Vai var ziņot policijai par ilgstoši nekustinātiem transportlīdzekļiem?
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Vai var ziņot policijai par ilgstoši nekustinātiem transportlīdzekļiem?
Jā, pašvaldības policijai var un arī paši viņi patrulē.
vai tiešām netiek lietoti, ir salūzuši un īpašniekiem nav naudas, lai aizvestu un salabotu?
Auto nav pirmās nepieciešamības prece, nevari atļauties, tad ved uz Tolmetu. Nav ko žēlot šos “īpašniekus”.
Pilnīga taisnība ,cita lieta ja stāv pagalmā ,bet ja daudzfzīvokļu pagalmos ,ielu malās kas piemēram apgrūtina apkartnes sakopšanu un vizuālo izskatu tad tikai prom ,ja var nopirkt un uzņemties atbildību tad arī vajag
Būtu jāmaina noteikumi - ja auto brauktuves malā stāv ilgāk par, teiksim 2-3 dienām, tā to velk prom uz maksas stāvvietu, kur to par maksu glabā vēl mēnesi un tālāk uz izsoli vai Tolmetu. Ielu malas nebūtu jāizmanto ilgstošai stāvvietai - brauc ceļojumā uz nedēļu, mēnesi vai gadu - noliec auto privātā teritorijā, nevis aizņem vērtīgo resursu. Nu, tā.
2-3 dienām!? Cilvēks aizbrauc atvaļinājumā un aizved auto. 🛑 Nu, nē!
Tad ja brauc atvaļinājumā , vai tad nomet ar kur pagadās , te jau runa par ilgstāvošajiem vai PAR NEPAREDZETĀ VIETĀ NOVIETOTIEM. Es noteikti kur lidojot nenomestu uz pat vienu dienu kur pagadās ,atbilstošu iespēju ir daudz
Neparedzētā vietā ok, kaut vai tajā pašā dienā ved prom, kā tas teorētiski notiek ar invalīdu stāvvietās nepamatoti atstātajiem.
Bet legālā vietā atstātajiem? Tu pat slimot nedrīkstēsi, ne visi dzīvo privātmājās vai projektos ar individuālu stāvvietu.
Ja cilvēks var atļauties kaut kur braukt, kāpēc neatstāt savu auto privātā teritorijā? Pilsētā ir lielas stāvvietas, samaksā eur50-70 par mēnesi un ceļo laimīgs. Ja nav tās naudas + takša izmaksas līdz stāvvietai x 2, tad varbūt kaut kas jāmaina dzīvē, piem. jātiek vaļā no auto ko nevar uzturēt.
Jo tie uz ielas turētāji ir tikai 2 soļu attālumā, lai mazgātu auto uz ielas ar šampūnu, izmestu riepas mežā un mainītu eļļu pašu spēkiem, kannu ar veco eļļu + filtru atstājot pie daudzstāvenes atkritumu urnām.
Un šad tad pamanīju ka piemēram Cirkle C auto stāv gan vairākas dienas gan vienas un tās paša cauru dienu darba laikā un ir tā ka panav kur nolikt ja vajag , jāliek iz dzelteno strīpu iz brīdi,jautāju vai tad sodus neliek ,Man atbilde bija ka tās zīmes tik stāvot pabaidīt bet sodu funkciju izrādās nemaz nepilda.
Būtu jāmaina noteikumi - ja auto brauktuves malā stāv ilgāk par, teiksim 2-3 dienām,
Kā tu konstatēsi, cik ilgi stāv, kāda metode ? Ir tikai viens drošs pagaidām: saplakušas riepas, ja stāv gadu.
Ja izbrauc uz pāris stundām, atgriežas un noliek tajā pašā vietā ? Kā to klasificēs ? Kā stāvēšanas pārtraukumu vai ne ?
Tad var saslimt kaut vai gripu uz nedēļu un auto prom. Normāli ?
Piem. teritorijas (piem. ielas posma) uzturētājs (piem,. kaut vai sētnieks) seko un reizi 3 dienās paliek zem logu slotiņas nemirkstoša materiāla strēmeli ar datumu. Nākamreiz, ieraugot iepriekšējo strēmeli, izsauc evakuatoru.
Var arī automatizēt - palaist komunālo auto, kas filmē un algoritms no video secina, kuri auto nav kustināti.
Atgriešanās tajā pat vietā nestrādā, pat pabraukt 10m tālāk neder jau tagad. Palasi manu linku augstāk, to es neizdomāju.
Var ne tikai ar gripu saslimt, slimību saraksts ir garāks par to. Ko darīt? Parasti, saslimstot cilvēks zvana ģimenes ārstam. Nu, tad veic otru zvanu un saka, ka slimo. Auto tikmēr netiek evakuēts. Pēc tam iesniedz slimības lapu, bet ja slimības lapas nav (jo neslimoja) - iet izpirkt auto, kamēr var.
Ir valstīts, kur pat neauklējas kā pie mums, nolikts neparedzētā vietā, prom ir uz policijas stāvlaukumu, bet pie mums gadiem dažkārt citur stāv.
Es pats auto ielas malā neturu, bet gan maksas stāvvietā, tomēr vai Opis u.c. aptver, ka pārdesmit gadu laikā maksas stāvvietu skaits Rīgā ir "drastiski sarucis.
Ap Zasulauku apm. 5x mazāk stāvvietu, kā kādreiz ap 2000. gadu. Tā, ka daļai no tiem, kuri kādreiz auto godīgi turēja maksas stāvvietās netālu no savām dzīves vietām, tika pateikts: tiš, lasieties prom, te vairs stāvvietas nebūs.
Kas ir to stāvvietu vietā, kaut ko uzbūvēja? Dzīvojamās mājas, biznesa objektus? Ne jau vienkārši likvidēja, vai ne.
Neko neteikšu ko darīt jo man nav visiem patīkamas receptes - tikai secināšu, ka pilsētā satiksme nevar būt raita un bez sastrēgumiem, ja vismaz viena josla tiek izmantota kā stāvvieta. Tas pats tagad notiek ar fakinajiem raidiem u.c. braucamsūdiem, kuri padara veloceliņus (cik to vispār ir) nebraucamus un tad vadītāji brīnas, ka velo iet uz brauktuvi.
Māsas mājas tuvumā starp mājām uzcēla pat jaunu stāvvietu, acīmredzot, neko citu tur būvēt nevarēja un bija arī pieprasījums pēc stāvvietām. Stāv daudz auto, esmu ievērojis.
Arī vienkārši likvidēja. Jo pieņēma noteikumus, kādas ir prasības stāvvietām un liela daļa brīvas vietas bez būtiskām investīcijām vienkārši nespēja izpildīt, rezultātā kļuva par iežogotiem, pamestiem laukumiem.
Un daudz stāvvietas (kas ir vajadzīgas iedzīvotājiem un viesiem) ir likvidētas par labu tranzītam, kas ir tikai apgrūtinājums.
Par to jau ir diezgan maz informācijas, ja tiktu saregulēts šis likums bet tikai adekvāti un saprotami izvērtējot visus iespējamos variantus ar apakšpunktiem un to mazliet publiski pareklamēt vairāk tad nebūtu ilgi jāgaida kad Cilvēki automātiski sāktu piedomāt kur un kā un uz cik ilgu laiku novieto savus spēkratus , Man ir viens paziņa kas patstāvīgi novieto gan uz ietvēm Rīgā gan citās neatļautās vietās pēc apstākļiem un -atbilde ir , Man tak vieglāk sodu samaksāt tos 30eur nekā kavēt tikšanos meklējot kur nolikt bet ja zinātu ka aizvedīs uz stāvlaukumu un pec tikšanās būs taksis ar soda naudu papildus ,nākamreiz ātrāk izbrauks un mēģinās adekvati novietot auto.

Pamestu auto evakuācija no pilsētas ielām
No ielām pēc ļoti daudz izrakstītām soda kvītīm tiek evakuēti pamestie auto uz Rīgas speciālo stāvlaukumu, un izmaksas jāsedz auto īpašniekiem. Vai ir daudz tādu auto un kā saprast, vai tie ir pamesti? Varbūt netiek braukti tikai ziemas sezonā, vai tiešām netiek lietoti, ir salūzuši un īpašniekiem nav naudas, lai aizvestu un salabotu?