Audi A3 2005.g aizmugurējie lukturi mainīti uz 2008.gada

MadaraPau Reģ.: 30.11.2023

Sveicināti!

Vakar pirmo reizi 4 gadu laikā kāds tehniskās apskates darbinieks man radīja problēmu ar aizmugurējiem lukturiem.

2019. gadā no Vācijas iegādājos 2005. g. izlaiduma Audi A3 1.9 tdi Sportsback. Auto iepriekšējais īpašnieks oriģinālos aizmugurējos lukturus bija nomainījis uz jaunākiem, 2008.g. modeļa lukturiem. Tā nu līdz pat vakardienai braucu ar tiem bez problēmām, nevienā no skatēm neviens neko par tiem nebija ieminējies, bet nu dabūju skaistu 2nieku par to, ka pakaļējo miglas lukturu novietojums esot neatbilstošs. Izrādās, attālums līdz bremžu lukturiem esot nepietiekams. Ar ieslēgtiem miglas lukturiem, bremzējot, tie acīmredzot "saplūstot". Vārdsakot, esot laikam jābūt vismaz 10 mm, un manam auto tā neesot. Jautāju, vai tas ir kāds jauns likums, jo eju skati 5. reizi un pirmā dzirdēšana, šis saka, ka nu līdz šim acīmredzot tam neesot seviški pievērsuši uzmanību.

Cik sapratu no gados ļoti jaunā inspektora (kas laikam izskaidro centību), attiecīgā gada modeļiem, kam ir šie lukturi, esot programmā iestrādāts, ka pie miglas lukturu ieslēgšanas bremžu lukturu vidējais posms atslēdzoties, kas šo problēmu atrisinot.

Respektīvi, lai izietu tehnisko, man pašlaik ir vai nu jāmaina lukturi atpakaļ uz oriģināliem 2005.gada, vai auto jāpārprogrammē, lai tas bremžu lukturu posms atslēgtos. Tā kā no šiem variantiem es drīzāk vēlētos izmantot otro, varbūt kāds zinošs cilvēks varētu man pateikt, vai mana auto modelim to var izdarīt, un kur?

Jau iepriekš pateicos!

 
Davidich Reģ.: 13.01.2018
0 0 Atbildēt

Ja tam 2005 gada modelim nevienā no komplektācijām tādi lukturi nav nākuši, tad tur nebūs iespējas kautko viņiem programmēt. Var mēģināt apjāt to sistēmu ar diviem relejiem, bet tas jau sen kā vairs nav mans bizness.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Izdomā ar visādus debīlismus cilvēku čakarēšanai! Tai pat laikā e-tronam aizmugurējais gabarīts no rūpnīcas ir tāds, ka, tumsā ieraugot, es samazinu ātrumu un mainu joslu, jo domāju, ka priekšā ceļa remonts! A tur viss sertificēts, viss štokos!

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Es atrastu kādu, kam ir "īstās" lampas un uz skati aizņemtos. Citās situācijās neatbalstu (piem.tonētie lukturi utt.), bet šādā gadījumā kaitējumu citiem nenodara.

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Vēl jau tas, ka mašīna populāra, un tās lampas arī šrotā visdrīzāk neko daudz nemaksā.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Pēc šitāda apstāsta īsti neko nevar saprast. Paskatījos shēmās - abiem gadiem nāk spuldzes, kāds vēl "atslēdzas vidusdaļa"? Attiecībā par šo situāciju - ja nav žēl bufera, var jau arī pielikt atsevišķu miglu...

MadaraPau Reģ.: 30.11.2023
0 0 Atbildēt

Pati nekādā ziņā neesmu eksperts šajā jautājumā, šoreiz tikai atstāstu inspektora teikto. Tā viņš man paskaidroja starpību programmatūrā abu gadu modeļiem. Es gan paskatījos ss.lv, tie mana auto lukturi parādās drīzāk 2009. gada modeļiem, un ir LED, nevis spuldzes.

Nu, domāju, ka visdrīzāk sekošu Uggga padomam, atradīšu kur uz vajadzīgo brīdi dabūt oriģinālā gada lukturus, un nākamgad skati iešu citur

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti