Stulbas ietaises mulķīgas problēmas ...
No tehniskas puses man izklausās, ka programmnodrošinājums sūkā, jo filtra "aizaugšana" ir normāls process, bet ir svarīgs ir softs + braukšanas stils, lai to štruntu izdedzinatu/iztiritu. Man dīzela analogas darbibas filtrs uz Hondas ari pie maziem gabaliem labi tiek galā, tik reizem auto izslēdzot, var dzirdet ka dzeses ventilators turpina darbu - kas kareiz liecina ka tīrīšanas process ir ticis izveikts ...
Hyundai tucson 2021 GPF sistēma
Labdien, esmu iegādājies Hyundai Tucson 1.6 benzīna 2021 gada un lietoju to jau 7 mēn, kad radās pirmās problēmas jau pēc pirmiem 3 mēn, iedegās tā GPF sistēmas lampiņa, ka vajagot kvēp filtru patīrīt, braukāju es pārsvarā pa Rīgu un uz Ādažiem, lielos gabalus baigi nesanāk man braukt. Servisā man pateica, ka lai atzinu mašīnu. Iztīrija man filtru, izbraucot ārpus pilsētas, viss normāli. Tieši pēc mēn man atkal iedegās tā lampiņa, braukāju es katru dienu uz Ādažiem darba dienās, bet tā arī lampiņa nedzisa, tad beigās tā jau sāka mirgot un mest uzrakstu, ka ir problēmas ar izplūdes sistēmu. Biju braucis ar to mirgojošo lampiņu līdz Viļņai un atpakaļ, bet tā arī nekas nenodzisa. Atkal aizdzinu uz servisu, šoreiz man caur kompi iztīrīja to visu. Tagad pagāja atkal mēnesis un atkal iedegās tā lampiņa GPF, labi šoreiz pēc procedūras kā man stāstīja servisā, es aizbraucu līdz Siguldai no Rīgas, braucu ap 100 km/h patēriņš ap 8-9 l, jo strādā tīrīšana pēc 80 km/h. Sanāk nobraukt kādus 35 km uz 100km/h, atbraucu uz Siguldu, nekā. Labi, domāju, ka atpakaļ braucot nodzisīs, ar nekā, pat braucot ar 5 ātrumu uz 2500 apgriezieniem. Atbraucu uz Rīgu un domāju, varbūt tomēr tas gabals pa mazu ir, izdomāju aizbraukt atkal līdz Siguldai uzreiz un atpakaļ, kopā nobraucu 130 km un filtrs kā nav, tā nav iztīrījies un joprojām deg tā GPF lampiņa.
Laikam brāķis tajā filtrā? Vai kas tas ir?? Noperkot jaunu mašīnu, es netaisījos to vest uz servisu ik pēc 2 mēn, tas nav normāli. Vai kādam ir līdzīgas problēmas bijušas ar Hyundai Tucson 2021 gada vai citām mašīnām.
Jo man jau ir līdz kaklam tas GPF filtrs ar savu kļūdu.