Uz daudziem grants ceļiem nav iespējams nodrošināt atbilstošus braukšanas apstākļus 12

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.decembris 2015 13:54

Valsts autoceļi ar grants segumu ir gandrīz 12 000 kilometru garumā un no tiem 41% ir sliktā vai avārijas stāvoklī esoši autoceļi.

Līdz ar to šajos posmos nav iespējams nodrošināt satiksmes drošībai atbilstošus braukšanas apstākļus, atzīst VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāvji.

Kā atzīst LAU pārstāvji, uz sliktā vai avārijas stāvoklī esošiem autoceļiem tiek nodrošināta tikai autoceļa caurbraucamība, nevis komfortabli braukšanas apstākļi.

Uzņēmuma darbinieki regulāri apseko valsts autoceļus, un, tiklīdz konstatēs, ka ceļa segums atbilst greiderēšanas darba veikšanai, tie tiks uzsākti, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kā skaidro LAU, mainīgo laikapstākļu ietekmē - nokrišņi, gaisa temperatūras maiņas - grants autoceļa segums pārmitrinās, vairākkārtīgi sasalst un atkūst. Līdz ar to autotransporta satiksmes rezultātā pastiprināti uz grants autoceļiem veidojas iesēdumi vai bedres un ceļa seguma stāvoklis pasliktinās.

Grants autoceļu segumiem, kuri ir pārmitrināti vai klāti ar apledojuma kārtu, greiderēšana netiek veikta tāpēc, ka nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu darba izpildi. Greiderēšanu veic uz darba tehnoloģijai atbilstoša mitruma autoceļu segumiem.

 
Visi komentāri
 
ak 9.decembris 2015 14:48
4 0 Atbildēt

Tā arī nesapratu, ko ar šo rakstu mēģina pateikt? Vai tik te netiek gatavota augsne, lai likvidētu grants ceļus? Vai attaisnojums to nekopšanai? Vai arī attaisnojums kādu jaunu aizlieguma zīmju ieviešanai ???

Andris 10.decembris 2015 20:46
0 0 Atbildēt

Nē,viņi atvainojas un sakarā ar to būs samazināts ceļa nodoklis nākamajos gados...

Normunds 9.decembris 2015 21:30
3 0 Atbildēt

Nesaprotu vienu, kapēc tad gad ir daudz nokrišņi lietus veidā un grants ceļi ir pārmirkuši nevar uzlikt zīmes ar svara ierobežošanu. Jo kokvedēji un šķembvedēji ritīgi izjāj ceļu ka ar vieglajiem tie nav braucami. Par ko ir jāmaksā tik lieli ceļa nodokļi un jālauž savas mašinas? Murgs ar tiem ceļiem.

GT 10.decembris 2015 9:10
0 0 Atbildēt

Visvairāk grants ceļus ''izjāj'' grantsvedēji, kuri būvē Latvijas valsts mežu ceļus. Man laukos grants ceļš vienmēr bija pervektā stāvoklī, līdz pa to nesāka braukt grantsvedēji, tagad uz 5.km. posmu ir 4 izjātas vietas, kur pastāvīgi rodas, tāda bedre, ka ja nesabremzēsies līdz 10 km/h, atdure ar galvu griestos garantēta.

janis 9.decembris 2015 21:59
0 0 Atbildēt

A kāpēc tad viņus nevarētu taisit saurakus un ar asfaltu pamazām.mums taču veiksmes stāsts

sispers 9.decembris 2015 22:16
1 0 Atbildēt

Grants ceļus vajag greiderēt,bet Liepājas rajonā stumj.Rezultātā starp ceļu un grāvi veidojas paugurs,viss ūdens uz ceļa,grāvis sauss,ceļš šķidrs.Transports brauc un grants iet pa gaisu kopā ar mūsu naudu.

Aigarcix 9.decembris 2015 23:14
0 0 Atbildēt

Nu ja,greiderējam,bet kas pieblietēs.Nevar parastu un piebrauktu ceļu vienādi greiderēt,jeb tik reti kā to pie mums dara.Bet visumā reti trāpas galīgi nebraucams ceļš.

jonis 10.decembris 2015 0:13
0 0 Atbildēt

veel plusos un raud jau par salu????????? :p

VWfans 10.decembris 2015 8:17
0 0 Atbildēt

Ja ikdienas maršrutos daudz jābrauc pa sliktiem grants ceļiem, tad iesaku apsvērt Dacia-Duster iegādi.

xx89 10.decembris 2015 9:08
1 0 Atbildēt

Nemaz jau tik bēdīgi nav. Piekrītu Aigarčika par tiem ceļiem. Arī es daudz braukāju pa Latviju un neizbraucamu grantinieku neesmu redzējis. Skaidrs ilgstošāka lietus gadijumā veidojas bedres, jo mitrāks segums, jo ātrāk veidojas bedres. Slapju ceļu greiderēt nevar, tam mazliet jāapžust. Tādā zemē dzīvojam, kur ir rudens un pavasaris. Vasarā caurmērā pa visiem normāla izmēra grantiniekiem ar simtiņu var mierīgi vilkt.

kaspis 10.decembris 2015 9:36
0 0 Atbildēt

bēdīgi nav, ja dzīvesvieta ir skaistas šosejas malā un pa grants ceļiem sanāk tikai "braukāt". Tiem, kas dzīvo pie tādiem ceļiem un ja nepaveicās - tuvumā ir kāds grants/smilšu karjers, tad no laba ceļa pat sausā vasarā nav ne smakas. Smagie sasit tādu trepi ka jebkurš grēderis līdz tik max uz 2 dienām.

anonimikis 10.decembris 2015 9:23
1 1 Atbildēt

No jaunā gada uz grants ceļiem maksimālais atļautais ātrums 80 km/h. Lietuvā jau diezgan sen ir pat 70.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti