hečbeks. Vieta galvai ir arī aizmugurē sēdošajiem un bagāžas nodalījumā varēs salikt visu, kas nepieciešams. Vai vismaz tik, cik no šāda Shooting Brake varam prasīt. Bieži to teikt nevar, bet šeit brauciens piecu pieaugušo kompānijā nebūs nemaz tik nepiepildāms mērķis – katram braucējam būs brīva telpa arī kājām.

2,0 litru 280 ZS turbomotors sajūgts ar septiņpakāpju automātisko transmisiju un pilnpiedziņu, palīdzot dizaina šedevram līdz 100 km/h aizlidot nieka piecās sekundēs.

Lai arī Shooting Brake varētu asociēt ar raķeti uz riteņiem, tas vairāk sliecas būt komfortabls un relaksējošs garu ceļojumu kompanjons. Taisnā ceļa posmā tā paātrinājums ir visai iespaidīgs, taču jau pirmajās virāžās tas demonstrēs mierīgāku toņkārtu izveicības ziņā, nostatot pretī senajiem vācu konkurentiem. Tiesa, diez vai Arteon vadītājus tas satrauc.

Noderīgi, ka dzinēju arsenālā ir arī spraudņa hibrīda dzinējs, kas bezizmešu režīmā var veikt nepilnus 60 km. Ņemot vērā to, cik daudz ikdienā cilvēki brauc, dažiem ar to pietiks, lai uz kādu laiku aizmirstu par degvielas uzpildi.

Salīdzinot ar standarta Arteon, jaunais Shooting Brake ir par nepilnu tūkstoti dārgāks. 41 155 eiro starta cena nav maza, taču tā vēl joprojām ir pietiekami konkurētspējīga uz sāncenšu fona (uzskaitīt tiešos konkurentus gan nebūs viegls uzdevums). Turklāt pievilcīgais dizains dažiem liks aizmirst par cenas starpību.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 1 Atbildēt

arba Reģ.: 16.12.2002
1 1 Atbildēt

Dizains - diez vai so auto uz ielas vares atšķirt no pasat vagona vai golfa vagona, ja nu tikai markas eksperti

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 1 Atbildēt

AldisZelmenis Reģ.: 12.01.2017
2 0 Atbildēt

Izskatās Arteon Shooting Brake patiešām lieliski. Salīdzinājumā ar klasisko Arteon ir jāpiemaksā vismaz tūkstoti (iespējams, ka tagad, proti, 2021. gada dec. jau vairāk), bet tas būs tā vērts, īpaši jau tiem, kam patīk universāļi. Viens no elegantākajiem mūsdienu Volkswagen produktiem ar skatienu dārgo Shooting Brake virzienā. Šādam auto obligāti pieklājas klāt R Line komplektācija ar visām no tā izrietošajām sekām. Labā ziņa, ka auto uz skaistās virsbūves rēķina nav zaudējis racionālo pielietojumu. Daudz vietas aizmugurē, brangs bagāžas nodalījums. Tiem ortodoksāļiem, kam joprojām neuzrunā SUV un krosoveru tēma, šis ir ļoti gudrs pirkums.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Vai tiešām VW Arteon ir uz Porsche Panamera platformas?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti