Visādas sarunas par pasaules politiku

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

iauto.lv/forums/topic/40617-transports-un-ista-ekologija?pnr=16

Šeit tādi teksti iederētos labāk.

msh

WALA rakstīja: Par PSRS - pārdots man nav nekas, bet arī tajā laikā dzīvoju bēdu nezinādams, bet jā zinu kā citiem takā greizajā valstī gāja arī sūdīgi. Tam laikam mums bija lieli "blati" praktiski visur, izņemot varbūt pie auto iegādes ne, ar ģimeni tirgojām dārzeņus, ar neretiem braucieniem uz Ļeningradas tirgu ar pilnu "fūri" un ne to pašu tukšāko pagrabu. Jā bija arī sīkajiem pa reizie ko pastrādāt. Man personīgi nav nevienas sliktas atmiņas. Nē to valsti man atpakaļ nahren nevajag, tā ir iekārta kas pati sevi sagrauj izņemot varbūt gadījumus,

kad diktators a la Staļins visus īsā pavada tur, citādi tā sistēma pie mums strādāt nevar.

Ja jau tu saki ka to iekārtu mums nevajag, tad kāpēc pats fano par demokrātiem? Tā saucamie liberāļi, pie kuriem pieder arī demokrāti, no komunistiem atšķiras tikai ar to kā tikt pie varas - komunisti vispirms ar brutālu spēku sagrāba varu un tad izveica darbības lai nodrošinātu varas palikšanu savās rokās - liberāļi darbojas demokrātiskas sistēmas ietvaros, veicot vajadzīgās sabiedrības izmaiņas lai ievēlēti tiktu viņi - māca pareizo vēsturi un pareizo domāšanas veidu skolās un universitātēs, ar kaut kā atmešanu uzpērk kaut kādus vēlētāju slāņus, ielaiž visādus imigrantus, kuri pēc tam lielākoties kļūst par viņu vēlētājiem, panāk lielāku vai mazāku cenzūru, un tā varētu turpināt.

Par universitāšu kvotām tu kaut ko neesi sapratis. Es par to dabas parādību, par kuru ir dzirdēts šur tur rietumos - iestāties universitātē dabū tikai tie, kam augstākās atzīmes - bet paņem uzliek ka, teiksim, kursā 20 purniem jābūt melniem, tb garantē tās vietas cilvēkiem ar melnu ādas krāsu, neatkarīgi no tā, kā viņu atzīmes attiecas pret pārējajiem - no kā pēc tam attiecīgi cieš mācības...

Par imigrāciju - pirmā doma izlasot to tavu tekstu - bļin, tu spēj domāt arī par kaut ko citu kā tikai naudu?! Palasot šajā forumā tādu kā tu, tekstus, es tiešām nebrīnos kāpēc eiropas politiķi ir tikuši tik tālu un valstis un tautas tik tālu nodzīvojušās - ja tā vietā lai uztrauktos par savu tautu un savas tautas demogrāfisko stāvokli, uztraucas par ekonomiju... Tas tā, subjektīvais moments. Objektīvais moments - jeņķu situācija - imigrantu nācija, kura teorētiski un idejiski spēj asimilēt visus tos imigrantu barus. BET ir viens maziņš sīkumiņš - valstij vajag noteiktu veidu imigrantus, un visas normālas valstis savas robežas kontrolē. Un ASV dod gadā 1 miljonu imigrantu vīzu, cilvēkiem, kuri tiek uzskatīti par derīgiem. Tad kāpēc tev šķiet pieļaujami pieļaut nelegālo imigrāciju? Kam vajag nelegālos imigrantus? Pats gribētu dzīvot kādu bandu pārņemtā rajonā?

Tas par ASV. Eiropā ir bēdīgāk - eiropā ir normālas nacionālās valstis, nevis kaut kādas imigrantu jaukteņvalstis - te nemaz nav diskusijas, kāpēc imigrācija ir slikta, sevišķi pie tā ka pamatā imigranti ir musulmaņi.

WALA

19.09.2019 21:34

Kādā bandu pārņemtā rajonā, tu zini ka šī problēma ir saistīta tiešā veidā ar to kā mēs attiecamies pret citu ādas krāsu? Segregācija rodas apkāttējās attieksmes dēļ, un reizēm ar stulbu politiķu dēļ.

Un cik ērti ir tupēt un sūkt alu un bļaut pilnā rīkle ka imigranti ir slikti, un patiesībā neko nerisināt, un nedod dievs ka situācija mainīsies un būsim spiesti stiep savas pakaļas prom no savas zemes(tikai tas var galīgi nebūt tas iemesls kurs msh pirmais iešausies prātā).

 
1.. 23 24 25 26 27 28
Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Interesants video pasaules izzināšanai. Kam neliekas interesants viss, tieši šeit (36:34): www.youtube.com/watch?v=iNdSnFHHC00&t=2194s vēl viens stāsts par to, ko nodara sociālisms. Šis tāds mazāk zināms, jo ir viens no retajiem gadījumiem, kas ir vienkārši bēdīgs, bet ne asiņains.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 2 Atbildēt

Analītiķa spējas kā parasti 0 !

Kritiskā domāšana  = 0 !

Un nekāda sakara ar sociālismu !

latinaer.springeropen.com/articles/10.1186/s40503-019-0076-2

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 2 Atbildēt

Pis taisni, slepkavniek!

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 0 Atbildēt

Vienīgā valsts, kur sociālisms pastāvēja daudz maz normāli ( bez līķiem un pārāk lielas nabadzības) ir cita Latīņamerikas valsts - Paragvaja.

Pastāvēja tāpēc, ka bija totāla neizglītība ( 3 klašu izglītība) un agrārā saimniecība. Bija tikai lauksaimniecība. Valstī bija tikai 1 rūpnīca un ja nekļūdos - 1 elektrostacija. 

Bet tik līdz valsts saprata, ka vajadzība aizsardzība, armija, kas būs bruņota nevis ar "musketēm" bet kaut ko normālu, atvērās rūpnīcas, sociālisms sabruka pa vīlēm ar izrietošām sekām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Agrārā saimniecība jau tāds puzmežonīgs kapitālisms vien ir - katrs sev iztiku nopelna un viss. Dīkdieņu barošana jau tur diez ko nenotika.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

kapitālisms, tu saki?

Lielajiem zemes īpašniekiem tiek konfiscēti visi īpašumi, kuri tiek pārveidoti par "Nacionālajām hasiendām", ( kolhoziem), kurās strādā tie paši strādnieki, kā pirms tam, par ko saņem niecīgu algu un tiesības savām vajadzībām apstrādāt nelielu zemes gabalu. 1829. gadā šās "nacionālās muižas" sastāda 98% visu lauksaimniecības zemju. Visas manufaktūras un uzņēmumi, izņemot pavisam mazas amatnieku darbnīcas, tiek nacionalizēti un to īpašnieki un darbinieki kļūst par algotiem strādniekiem.Nākamā – stingra pierakstu sistēma, zemnieks vai cits laucinieks drīkst doties tikai uz tuvāko vietu ar tirgus placi un atpakaļ. Lai apmeklētu kaimiņu ciemu, jādabū policijas atļauja, tas pats pilsētniekiem, lai apmeklētu kaimiņpilsētu vai vispār atstātu pilsētas robežas. Pilnīgs aizliegums jebkādiem kontaktiem ar ārzemniekiem. Līdz 1829. gadam tikai vienas pilsētas Brazīlijas pierobežā iedzīvotājiem un arī tikai tiem, kuriem bija speciāla atļauja, bija ļauts tirgoties ar ārzemniekiem, vēlāk arī tas tika liegts. Nedaudzās ārējās tirdzniecības operācijas ar ārzemēm, galvenokārt Brazīliju un Argentīnu, notika valsts liellaivu karavānu veidā, pie kam kontaktos ar ārzemniekiem stājās tikai speciāli pilnvaroti cilvēki, bet apkalpes locekļiem bija jāpaliek uz peldlīdzekļiem, tos atstāt nedrīkstēja.

Tika slēgti visi garīgie semināri, bīskapi izraidīti vai represēti, garīdznieki ņemti valsts uzskaitē un saņēma algu kā valsts darbinieki.

1824. gadā slēdz visas valsts ģimnāzijas, reālskolas un citas vidējās mācību iestādes. Seko likums par vispārējās obligātās trīsgadīgās pamatizglītības ieviešanu.

Pārtiku un rūpniecības/amatniecības ražojumus sadala centralizēti.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Tajā laikā bada nebija. Visi bija pabaroti un apģērbti. Nāvessodu arī praktiski nebija. Tāpēc es rakstīju, ka priekš sociālisma tā dzīvot tas ir gandrīz labi. Jo parasti ir daudz sliktāk.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

izskan pat teorija, ka tieši Paragvaja ietekmēja Kārļa Marksa spriedelējumus un idejas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Vergs ir vergtura īpašums - t.i. kapitāls. Sistēma, ko tu apraksti, nekādi nav sociālisms. Tev ir nepārvarama vēlme jebkuru valsts varas izpausmi saukt par sociālismu.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Tas bija, pateicoties viena cilvēka diktatūrai. El Supremo, José Gaspar Rodríguez de Francia. 1814–1840. ( Revolucionāri diktatori jau ir Latīņamerikas pazīme. Fidels Kastro vien bija ko vērts. Un būtu arī Če Gevara Bolīvijā, ja būtu uzvarējis. )

"Lai iznīcinātu koloniālo rasu hierarhiju, kas viņu bija diskriminējusi viņa jaukto asiņu dēļ, Francia aizliedza eiropiešiem precēties ar citiem eiropiešiem, tādējādi liekot elitei izvēlēties laulātos no vietējiem iedzīvotājiem. Viņš aizzīmogoja Paragvajas robežas ārpasaulei un izpildīja nāvessodu ikvienam, kurš mēģināja pamest. Ārzemniekiem, kuriem izdevās iekļūt Paragvajā, gadiem ilgi bija jāpaliek tur virtuālā arestā.

Paragvajas starptautiskā tirdzniecība gandrīz pilnībā apstājās. Kritums sagrāva matē un tabakas eksportētājus.

Visi šie politiskie un ekonomiskie notikumi nostādīja Paragvaju uz neatkarīgas valstiskuma ceļa, tomēr valsts neapšaubāmais progress Franciatas gados notika, pilnībā pakļaujoties Francias gribai. El Supremo personīgi kontrolēja visus Paragvajas sabiedriskās dzīves aspektus. Nevienu lēmumu valsts līmenī, lai cik mazs būtu, nevarēja pieņemt bez viņa piekrišanas."

en.wikipedia.org/wiki/History_of_Paraguay

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Materiāls izklaidei. Google ir izveidojis AI, sauktu Gemini, kurā ielikts tāds algoritms, kurš ignorē baltās rases cilvēkus kā tādus. Līdz ar to pirms dazām dienām nokļuva  masīvas kritikas krustugunīs.

Melnie nacisti? Sieviete pāvests? Tas ir tikai Google AI problēmas sākums.

www.vox.com/future-perfect/2024/2/28/24083814/google-gemini-ai-bias-ethics

Vai arī:

Google BUSTED by AI Refusing to Show White People & Distorting History | Shuts it DOWN in PANIC!

www.youtube.com/watch?v=WrU48K7xKkw

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Melnie nacisti ir. Ar ko BLM un Antifa atšķiras no Hitlera varzas uznāciena?

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Vergs ir vergtura īpašums - t.i. kapitāls. Sistēma, ko tu apraksti, nekādi nav sociālisms. Tev ir nepārvarama vēlme jebkuru valsts varas izpausmi saukt par sociālismu.

verdzība tika atcelta. lasi kārtīgi.

Tad, tavuprāt, kapitālismā visu saražoto produkciju dala centralizēti? Ko tu smēķē? Un kā kapitālismā viss tiek konfiscēts valsts ( pilsoņu) labā.

Starp citu, dalīja tikai starp pilsoņiem, bet atbrīvotie vergi pilsoņi nebija ( tikai viņu dzimušie bērni). Un tāpēc bijušajiem vergiem nepienācās nekas, kas tika dalīts. 😂😂😂

Jāatzīmē, ka Paragvajā vergu kapitālisma laikos bija maz. % daudz mazāk, kā tajā pašā Brazīlijā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Lasīt jau varu. Tikai tas nepalīdzēs tev domāt. VISU konfiscēt valsts varas (saimnieka) labā, ir verdzība. Pabarot sev piedrošos lopus kūtī nav sociālisms, to dara jebkurš viskapitālistiskākais fermeris. Bet, protams, kapitālismu piesaucu ar zināmu ironiju - tik vien kā kapitālisms tur ir tuvāk nekā sociālisms, ja totālu diktatūru vispār uzskatām par ekonomiku jēgpilnā izpratnē, nevis privāto diktatora saimniecību.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 0 Atbildēt

Nepieciešamību pēc vergu darba, tātad, to skaitu, vispirms  noteica ekonomiskie apstākļi vergu darba izmantošanai. Parasti vajadzība pēc roku darba lauksaimniecībā vidējās un lielās platībās. Eiropā tas izpaudās kā dzimtbūšana.

Paragvajā noteikti nepieciešamība pēc vergu darba bija mazāka, nekā Brazīlijā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Nepieciešamību pēc vergu darba"...  

Izskatās, ka tu pat nezini, kādēļ un ar kādiem motīviem sākās verdzības atcelšana.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Es "verdzības atcelšanas motīvus", kuri, neapšaubāmi bija atšķirīgi dažādās valstīs, nepieminēju.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Var jau filosofēt par "atšķirīgiem", bet par verdzības "nepieciešamību" runā tikai tie, kas negrib atzīt to vienīgo uz ko tie visi atšķirīgie faktiski rezultējas.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Ja reiz par Latīņameriku, Kubas jaunumi:

"Havana, 28. februāris (EFE).- Kubas valdība bezprecedenta solī nosūtīja oficiālu paziņojumu Pasaules Pārtikas programmas vadībai, lūdzot palīdzību, lai saglabātu subsidētā piena sadali bērniem, kas jaunāki par septiņiem gadiem, jo valstī ekonomiskā situācija turpina pasliktināties."

www.laprensalatina.com/cuba-makes-request-for-aid-from-un-world-food-program-for-the-first-time/

"HAVANA, 28.februāris (Reuters) - Kubas valdība paziņoja, ka plāno uz 1.martu pārplānot nepopulāro pieckārtīgu (!) benzīna mazumtirdzniecības cenu paaugstināšanu, kas ir mēnesi vēlāk nekā sākotnēji plānots pēc tam, kad amatpersonas paziņoja, ka tās sistēmas ir cietušas kiberuzbrukumā.

Problēmas, ko izraisīja janvāra beigu kiberuzbrukums, ir atrisinātas, valsts mediju ziņojumā sacīja ekonomikas viceministrs Mildreds Granadillo, ļaujot valdībai virzīties uz priekšu ar mazumtirdzniecības cenu paaugstināšanu.

www.reuters.com/world/americas/cuba-reschedules-five-fold-fuel-price-hike-march-1-2024-02-28/

Un par to degvielu,ārzemniekiem būšot jāpērk par savu valūtu, nekādus peso.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Šī ir visu no ārpuses nesubsidēto "komunistisko" režīmu problēma. Saimniekot neprot, tad atliek laisties dibenā vai prasīt citām valstīm ubaga dāvanas.

P.S. Ķīnas piemērs nederēs, vara tur skaitās komunisti tikai uz papīra.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Lasīt jau varu. Tikai tas nepalīdzēs tev domāt. VISU konfiscēt valsts varas (saimnieka) labā, ir verdzība. Pabarot sev piedrošos lopus kūtī nav sociālisms, to dara jebkurš viskapitālistiskākais fermeris. Bet, protams, kapitālismu piesaucu ar zināmu ironiju - tik vien kā kapitālisms tur ir tuvāk nekā sociālisms, ja totālu diktatūru vispār uzskatām par ekonomiku jēgpilnā izpratnē, nevis privāto diktatora saimniecību.

Nu man viss skaidrs. Ir divi varianti:

1) Tev nepatika mana frāze - "ka sociālisms daudz maz izdevās". Varu nomierināt. Pēc tā sociālisma sekoja bruņošanās, liels karš ar lielāko L-Amerikas kuģu kauju ( kas notika upē) un gandrīz pilnīgu ( !!!) vīriešu un zēnu iznīcināšanu. Kad Paragvajā atgriezās gūstā saņemtie vīrieši ( apm 10 000) tie izrādījās gandrīz vienīgie vīrieši valstī.

Tāpēc nomierinies. Viss kā tev patīk - sociālisms noved pie haosa un iznīcības.

2) Grūti laikam tev cīnīties pret spoku. Jo kārtējo reizi pierādi, ka tavs nīdētais sociālisms neeksistē. Tavs bieži pieminētais valsts īpašums izrādās var palikt par vergu darbu un tas vairs nav sociālisms... Latvijā Latvenergo arī vergi strādā. un mums ir kapitālisms. 

Nu tu klauns!😂😂😂

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Beļģijā ir privātīpašumi. Cilvēki maksā valsts kasē. to pārdala ievēlēti cilvēki - tas, tavuprāt,  ir sociālisms.

Paragvajā nebija privātīpašumi. Cilvēki "maksā" valsts kasē. To pārdala ievēlēti cilvēki - tas ir kapitālisms. ( Diktatoru ievēlēja. Un atklāšu noslēpumu - valstī, kurā ir diktatūra, diktators pieņem tikai galvenos lēmumus. Tāpat ir daudz cilvēki, kuri visu dara, plāno, IZDOMĀ likumus, utt). Būtībā tā ir cilvēku grupas kontrolēta "valdība" ( diktators nevar pastāvēt viens pats, bez atbalsta). Un sanāk - diktatūra maz atšķiras no republikas.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Diktatūra atšķiras no republikas tikai ar to, ka cilvēki kuri ir pie varas ( savākuši 51%) sāk mainīt satversmi ( pagarinot vēlešanu termiņus) un/vai ignorē demokrātiskas vēlēšanas, tās taisot fiktīvas vai viltotas.

Ja tu sataisīsi partiju, savāksi vēlēšanās 51% būtībā jau sanāks tava diktatūra ( uz 4 gadiem), jo visus amatus ieņems tikai TAVI cilvēki. Tev būs totāla kontrole par visu un visiem. Un līdzekļu sadali.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Tāpēc man nav skaidra tava ( ne) loģika:

Kad daudz partijas - valsts uzņēmumi -  sociālisms

Kad viena partija ( 51%)  - uzreiz valsts īpašumi pārtop par kapitalismu. Lai gan viss ir tas pats.

Vai bradipussi domā, ka diktatūru visu vada tikai 1 cilvēks? Pats pieņem likumus, pats pilda un pats vēl policijas priekšnieks, zvērināts notārs un galvenais prokurors?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Protams, ka nav skaidra, jo tas ko tu te savā prātā sagrozītu esi uzrakstījis, nekādi nav "mana loģika".

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

tad paskaidro savu loģiku. Kāpēc Paragvajā strādāt valsts fermās un uzņēmumos ir kapitālisms, bet Latvijā strādāt valsts uzņēmumos ir sociālisms?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Jau sen padkaidroju. Tevi tas neinteresēja. Tu uzstājīgi gribi, lai uzrakstu to, ko tu gribi.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"eksperts kaut ko jauc par Paragvaju:

"1829. gadā šās "nacionālās muižas" sastāda 98% visu lauksaimniecības zemju. Visas manufaktūras un uzņēmumi, izņemot pavisam mazas amatnieku darbnīcas, tiek nacionalizēti un to īpašnieki un darbinieki kļūst par algotiem strādniekiem."

Un "verdzība tika atcelta. lasi kārtīgi."

Tomēr: Tika gan atcelta, bet tikai 1869.gadā, 29 gadus pēc apgaismotā diktatora nāves.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Un vēl daži interesanti fakti par Paragvajas diktatoru-"sociālistu.

Francia pasludināja visu opozīciju ārpus likuma un izveidoja slepenpolicijas spēkus. Viņa pazemes cietums bija pazīstams kā "patiesības kamera", un lielākā daļa Paragvajas izstrādājumu tika izgatavoti ar cietuma darbu. Viņš atcēla pēršanu, taču viņa nāvessoda izpilde bija brutāla, bez tam viņš uzstāja, ka visas nāvessoda izpildes notika zem apelsīna koka aiz viņa loga. Lai izvairītos no ložu izšķērdēšanas, lielākā daļai upuru tika nodurti ar šauteņu durkļiem, un viņu ģimenēm neļāva savākt līķus, kamēr viņi nebija tur nogulējuši visu dienu, lai pārliecinātos, ka viņi ir miruši.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Cik saprotu, tas bija sākumā un iet runa par politiskajiem un  kad pret viņu taisīja atentātu. Tika iznīcināti atbalstītāji.

  Jo pat wikipēdija raksta:

 "Atšķirībā no citām reģiona valstīm Paragvaja bija efektīvi un godīgi pārvaldīta, stabila un droša. Tiesu sistēma pret noziedzniekiem izturējās saudzīgi. Piemēram, slepkavas tika nodoti darbam pie publiskiem projektiem. Tika piešķirts patvērums politiskajiem bēgļiem no citām valstīm..."

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

par verdzību man nav skaidra tāda lieta. 

Iespējams, autors, kuru es lasīju, domāja, ka sakarā ar to, ka viss bija nacionalizēts, visi cilvēki ( arī vergi) sāka strādāt valsts darbos un nebija atsevišķi izdalīti. Un līdz ar to vergi vairs nebija kā klases.

Turklāt, jāņem vērā, ka pēc El Supremo ( Fransijas) nāca arī citi diktatori. Un varbūt  verdzība līdz galam, tā arī neatcēlās.

Nezinu. Grūti šo komentēt.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Lopess ( nākošais diktators pēc Francijas) pieņēma 1842. gada Brīvās dzemdes likumu, kas izbeidza vergu tirdzniecību un garantēja, ka vergu bērni būs brīvi divdesmit piecu gadu vecumā. Jaunais likums kalpoja tikai vergu populācijas palielināšanai un vergu cenu pazemināšanai, pieaugot vergu dzimstībai.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka tev nekas nav skaidrs par verdzību. Tā ir tāda sistēma, kur ir piespiedu darbs, un kurā vardarbīgi liek strādāt saimnieka (diktatora, ja valstiska mēroga saimniecība) labā. Sociālisms, savukārt ir tāda, visnotaļ brīvprātīga sistēma, kurā tie, kas grib strādāt, drīkst maksāt par atļauju to darīt un par šo naudu valsts apbalvo tos, kas strādāt negrib. 

Verdzība ir diezgan stabila sistēma - lai arī ar ārkārtīgi zemu efektivitāti, bet darbs ir nepārtraukts un vergi spej pabarot gan sevi gan savu saimnieku. Sociālisms, savukārt eskalējas līdz tam ka nestrādā neviens un beigās visi draudzīgi mirst badā. 

Verdzībā vagars ar pātagu vardarbīgi spiež strādāt. 

Sociālismā nestrādāšana tiek apbalvota un valsts izdomā dažādus mehānismus, kā veicināt nestrādāšanu.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Bet ja vergus izmanto kā mājkalpotājus vai aukles, tas praktiski nenes nekādu IKP valstij.

Kopumā 250 gadu laikā Paragvajā ieveda 50 000 vergus. Nav nemaz tik daudz. 

Un runa gāja par brīviem cilvēkiem, kuri strādā valsts darbos. Tev tie pārtapa par vergiem. It kā viņiem spieda kāds strādāt.

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Brady, neesi sajaucis sociālismu ar sociāldemokrātiju?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nē. Bet izskatās, ka tu nesaproti, ko nozīmē "demokrātija" - vispār un šajā saliktenī.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Auto un politika. ASV sāk izmeklēšanu par to, vai Ķīnas transportlīdzekļu imports rada valsts drošības riskus un var noteikt ierobežojumus, jo pastāv bažas par "tīklam pievienoto" automašīnu tehnoloģiju, ceturtdien paziņoja Baltais nams. ASV Tirdzniecības departamenta izmeklēšana ir nepieciešama, jo transportlīdzekļi "vāc lielu daudzumu sensitīvu datu par saviem vadītājiem un pasažieriem (un) regulāri izmanto savas kameras un sensorus, lai ierakstītu detalizētu informāciju par ASV infrastruktūru", paziņoja Baltais nams.

www.reuters.com/business/autos-transportation/us-says-investigate-national-security-data-risks-chinese-vehicles-2024-02-29/

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Šāda problēma gan neeksistē priekš eurolohiem.Tie tik sit plaukstas un čurrā/karstu, ar skaļām ovāvācijām sagaidot pirmo ķīniešu prāmi.Pat sava autorūpniecība kā tāda viņiem vairs neinteresē.Tāpat kā nesen iepriekš viņi uzgavilēja no turienes massveidā iebraukušajiem eurogēnu sekvencētājiem.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Vakardienas Mileja runa bijusi skatītākā Argentīnas vēsture ar 51 reitinga punktu. Hmm, A kur Maradona, futbols utt.?

twitter.com/TommyShelby_30/status/1763756477716582591?t=znbxmsvZUEB5jTtA1wkxOw&s=19

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Apskats par Mileja

 Argentīnu

youtu.be/1Eq0_elDHXA?si=c0evKQJ_BMvlKNya

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 1 Atbildēt

Krotow rakstīja: Brady, neesi sajaucis sociālismu ar sociāldemokrātiju?

Viņam sociālisms eksistē no krievu propogandas naratīviem.

Brisele - komunisti. krievi - vienīgie pasaules kapitālisti. Punkc. Pārējo - izdomā pats.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 2 Atbildēt

Pats fakts, ka tev nākas tupi melot, jau ir pierādījums, ka man ir taisnība. Jo to, ko patiešām saku, apstrīdēt nespēj.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Vēl joprojām atrodam viņus. Tā klusā vēsture.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Krievija nacionalizē uzņēmumus. Jau 150.

Bradipussi teiks, ka kapitālismā tā pieņemts.

nra.lv/pasaule/452331-krievija-nacionalize-lielako-makaronu-razosanas-uznemumu-vertiba-lesama-miljardos.htm

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Pilnīgi debilajam melim ir jāmēģina kautr ko samurgot... Nez, ko var nacionalizēt, ja jau iepriekš viss piedērēja valstij, kā tu meloji...

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Trīs lielie, jeb no kurienes nāk "progress"(1)

Trīs lielie ir: BlackRock, Inc. is an American multinational investment company. It is the world's largest asset manager, with $10 trillion in assets under management (2023.g.)

The Vanguard Group, Inc. (commonly known as simply Vanguard), is an American registered investment advisor based in Malvern, Pennsylvania, with about $7.7 trillion in global assets under management, (2023.g.)

State Street Corporation

US$3.7 trillion under management and US$40.0 trillion under custody and administration in 2023. It is the largest custodian bank;

Ko viņi dara: Pārvalda finanses bet ne tikai. Aktīvākais no viņiem, BlackRock. nekad nav slēpis savu vēlēšanos audzināt sabiedrību: 2021. gada martā BlackRock Investment Stewardship publicēja īsu, bet pārliecinošu dokumentu ar nosaukumu “Mūsu pieeja sadarbībai ar uzņēmumiem saistībā ar to ietekmi uz cilvēktiesībām; 2021. gada sākumā BlackRock centās kļūt par līderi vides un sociālās ilgtspējības veicināšanā; 2022. gada 6. janvāris —  BlackRock izpilddirektors izmanto savu amatu, lai mudinātu uzņēmumus risināt klimata pārmaiņu problēmas. (WSJ)

Un BlackRock 2020.gadā uzņēmās arī konsultēt ES par noteikumiem bankām ietekmes uz vidi sakarā; par pēdējo no The Guardian:

"ES nav pienācīgi ņēmusi vērā interešu konfliktus, nolīgusi ASV investīciju menedžeri BlackRock, lai sniegtu konsultācijas banku vides regulējuma jomā, paziņojusi ietekmīga uzraudzības iestāde.

Tiesībsargs īpašu uzmanību vērsa uz BlackRock “ārkārtīgi zemu finanšu piedāvājumu”. Investīciju pārvaldnieks uzņēmās darbu par 280 000 eiro, lai gan Eiropas komisijas ieteiktā maksa bija 550 000 eiro. Tiesībsarga aizrādījums ir trieciens Eiropas Komisijas ietekmīgajam viceprezidentam Valdim Dombrovskim, kurš, neskatoties uz bažām rakstīja, ka uzvarētājs BlackRock "skrupulozi ievēroja Finanšu regulas noteikumus"."

www.theguardian.com/business/2020/nov/25/eu-did-not-properly-consider-conflicts-of-interest-over-blackrock-contract

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Trīs lielie, jeb no kurienes nāk "progress"(2)

Katrs no mums ir pārliecināts par savu "pasaules uzskatu".Uz kā tas pamatojas? Uz faktiem, saprotams. No kurienes fakti? No interneta. Ar ko meklējam faktus internetā ? Visvairāk ar Google ražojumiem. Kas ir lielākie Google korporatīvie kapitāla daļu turētāji ? Vanguard group 7.16% ,BlakcRock 6.17%

State Street corporation 3.21%.

Ar ko izcēlās Google nesen ? Ar AI Gemini, kurš izvairījās attēlot baltos cilvēkus. Aptuvenais skaidrojums bija, ka ka melnie cilvēki, kuri dzīvo Rietumos, saskumst, nevarot atrast lielus vēstures notikumus vai sasniegumus, ko veikuši melnie. Tāpēc AI Gemini risinājums bija vienkāršs, piem. pat viduslaiku Eiropas karaļus rādīt kā melnos. Bet iekrita stulbā veidā, jo algoritms arī vācu nacistus attēloja kā melnos.

Neapšaubāmi, interneta meklēšanas programmu algoritmus var pietjūnēt tā, lai tie vestu vairāk uz vietnēm, kuras labāk patīk programmas īpašniekiem.

Īsumā 3 lielo ietekme izpaužas t.s. Woke kultūras finansēšanā, jo viņu iespaidīgas kapitāla daļas ir masu medijos piem. NBC News, CNBC ; datorspēļu gigantos piem EA u.c.; kino un tv industrijā: Marvel's, The Walt Disney Company; strīmēšanas kompānijā NETFLIX. Uzskaitītie uzņēmumi pazīstami kā Woke ideju bīdītāji un ir daļa no Blackrock u.c. ietekmes šajā sakarā.

Ak jā. Respektablā ziņu aģentūra Reuters arī. Esmu pamanījis ka Reuters vienmēr vairāk uztraucas par Gazas ļaudīm, nekā par Izraēlas problēmām un nekad nav vērtējis migrāciju kā negatīvu. Kāpēc tā ? Reuters Top Institutional Holders ; Vanguard Group Inc 5,698,178 ( shares )

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Neīsti saprastu to investīciju portfeļu turētāju motivāciju. Tie visi rīkojas ar klientu naudu un tie kļūtu mazāk pievilcīgi klientiem (lasi - izlidotu no tirgus), ja visādas aprakstītās herņas dēļ pazaudētu klientiem peļņu. Domāju, ka vēlmju domāšana.

Mans izskaidrojums globālajam sviestam ir attālināts darbs: globālais darba piedāvājums ir uzņēmis kursu uz attālinātu darbu un darba ņēmēji vairs nesatiek kolēģus pīpētavā / kopētavā/ ēdnīcā / virtuvē. Secīgi visādi ar darba lietām nesaistīti plurāli viedokļi arvien vairāk cilvēkus nesasniedz. Šī sadaļa tiek aizstāta ar burbuļa @fēčubuks / twiteris/ tiktoks masīvu vienvirziena info un cilvis sāk ticēt.

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Investori ir spiesti pakļauties kreiso spiedienam. Black Rock ofisa NY bārstijusies ar oglēm, jo tie, maitas, nav samazinājusi savas investīcijas ogļrupniecibā. Tāpēc BR atbalsta visas klimata iniciatīvas utt 

Baidens tak tā pat pakļaujas kreiso spiedienam. Vot neiegūsim mēs jaunu naftu Amerikā i vsjo visi projekti apturēti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Viņi ir pārāk lieli, lai izlidotu no tirgus. Un mierīgi var atļauties atsevišķās vietās strādāt ar zaudējumiem. Un, ka viņi grib audzināt sabiedrību, par to taču es citēju BlackRock menedžerus. Cilvēkiem, kuriem ir pārmēram lieli līdzekļi uznāk vēlēšanās pārveidot pasauli pēc saviem ieskatiem.

www.blackrock.com/corporate/about-us/social-impact/advancing-racial-equity

Vēl viens piemērs:

Ir North Face apģērbu līnija. Tos var vienā vietnē iegādāties ar 25% atlaidi ( laikam tikai ASV ), ja nokārto online "rasu vienlīdzības eksāmenu". Nu, kāpēc lai firma zaudētu 25% ?

Vietnes, kurs šīs šmotkas tirgo, mātesfirma atkal ir pārstāvēta ar minētajiem fondiem.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

www.youtube.com/watch?v=Ykj4th8zZ0k

"Nost ar sociālismu!" diskusiju panelis Demos V sesijā.

Konservatīvās domas konference.

demos.lv/programma/v-nost-ar-socialismu/

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Investori ir spiesti pakļauties kreiso spiedienam. Black Rock ofisa NY bārstijusies ar oglēm, jo tie, maitas, nav samazinājusi savas investīcijas ogļrupniecibā. Tāpēc BR atbalsta visas klimata iniciatīvas utt 

Baidens tak tā pat pakļaujas kreiso spiedienam. Vot neiegūsim mēs jaunu naftu Amerikā i vsjo visi projekti apturēti.

Hmm kā gan mani varētu piespiest ieguldīt naudu ar zaudējumiem? Un Baidenam ir savas darīšanas un uz manu naudu tas neattiecas

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Elementāri. Ja zaudējumi ir mazāki, nekā tev tos rada naudas drukātāji nekur neieguldītai naudai, tad ieguldīsi kaut ar zaudējumiem - un tā kreisie fondi kopā ar kreisajām vadībām tevi apjāj.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Es neteicu neieguldīt. Es saku, ka ja Blackstone veic finansiāli plānprātīgas darbības, kas fondam (tātad arī manai naudai) rada peļņas rukumu, es pārvācos uz citu fondu. Un ne obligāti USA. 

Es oponēju idejai, ka daži lielie fondi stumj bezjēdzīgus kreisus projektus, kuru mērķis ir pasaules kundzība. Šāda politika tevi diezgan ātri izstums ārā no lielo fondu saraksta.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Nu, te ir jautājums, kā Feigins teiktu: kto komu Rabinovič. Tas ir, fondu izdarības ir veltītas, lai piesmērētos kreisajiem. Jeb arī, fondi izmanto kreisos kā noderīgos idiotus.

Vai ir nopietni pievērsties ieguldījumiem šovbiznesā un videospēlēs ?

Disney's long year of box office blunders; 'Indiana Jones 5,' 'The Marvels,' 'Wish' were among the biggest flops of 2023 ( Foxbusiness ) 

Tad vēl Disneja atrakciju parks, cik atceros, Floridā, izcēlās ar konferansjē, kurš bija ūsains onkulis sieviešu kleitā. ; NETFLIX "melnā Kleopatra"  Apr 19, 2023 — A Netflix docudrama series that depicts Queen Cleopatra VII as a black African has sparked controversy in Egypt.

( Vēsturiskā Kleopatra bija no Ptolemaju, resp. grieķu dinastijas, nekādā gadījumā ne Āfrikas )

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tas ir tā pat kā ar Krievijas sankcijām. Investoriem ir jālaipo, viņu portfelis sastāda 2/3 amerikāņu pensiju fondi. Tā kā kreiso idejas virmo Amerikas sabiedriskajā telpā, tad viņiem ir jāiegulda eko un zaļajā enerģija, bet vienlaicīgi jābut arī plusā un ar peļņu.

Viņus izstums ārā, ja viņi nesekos kreiso idejām.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Viņi ir pārāk lieli, lai izlidotu no tirgus. Un mierīgi var atļauties atsevišķās vietās strādāt ar zaudējumiem. Un, ka viņi grib audzināt sabiedrību, par to taču es citēju BlackRock menedžerus. Cilvēkiem, kuriem ir pārmēram lieli līdzekļi uznāk vēlēšanās pārveidot pasauli pēc saviem ieskatiem.

www.blackrock.com/corporate/about-us/social-impact/advancing-racial-equity

Vēl viens piemērs:

Ir North Face apģērbu līnija. Tos var vienā vietnē iegādāties ar 25% atlaidi ( laikam tikai ASV ), ja nokārto online "rasu vienlīdzības eksāmenu". Nu, kāpēc lai firma zaudētu 25% ?

Vietnes, kurs šīs šmotkas tirgo, mātesfirma atkal ir pārstāvēta ar minētajiem fondiem.

Es nesaku licenci atņemt. Es saku: piedzīvotu klientu bēgšanu uz citām  - mazāk aizdomīgām platformām. Pārdevēja piekopta audzināšana tomēr tāda glupa ideja. Pārdevējs tiek nomainīts zibenīgi

North Face plaši pārstāvētu esmu redzējis tikai Nepālā. Pārējos tirgos tiem neko labi neiet. (Jo nu ražo arī štruntus). 

Iespējasm tas izskaidro, bet pa īstam tā ir parasta atlaide, kuru gribi izcelt ar kkādu vēstijumu. Iespējams par godu Nepālas hindusiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Lielais sports Ķīnā ;) 14. aprīlī Pekinā notika pusmaratons, kurā vīriešu titulu izcīnīja Ķīnas nacionālais rekordists maratonā He Jie. Tomēr viņa uzvaras leģitimitāte ātri kļuva apšaubāma.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Turpinājums par BlackRock, daži negribēja ticēt, ka kapitālisti būtu gatavi ciest zaudējumus politiskas ideoloģijas dēļ. Izrādās tomēr, ka gan bīdīja ideoloģiju, gan cieta zaudējumus.

BlackRock izpilddirektors Lerijs Finks peļņas pieprasījuma laikā cieta sabrukumu ( meltdown ) , jo uzņēmums zaudēja miljardiem dolāru līgumos, jsakarā ar to, ka starptautiskais aktīvu pārvaldnieks virzīja WOKE  "vides, sociālo un pārvaldības" (ESG) programmu.

Tiešsaistē ir parādījies zvana ieraksts, kurā atklājās, ka Finks sašuta, plosoties par Teksasas Izglītības padomi, kura  atcela līgumus ar BlackRock 8,5 miljardu dolāru apmērā.

Kā ziņoja Slay News, Teksasa pievienojās vairākiem štatiem, bloķējot to līdzekļu nonākšanu BlackRock uzņēmuma ESG ( WOKE )  darba kārtības dēļ.

Petka Reģ.: 09.09.2001
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Lielais sports Ķīnā ;) 14. aprīlī Pekinā notika pusmaratons, kurā vīriešu titulu izcīnīja Ķīnas nacionālais rekordists maratonā He Jie. Tomēr viņa uzvaras leģitimitāte ātri kļuva apšaubāma.

Labākajās komunistu tradīcijās. 😂

1.. 23 24 25 26 27 28
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti