Vislabākais veids ir primitīvākais, bet tāds, kas nav tipveida. Mans tēvs bija atslēdznieks, viņš pagrabam uzlika 2 ar āķi atveramas bultas, vienu virs cauruma , otru zem. Tādu "drošības sistēmu" lietoja kara laikā, mūsdienās to vairs neviens neatceras. Rezultātā visus pagrabus atlauza, mūsējo ne, jo zaglis nevar saprast, kā tas var būt, ka pretī "atslēgas caurumam" tukšums.
Ja es liktu atslēgu ar elektromagnētu, tad uztaisītu uz magnētisko kontaktu bāzes, ko var atvērt tikai pieliekot magnētu noteiktā durvju vietā, bet zagļa priekam uzliktu mehānisko vai elektronisko atslēgu, kuras, saprotams, neslēgtu neko.
Magnētu lietošana nav sevišķi jēdzīga, un ari ir viegli atkožama zaglim ar pieredzi. Varbūt ja paspēlētis ar polaritati kur jaizvēlas 2 vai vairak specifiski izvietoti magnēti ... bet arī tadai sistēmai tad jāparedz iespēja brivi kusteties nepareizā virzienā. Jo viss kam ir "predetermineta" kustiba un virziens ir viegli "salaužams".
Elektromagnēta lielākā bēda - to atkariba no novietojuma, ir iespējams ar fizisku spēku atlauzt, vai salauzt un ja viena gadijumā tevi apzags, tad otrā pats netiksi iekšā + kas notiek tad ja nav elektrības ...
Normālu magnētu nevar ar fizisku spēku atlauzt. Ja vien nav ugunsdzēsēju spīles. :D Tad vienkāršāk ar zāģi izzāģēt caurumu sienā vai atspiest logu, ja tam nav drošības. Un ja vēl uzliek divus tādus magnētus, tad bez izredzēm. Bet nu durvis arī vajag normālas.
Ja nav elektrības, tad aķis uztura tā pat kā videonovērošanu. Bet nu ja gribēs apzagt, tad tā pat apzags.
Ja nonākam ar gudro māju līdz apsardzei, tad vienmēr var salikt sistēmas, kuras informē par kustību telpā un vari caur kameru apskatīt, kas notiek un vajadzības gadījumā kā reiz ierubīt mājā ruporu un lai visas gaismas mirgo.
Skat pēdējais vēl ir robots putekļusūcējs ar kameru, ar kuru vēl tu vari izbraukāt un pārliecināties čo za ģēlas.
Piedod bezvadu risinàjumi der "papagailīšu vairošanās procesa" novērošanai nevis fiziskai drošībai.
Jebkuru atļauto bezvadu signālu frekvencei to nomākt ar frekveņču slāpētāju ir vieglak par vieglu, tikai jāatceras visas štrunta kameras savākt sev līdzi pie došanās prom, jo citādi tās ieraksta ari iekšējā atmiņā, vai ... var arī pierakstīt to atmiņu ar muļķībām, ja advancētāks zaglis ...
Par magnētiem, patiesībā, ja ir izturīgas durvis, tad kāreiz ir vieglak tos salauzt, mēs daudzīvoklenei bijam pat pārsteigti, cik relatīvi viegli tās ir atraut ... tik nu pie reizes 10-tās tam durvim gan varēja sanākt ka stikls izbirs, bet vēl vienai daļai magnētu kontroles bloks ir tupa "pa ķērienam" savieno tā 2 pareizos vadus un durvis pašas atveras ...
Kāpēc tāds uztraukums par magnētu jēgu? Ir cilvēki, kuriem tas rada tik pat lielu morālo mieru, kā sektantam iešana uz baznīcu. Pro zaglim tu neiztraucēsi ne ar ko, izņemot paildzināsi laiku čakarēties. Neviens jau neapgalvo, ka magnēts ir vienīgais. Var salikt piecus risinājumus.
Es nezinu kādus tu tur ledusskapju magnētiņus esi mēģinājis, es redzēju kā bieza dzelzs durvis mēģināja divi atlauzt testējot to magnētu, atsperoties ar kājām un tas neizdevās.
Nu es nevis redzēju, bet ar reālu rāvienu pats tadu atravu nost tadu kurs ir aptuveni 50*150 mm liels.
Bet zinām taisnība jau tev ar ir - tie ir regulējami, un pareizi uztaisot sistēmu ir diezgan ok, bet nu tāpat zinu ar ko tos štruntus kapitāli piečakarēt, ja vien starpā nav kārtīgas dzelzs durvis (ar kārtu kas tuvu stāv bruņotām), bet nu tām atkal ir cita pieeja ...
50*150? Es pat neesmu redzējis nevienām durvīm tādas miniatūras. Un ne jau visi magnēti veic vienādu spēku.
Es vismaz domāju nevis par magnētiem durvju fiksācijai, bet par elektromagnētu, kurš atvelk bultas. Ja tas liekas par švaku, tad var lietot mehānismu ar 12V motoru. Bet magnētu(s) kā atslēgu signālu došanai uz hermētisko kontaktu devēju. Varu arī padalīties ar ideju no spiegu romāna. Atslēgas caurums ir tikai kādi 1.5 mm diametrā, maskēts. Atslēga ir tievākās ģitāras stīgas fragments, to iebāž šajā caurumā. Ērtai nēsāšanai to var noformēt pildspalvas kā futrāļa veidā. Pretī ir momentslēdzis. Un to kanālu, pa kuru bāž tievo stiepli, var uztaisīt arī liektu. Vajag arī īsto atslēgu, ko var atstāt vaļā, uzmanības novēršanai.
nu paša buvētas sistemas, ja pieiet ar prātu tad droši, es vairak par "profesionāli piejamam", ko klasiski LV lieto.
Nu, te jau daudziem ir metālapstrādes prasmes un čaklās rokas. msh , piem nepārtraukti pārmetina pitonu. Un man nupat vēl ienāca prātā ideja, ka 12V durvju mehānismam ( motors ar reduktoru ) var izmantot auto logu atvēršanas mehānismu.
Un to varētu izmantot citur arī, jau gudrās mājas gadžeta aprakstā iekļauto loga aizkaru aizvilkšanu, vai, teiksim automātisku ūdens noraušanu WC ;)
Kāpēc tā sarežģīt dzīvi, liekot kaut kādu tur loga motroriņu, ja var izmantot gatavu ķīniešu aftermarketa centralās motoriņu?

Viss pareizi, tāpēc nav ko labas lietas turēt dzīvoklī. Viss top lūts ir jāaprok, kur citi neatradīs. :D