Traģisko avāriju uz Liepājas šosejas izraisījusi autovadītāja ar viltotām tiesībām 15

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.septembris 2022 16:29

Autovadītāja, kuras izraisītajā avārijā šovasar uz Liepājas šosejas gāja bojā divi citi transportlīdzekļu vadītāji, izmantojusi viltotas braukšanas tiesības, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP).

VP izmeklēšanas laikā noskaidrots ka, 8.jūlijā Babītes pagastā 1987.gadā dzimusī sieviete ar viltotu autovadīšanas apliecību vadīja transportlīdzekli "Chrysler Sebring" un, veicot apdzīšanu, izraisīja sadursmi ar tajā pašā virzienā braucošu kravas auto "Mercedes Benz Actros" savienojumā ar puspiekabi un pretējā virzienā braucošu degvielas vedēju "Scania".

Transportlīdzekļu sadursmes rezultātā "Scania" iebrauca pretējā braukšanas kustības joslā, kur notika sadursme ar automašīnu "Renault Espace".

Pēc sadursmes "Scania" apgāzās un tās cisterna uzkrita virsū automašīnai "Volvo XC90". Ceļu satiksmes negadījuma vietā no gūtajiem miesas bojājumiem mira automašīnu "Renault" un "Volvo" vadītāji.

Izmeklēšana kriminālprocesā pabeigta 20.septembrī, un lieta nodota Daudznozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tā izraisījusi divu vai vairāku cilvēku nāvi, kā arī par viltota dokumenta izmantošanu.

LETA jau rakstīja, ka avārijā pieci cilvēki guva dažādas traumas un no "Scania" cisternas izlija aptuveni 20 tonnas degvielas.

 
Visi komentāri
 
Motorolers 21.septembris 2022 16:52
9 0 Atbildēt

Njā, šai avārijā aizgāja bojā man pazīstams cilvēks. Dēls palika bez tēva, sieva bez vīra...bizness bez stūrmaņa.

Tā bezatbildīgā zoss vēl pēc tam facebook meklēja savu noklīdušo kranci.

Hmm 21.septembris 2022 17:17
4 0 Atbildēt

Traki - Chrysler Sebring vien jau ir rādītājs, kas tad zin vai arī TA tam nav viltots

GK1968 21.septembris 2022 17:26
1 1 Atbildēt

Šeit savs akmens tēvu lauciņā arī tomēr.

Censties bērnos (arī pilngadīgajos) veicināt prasmi braukt droši.

Cik nav dzirdēts, ka radinieki paši taču saprot, ka kādam cilvēkam nu noteikti nevajadzētu vadīt pašam tr-līdzekli.

Ja nu nesanāk, tad drastiski bloķēt iespēju meitai

vai dēlam vadīt transportlīdzekli.

Tikai jautājums, kā tad to īsti panākt?

Tātad ne tikai dzērājs, bet arī "auns" pie stūres ir nelikumīgs...

Krotow 21.septembris 2022 18:53
2 0 Atbildēt

Paskaiti cik mums ir "vientuļo māšu" audzināto bērnu. Būs puse no visiem braucējiem.

MMX 22.septembris 2022 10:13
0 0 Atbildēt

Šim jāpiekrīt - mūsdienās tēvs diezin vai vairs ir cilvēks, kas ģimenē (ja tāda pastāv) kaut ko var pateikt, labākajā gadījumā atskaitīt kāpostu lai meita var nopirkt mašīnu (un tiesības).

martinslusis 21.septembris 2022 17:35
2 0 Atbildēt

Nu, te sodam jābūt ļoti, ļoti bargam.

... 21.septembris 2022 18:23
9 0 Atbildēt

Kārtējais traģiskais negadījums, kad pie stūres ir cilvēks, kam tur nevajadzēja atrasties. Un tādu arī paliks daudz, jo policijai nav ne laika, ne vēlēšanās nodarboties ar tādu ķeršanu. Daudz ērtāk taču sēdēt kabinetos un skaitīt x sodus vienā dienā par tikko beigušos OCTA...

WALA 21.septembris 2022 18:31
2 0 Atbildēt

Vienkārši "izcili", bet "mums taču trūkst radaru, ar ko cilvēkus pie prāta vest" un uzlabot situāciju uz ceļiem ...

P.S. sarkazmz, un sorry ka konkrēti nevietā ...

650 21.septembris 2022 18:59
1 1 Atbildēt

Ne,komentāri ir kāreiz vietā.Šiten te tagd cepur/nost, ka (mums) beidzoot apstirpirinājusies Zvērestības teorija par/to, ka vidējā ātruma,3d/5g printeru un/vai fotožopa laikmetā joprojām kādam ir iespējams izmantot viltotus dokumentus.

Dāma noteikti ka nezin (ne/atcerās),kur tādus tos izviltotos dokus ir ieguvusi,kā arī (noteikti) viņa tāda (mums) ir 1gab (vienīgā/beidzamā).Sagadījusies ira sagadīšanās.Jā.

Un tos viltotos dokus tas izgatavotājs izgatavoja vienīgajā eksemplārā un izņēmuma gadījumā.Nevienam citam visā Valstī (vairāk) tādu nav.Prassītos šito te vienīgo unikakālo bezanālogu exemplāru novietot cssd stendā Vēstures un/vai Kuģniecības muZejā.Jā.

HE 21.septembris 2022 21:02
0 0 Atbildēt

Viņai bija UKR izdota apliecība

650 21.septembris 2022 21:26
1 0 Atbildēt

Taču virsraksts un teksts vēsta par "viltota dokumenta" izmantošanu.Pa ielu brauc milzums spēkratu ar ukr,r us un/vai vispār ar hu/jus abbreviatūrām."Viltoto" rus numuru epopeja- pat tā uzsākusies sakarā ar nervozi/piekasīgo privātpersonu ziņojumiem.Neba jau ar atbildīgi/uzraugošo iestāžu iniciatīvu!

Acīmredzot,(mūsu) ''augstie viesi" šeit itin omulīgi jūtas, gluži kā Rix stacijas attejā.Kā vecajos/labajos,pirms pus/gadsimta, kad tur uz podavietas kāpa ar/kājām un kabīņu sienas bij apzīmētas/ar maģiski brūno viesmīlības simbolu 111.

Viesis 21.septembris 2022 21:30
1 0 Atbildēt

Kāpēc domā, ka braucēja nav vietējā? Cik zinu, UA apliecības var nopirkt arī citās ES valstīs, vismaz pagājušā gadā tādas piedāvāja. Domāju, ka tāda permis de conduire varēja būt jebkuras valsts pilsonim.

Māris 22.septembris 2022 10:32
2 0 Atbildēt

lasīju kaut kur, ka šī esot uzrādījusi viltotu Ukrainas vadītāja apliecību.

Nu tas jau standarts. Piemēram, ja dzīvo Latvijā, tad braukt ar citas valsts viltotu apliecību, jo apstādinot, visticamāk, neviens nepamanīs, ka ir viltota, arī mazu negadījumu gadījumā neviens to nepiefiksēs visticamāk. Bet šādā gadījumā pieņemu, ka policija sazinās ar apliecības izdevējvalsti, vai rūpīgi pārbauda dokumentu...

Braucēja, gan izskatās, ka bija Latvijas pilsone, ja suni sauca "Rudā"...

HE 22.septembris 2022 7:07
3 0 Atbildēt

Braucēja vietējā 1987.gada dzimusi , apliecība UKR viltota

Phe 22.septembris 2022 8:25
2 0 Atbildēt

Stulba kā zābaks, ja nespēja ofic. nolikt tiesības un nācās pirkt. Un šis negadījums tikai apstiprina, ka stulba kā zābaks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti