Renault Laguna - check injection bez kļūdu kodiem

wexrtf Reģ.: 27.12.2018

Lietošanā uz brīdi ir nonācis 2006.gada Renault Laguna 2 ar 1.9 dīzeli (96kw). 

Ik pa brīdim displejs bļauj par iesmidzi (check injection), paziņojums parādās un pazūd, citreiz deg ilgāk, citreiz pavisam neilgi, citreiz stāvot korķī, citreiz kruizējot uz 100 pa taisnu trasi. Sakarības atradis neesmu. 

Jauda samazināta netiek, check nedeg, OBD saka, ka kļūdu nav, lec no pusapgrieziena arī šajos mīnusos. 

Tagad gan izleca check par DPF, OBD rāda P2002 kļūdu, ar to viss skaidrs, bet ar ko tas check injection varētu būt saistīts? Internets nekādus jēdzīgus skaidrojumus nedod, bet forumos uzraku, ka tas uzraksts dažiem iet roku rokā ar DPF problēmu. 

Tad nu interesanti, vai mašīna var bļaustīties par iesmidzi gadījumā, kad DPF iet ciet, bet pretspiediens vēl nav tik liels, lai par to rādītu kļūdu? 

Teorētiski jau tas uzraksts netraucē, bet tagad ir reāli interesanti, kas to izprovocē, ja OBD (vismaz līdz DPF kļūdai) saka, ka viss OK. Saprotu, ka vecs Renault ir vecs Renault, bet nu mazums kādam ir ko pastāstīt no pieredzes.

 
feciic Reģ.: 09.05.2008
2 0 Atbildēt

Sāc ar Renault specializētu diagnostikas ierīci, lielai daļai ražotāju ar eOBD protokolu nolasās tikai generic kodi un markas specifiskākos nemaz nevar nolasīt/neatpazīst.

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Vajag, piemēram, obd2 bluetooth adapteri ar PIC18F25K80 mikreni, caratdiagstore alī maksās 5,42 lētākais.

Šeit "gūgldraivā", var dabūt reāli strādājošus qpyren3 u.c. rīkus reņa diagnostikai ar telefonu:

ej.uz/x11f

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Ja šitam pepelacam ir dpf kas tiek izdedzināts smidzinot papildu degvielu ar papildu sprauslu, tad notikumu gaita paliek skaidra.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti