Ulbrokas aplis - kā pareizi izbraukt (+ video) 18

 
iAuto | 19.februāris 2016 15:24

Raidījums "Zebra" nofilmējis pamācošu sižetu par jauno Ulbrokas apli.

Prieks, ka tiek meklēti jauni satiksmes organizācijas uzlabojumi. Savu viedokli raksti komentāros!

 
Visi komentāri
 
vienkarsi aivars 19.februāris 2016 22:38
12 2 Atbildēt

aplji atvieglo satiksmi ( britaanija , irija - mazie krustojumu apliisi!) , bet tas , kaa Latvijaa izvietotas celaziimes un to daudzums - tas ir murgs! Lobijs ?

Mazulis 20.februāris 2016 6:33
11 3 Atbildēt

Kas šajā aplī nesaprotams,reāli atvieglo satiksmi,Ventspilī sen jau šādi apļi ir ar ārējām joslām(paceļamā tilta galos)

iAuto 20.februāris 2016 8:47
11 3 Atbildēt

Tomēr varēja ar nelieliem uzlabojumiem projektēšanā panākt daudz labāku rezultātu. Pieredze, plānošana, prognozēšana!!! Par ceļa zīmēm bez komentāriem.

Kanibaals 22.februāris 2016 9:42
1 0 Atbildēt

Pats vienreiz gandrīz iebraucu nepareizi sekojot kādam pirms manis. Un iemesls tieši tāds, ka zini zīmes vari neskatīties, jo tāpat nav vērts un rezultātā var aizšaut greizi. Izbūvēts arī kaut kā mānīgi, ka gribas tieši kā Timrots saka braukt aplī iekšā, lai gan tas nav vajadzīgs.

kasinsh79 20.februāris 2016 9:37
27 3 Atbildēt

Latvijā liela problēma ir tieši ceļazīmes!

Ja ārzemēs ceļazīmes par gaidāmo nogriešanos ir vairākas reizes PIRMS nogriešanās vietas, tad pie mums - precīzi nogriešanās vietā!!! Pavērojiet, tā tas tiešām arī ir!

Tas ir konkrēti haotiski un mulsinoši ikvienam, kurš brauc pirmo reizi pa konkrēto ceļu.

Kronis 20.februāris 2016 11:33
4 4 Atbildēt

Kronis visām ir dienvidu tilta aplis uz Maskavas ielas. Lai aizbrauktu pa kreisi uz Krasta ielu ir jāieņem labā malējā josla uz Maskavas ielas. Varēja taču navigācijā kaut vai apskatīties Vācijas ielu zīmes. Tur virs katras joslas visas joslas platumā ir norāde ar milzīgu uzrakstu kur tā ved. Pie mums uz četrām joslām viens kociņš ar bultiņām visos virzienos.

Bobs 21.februāris 2016 10:09
3 6 Atbildēt

Nu tu cirvis gan essi. Parādi man apli iz Maskavas ielu! Un ja tu zābaks neorientejoes starp divām bultām ceļazīmē, liec savu apliecību plauktā

garais 20.februāris 2016 13:23
1 1 Atbildēt

vēl ir nepareizs loks Ludzā pie Latvijas naftas tur iekšā lokā ir zīme dodiet celu un ja es braucu lokā es nostajos slīpi un labā puse man nav pārredzama murgs kautkads no izstrādātāju puses

MaDDeX93 20.februāris 2016 13:31
3 2 Atbildēt

Jā, tā nu diemžēl ir. Latvijā ceļu organizācija ir vienkārši briesmīga. Tās nepareizi uzstādītās ceļa zīmes jau arī ir vainīgas pie tā, ka notiek ceļu satiksmes negadījumi.

sarkasms 20.februāris 2016 14:49
4 1 Atbildēt

nevajadzētu aizmirst ka ulbrokas aplis vēl procesā un izvietotas ir pagaidu zīmes.. un tie kuri neskatās zīmes, tās arī nesapratīs :)

sākumā škrobojots, kādēļ ārējā josla no Līčiem uz Rīgu ir ar tik asu leņķi, bet tad atcerējos Vāciju, kur sākoties pilsētiņai ir tāds kā vipendrons, kurš šoferīšiem pilnīgi noteikti liek samazināt ātrumu.. ceru ka šeit mēŗkis bija līdzīgs..

scope 20.februāris 2016 15:00
1 2 Atbildēt

Kolēģis minēja, ka tās līnijas uz Ulbrokas pusi ir patizlas - virzienus atdalošā līnija līdz līkumam ir īsāka, nekā tā, kas atdala vienā virzienā braucošās joslas.

Rezultātā no Ulbrokas braucošie aiz līkuma ieņem maksimāli kreiso stāvokli un gadās, ka pat iebrauc izbrauktuvē, kas paredzēta braucējiem uz Ulbroku (arī pa kādai fūrei, kurai tad asais 90 grādu pagrieziens no pretējās joslas nav izbraucams).

aigi 21.februāris 2016 8:48
4 1 Atbildēt

Nekas sarežģīts tajā līkumā nav.Tā kā dzīvoju 5km no apļa un katru dienu vismaz 2x to izbraucu, tad zinu, ka 50km/h Ulbrokā ir neiespējamā misija, hroniska kaite. Ja fūre nevar izlocīties, tad tas ir tikai tāpēc, ka brauc par ātru.

Bet aplis ir kolosāls un kad pabeigs būs arī visas zīmes.

scope 21.februāris 2016 21:47
5 0 Atbildēt

Ne jau izlocīties nevar.

Vienk. cilvēki nepareizi interpretē līnijas un aizbrauc līdz pretējā virziena izbrauktuvei, domājot, ka brauc pa savu joslu.

Neba nu attaisnoju idiotus, bet zīmes un līnijas par joslu sadalījumu gan jau, ka varēja konkretizēt.

Kristaps 20.februāris 2016 21:54
3 0 Atbildēt

Pavisam normāls aplis, ārzemēs bieži izplatīts, sākot jau ar PL Suwalkiem. Tikai žēl, ka LV labas lietas ienāk ļoti lēni un vēlu, un otra lieta, ka pa jaunievedumiem ir jāiemācās braukt jeb droši lietot. Būtu nepieciešams vairāk pamācošu sižetu. Attiecībā uz Ulbrokas apļa joslu uz Rīgu, kur tika minēts, kādēļ tā nav taisna, tas saistīts ar ātruma samazināšanu.

Bobs 21.februāris 2016 10:16
14 8 Atbildēt

Tak Timrots ar palicis vecs zābaks, kad savu degunu tālāk par pilsētas centru nebāž... Ja 15 gadus atpakaļ runāja par lietu,tad tagad kā jau pilsētas žurka lej tādu ūdeni, ka riebj klausīties!

ABECEDE95 21.februāris 2016 15:30
9 0 Atbildēt

Timrots, kaut "цэпурност" par centību, kopš neatminamiem laikiem šad tad pamanījies iebraukt auzās. "Pusotrjoslu ceļi" viņam rādījušies un kas tik vēl nē.

Vernons 21.februāris 2016 19:10
2 17 Atbildēt

No apļa un gar apli iebraucot Ulbrokā, kurš kuram dos ceļu?

Normāli būtu gar apli braucošam piekāties tam kurš izbraucis apli. Tagad projektētājs ar varu sadzinis vienā punktā, divās joslās, trīs iespējamos braucējus. Kāpēc par šo klusējam?

kaspis 21.februāris 2016 19:41
13 3 Atbildēt

tāpēc ka infrasturktūra vēl nav pabeigta. kad uzstādīs ceļa zīmes uz palikšanu, tad arī skatīsimies un runāsim, ja kautkas nepatiks. pagaidām nesaprotu, par ko ir cepšanās. savas galvas nav ar ko padomāt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti