Lasītāju pieredze par saviem auto

Lancia Kappa 1996 Novērtējums: 9
Pagājušoruden sagribējās nomainīt auto. Vienmēr man patikuši un bijuši tādi auto, kuri citiem nepatīk, vai tieši otrādi, patīk, tomēr nav drosmes to iegādāties. Patīk skaisti auto.
Sākumā biju nodomājis pirkt Alfa Romeo 166, taču pētot toreizējo piedāvājumu tirgū, sapratu , ka ar automašīnai atvēlēto budžetu, 166ajai būs par īsu. Tad sāku aplūkot "rezerves" variantu - Lancia Kappa. Modelis ar savu dizainu man patika jau sen, taču Latvijā tādu uz ielām sastapt nebija nācies. Lancia marka Latvijā nav īpaši iecienīta un neko vairāk par dažām Dedrām un pāris appuvušām Themām redzēt nevar.
Kappu Latvijas autotirgū neatradu. Tomēr morāli biju gatavs pirkt tieši Kappu, tāpēc sāku pētīt ārzemju tirgus. Atradu. Parīzē. Krāsa - Golden White. 1996. gads. Oriģināli hromētie Lancia lietie diski. Viens vienīgs saimnieks. Nav ne mācītājs, ne sieviete kā pārsvarā visu autopircēju tekstos tiek lielīts. Parats normāls vīrietis zem 40. Auto bija ļoti labi kopts, vizuāli tikpat kā jauns. Pats viņš nesmēķētājs, kas man nebija mazsvarīgi tā kā pats nesmēķēju. Salons ļoti tīrs. Auto visas apkopes pēc grafika tikušas veiktas Lancia servisā Parīzē. Samaksāju naudu un braucu uz Latviju. Rīgā CSDD piereģistrēju un aidā.
Motors. 2litri 20vārstu 5- cilindru. 155 ZS. Bez turbīnas (da i nevajaga) .5pakāpju manuālā kārba. Uz bāņa tika uzdzīts līdz 225 km/h. Pēc tam nostrādā ierobežotājs. Tādu ātrumu Kappa sasniedz ātri un bez piepūles. Salonā klusi arī pie tāda ātruma. Benzīna patēriņš? Atbilstoš full- size klases auto un Kappa pie tādas skaitās. Braucam abiar sievu, neviens no mums uz 90km/h ar viņu braucis nav. Braukājot uz 120km/h , pa šoseju uz 100 km aiziet apm. 10 litru benzīna. Pilsētā varētu būt ap 13 -15 l/100km. Reāli cipari. Nekādas izdomātas mistikas. Ekonomiska Kappa nav, bet nevar braukāt ar lielās klases auto un īdēt pēc ekonomikas. Braukšanas komforts un bauda ko šis auto sagādā, atsver visu.
Virsbūve. Te nu muldēšanu par itāļu auto pūšanu var izbeigt. Kappas virsbūve ir cinkota no abām pusēm. Latvijas ziemu ar pretīgajiem ceļiem un pretīgo sāli uz tiem pārcieta ideāli. Automašīna ir piecvietīga. Un tiešām, reāli pieci cilvēki var justies salonā ļoti komfortabli. Aizmugurē sēdošajiem vietas kājām ir ļoti daudz. Tāliem ceļiem auto ir ļoti piemērots. Bagāžnieks arī ir ļoti liels, kaut auto ir sedans.
Aprīkojums. Vieglāk nosaukt kā šim auto nav, nekā uzskaitīt visas elektrofīčas kas viņam ir. Kappai ir zamšādas salons, kas man ļoti patīk. Tas pie tam ir spilgti zilā krāsā, kas kopā ar auto krāsu izskatās izcili. Vēl tāda patīkama fīča ir elektriski "pielokāmi" spoguļi. Tagad jau daudziem auto tāda fīča, bet toreiz 1996. gadā.....
Remonti. Remontēts ir, kā nu ne. Bet itāļu auto nolicēji un apdirsēji var iet pasūkāt. Kappa ir ļoti izturīga. Un nebūt nav tā kā tiek klačots, ka itāļiem viss plīst un jūk. Ka elektronika sūdīga. Esmu remontējis šo un to, bet neko no elektronikas. Tā strādā nevainojami. Mainījām visu sajūgu , bet manuprāt tas ir tikai normāli, ja 10 gadu laikā ir jānomaina sajūgs. Remonts kopā ar detaļām izmaksāja kaut kas uz 320 latiem. Remontēts tika Rīgā pie kāda ļoti laba meistara, bet tā nebija AUTO ITALIA (sviests ne dīleris). Neuzskatu ka tas bija dārgi. Vēl tika mainīts galvenais bremžu cilindrs, kuru pa pieskari aizlaida kāds no Rīgas servisiem, kuram tika uzticēts izdarīt it kā vienkāršu darbu - nomainīt bremžu eļļu..... ielēja nepareizu eļļu. : ( Nomaiņa kopā ar darbu pie sava meistara izmaksāja zem 200 latiem. Toties Kappa ir ideālā tehniskā stāvoklī. Nemaz ar nebaidos, ja vēl kaut ko vajadzēs nomainīt, bet tas ir tikai normāli, ka desmit gadus vecam auto kaut ko nākas nomainīt.
Rezumē. Ideāls auto cilvēkiem kuriem patīk full- size klase un patīk atšķirties pārējo automobilistu pūlī. Kappa ir ļoti kvalitatīvs auto, tomēr Lancia nav BMW, Audi vai Mercedes. Auto prasa uzmanību. Prasa īpašu attieksmi. Rezerves daļas nav dārgas, ja nepērk Auto Italia. Detaļas pērku citās valstīs, tas savukārt mazliet prasa laiku, kamēr tās nonāk līdz LV. Tai ir savas eļļas, kuras Latvijā nav nemaz tik pieejamas. Tomēr dzīvojam tokš vienā lielā kolhozā, ko par Eiropas savienību sauc. Viss ir iespējams. Lancia ir dzīvesveids, tas nav tikai vienkāršs transportlīdzeklis. Kas ar Lanciu saslimis, nekad neko citu negribēs.
P. S. skatos uz Kappa pēcnācēju - Thesis, bet tās cenas..... : (

 
Raivo @ 13.jūnijs 2006 0:00
Visi komentāri
 
TDI 13.jūnijs 2006 6:29
0 0 Atbildēt

Dizains ir specifisks , ''uz miileetaaju'' , bet galvenais jau ka pasham patiik . Patiik Tava attieksme -sajuugs ls320 , pofig, bremzju remonts ~ls200, un atkal pofig, laimiigie $$$ neskaita :). Ar taadu attieksmi shis auto laikam veel ilgi nekljuus par kaarteejo ''reto'' shrotu . Taa tureet .

kaspars 13.jūnijs 2006 7:15
0 0 Atbildēt

mašīna jau laba, nau vārdam vietas, bet tonītis, nu sorri, tāds drusku palecīgs:D:D:D:D:D

Master D 13.jūnijs 2006 10:58
0 0 Atbildēt

Āha. Itāliem pēc pases datiem jālej Selenia šķidrumu, ar kuriem LV tā pašvaki. Var jau būt, ka Arfilā ir, bet nu nez. Tu detaļas pērc internetā? Iemet varbūt kādu labu linku :) varbūt priekš Alfas šo to varētu iepirkt...

MasterD 13.jūnijs 2006 11:03
0 0 Atbildēt

tdi - par to sajūgu - paziņa tāda paša gada A6 sajūga remontam atlika ~identisku summu. Imo nekas pārdabisks tur nav, summa ar visu darbu, cik noprotu. Un arī bremžu cilindrs un tā maiņa imo nav lēts prieks nevienam auto.

shearer 13.jūnijs 2006 14:12
0 0 Atbildēt

320ls 10gadigai mashiinai sajuugs??? lai dievs nograabstaas...

nomiks 22.jūnijs 2006 10:30
0 0 Atbildēt

Vakar Vecrīgā pamanīju, ka ar tiešī šādu auto (arī krāsa ir tāda pati) paŗvietojas Itālijas vēstnieks.

Raivo 20.augusts 2007 18:47
0 0 Atbildēt

Pagajis vel viens lietoshanas gads. Pa sho laiku ir nomainiits izputeejs (149EUR par pedejo bunduli, 40EUR par videjo), bremzhu kluchi (34EUR par aizmugurejo asi, 38EUR par priekshejo) un diski (50EUR par katru priekshejo ventilejamo, 43EUR par katru aizmugurejo), tad vel ir mainiti stures pirksti (13EUR katrs), divas bukses (15 EUR par divaam). Tas arii viss. Auto ir perfektaa darba un vizualaa kartiibaa, neko dariit pagaidaam neprasaas. Viss paareejai kas nav maiinits veel joprojam ir originaals.
P.S. infa tika ievietota prieksh tiem kam ir italju auto, taadi patiik un tik tiesham interesee ekspluatacijas izmaksas.

vincis 20.februāris 2008 15:51
0 0 Atbildēt

Raivo, kā būtu iespējams ar tevi sazināties, sakarā ar Lancia Kappa. par detaļu iegādi, kur un kā varētu iegādāties

Lielgabals 7.novembris 2010 13:23
0 0 Atbildēt

Lai par izpūteju nav jāizmet baigā nauda, varu ieteikt labu izpūtēju servisu (patiešām!!!LABU)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti