"Žurkas apēda manu elektroauto"

imzz Reģ.: 27.02.2015

Francija. Dziļi Sanala Kia e-Niro, elektriskā krosovera, iekšā viens vai vairāki grauzēji bija nograuzuši lielus vadu gabalus, radot vairāk nekā 5000 eiro zaudējumus, ko nesegs ne automašīnas garantija, ne viņa apdrošināšana. “Grauzēji Kia sarīkoja pikniku,” viņa sieva Emma Sanala pastāstīja Euronews Next.

Peles vai žurkas, kas ligzdo siltā transportlīdzeklī, nav jauna parādība, un nekas neliecina, ka viņi dod priekšroku EV, nevis tradicionālajām benzīna vai dīzeļdegvielas automašīnām. Taču automašīnu tirgotājiem un īpašniekiem ir aizdomas, ka jauni, videi draudzīgi materiāli, ko izmanto automašīnu detaļās, var piesaistīt vairāk savvaļas dzīvnieku nekā iepriekš.

Kia France paziņoja, ka, lai gan uzņēmums simpatizē Sanaliem, tā garantija nesedz viņu automašīnai nodarītos bojājumus, jo tie radušies "ārēja uzbrukuma" rezultātā.

www.euronews.com/next/2022/04/08/rodents-devoured-this-man-s-electric-car-and-nobody-wants-to-cover-the-damage

 
Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Ja žurkas sagrauztu vadus jebkuram Premium klases degvielas auto, zaudējumi naudā būtu tādi paši.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jā, bet elektrisko auto siltums varētu būt grauzējiem patīkamāks un turētos ilgāk. Ņemot vērā, ka arī baterija silda, gan braucot, gan lādējot.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
1 0 Atbildēt

Nedomāju ka uz nakti sētā nolikti elektriskie auto būs siltāki par auto ar iekšdedzes dzinēju. Īpaši ja lādējas no parastās 220V rozetes. Uz siltiem iekšdedzes dzinējiem arī visādas radības savelkas. Cik nav stāstu par "varoņa nāvē" zem kapota bojā gājušiem kaķiem.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
1 0 Atbildēt

Nu, te par kaķiem ir viena nianse, ja jūsu auto ir no apakšas aizsargāts ar pannu, kaķi nekādīgi nevar ielīst, kā manējam - nav neviena kaut cik liela šķirba, lai kaķis tiktu iekšā motortelpā

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti