Policijas ekipāža uz Jelgavas šosejas pārkāpj noteikumus un kaitina autovadītājus (+video) 77

 
iAuto.lv | 12.marts 2017 8:15

Portāla iAuto lasītājs piefiksējis kādas Valsts policijas ekipāžas dīvainās izdarības uz A8 šosejas, kas ir pretrunā ar Ceļu satiksmes noteikumiem un traucē citus satiksmes dalībniekus.

Lūk, ko mums raksta autovadītājs, portāla iAuto lasītājs:

"Stāsts ir par notikumiem uz A8 šosejas šī gada 22. februārī. Pa Jelgavas šoseju devos Ozolnieku virzienā, kad pēc vairākiem luksoforiem pie Jaunolaines uzradās policijas "Opel Mokka". Jau pašā sākumā manu uzmanību pievērsa tas, ka policists brauca pa kreiso joslu, atrodoties ārpus apdzīvotas vietas. Braucot pa labo malējo joslu ar ātrumu 90-95km/h, pietuvojos video redzemajam auto, taču neriskēju viņu apsteigt pa labo pusi. Tajā brīdī policijas "Opel" nedaudz palielināja ātrumu, lai pielāgotos man, un turpināja apzināti bloķēt kreiso joslu, neļaujot citiem autovadītājiem tikt garām. Kreisajā joslā aiz policijas auto jau bija izveidojusies neliela rinda ar automašīnām. Kad nedaudz samazināju ātrumu, lai vismaz pa labo pusi kāds mēģinātu tikt garām, arī policijas ekipāža samazināja ātrumu, turpinot bloķēt abas joslas. Bija redzams, ka šim policistam tas radīja baudu, jo tas ik pa laikam piebrauca tik tuvu lai paskatītos uz mani un pasmīnētu ar plaši atņirgtu smaidu.

Šādi nobraucām visu ceļa posmu no Jaunolaines līdz Ozolnieku pagriezienam, kad policijas auto strauji palielināja ātrumu un tieši man priekšā iebrauca joslā uz Ozolniekiem. Tālāk braucām divatā līdz Ozolniekiem ar ātrumu 70km/h (atļautais 90km/h). Satiksme bija tik liela, ka to apdzīt nevarēja. Arī caur Ozolniekiem braucām ar ātrumu 30-35km/h".

Vēstulei pievienots arī uzskatāms video materiāls, kas parāda policijas auto atrašanos kreisajā malējā joslā, kaut pēc CSN šajā joslā drīkst atrasties, ja labā malējā josla ir aizņemta vai arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā. Kā redzams video, šajā situācijā nav ne viens, ne otrs, ne trešais.

Pieraksties iAuto YouTube kanāla jaunumiem - abonē šeit >>> te video parādās ātrāk!

iAuto atgādina no Ceļu satiksmes noteikumiem:

85. punkts nosaka - Ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

86. punkts - Apdzīvotās vietās, ja bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai vienā virzienā ir trīs vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai šādos gadījumos:

   86.1. ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas;

   86.2. lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā;

   86.3. lai apturētu transportlīdzekli uz vienvirziena ceļa

Kā arī:

113. punkts nosaka - ārpus apdzīvotām vietām uz ceļiem ar divām vai vairākām braukšanas joslām vienā virzienā aizliegts apsteigt tajā pašā joslā priekšā braucošo transportlīdzekli pa labo pusi, izņemot gadījumu, ja tas rāda kreisā pagrieziena signālu un ir uzsācis manevru.

Šāda autovadītāju uzvedība regulāri redzama uz visām Latvijā esošajām šosejām ar vairākām joslām vienā virzienā. Tipiska ikdiena uz Jūrmalas šosejas - iAuto.lv pārliecinās, ka "āmuru" uz Jūrmalas šosejas vēl gana daudz (+ video). Pēdējie novērojumi liecina, ka paliek labāk :)

Portālā iAuto vēl par šo tēmu lasi

Ja arī Tev ir video un fotogrāfijas no avārijas, videoreģistratora, policijas vai citām nebūšanām uz mūzu ceļiem, sūti tās iAuto.lv redakcijai uz sociālajiem tīkliem FacebookDraugiemTwitter vai uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

Interesanti, ka tas iet kopā ar šo paziņojumu: Ķuzis: Ceļu policisti vairāk palīdzēs šoferiem, nevis "slēpsies krūmos"

Portāla iAuto redakcija pacentīsies, lai šī ziņa nonāk līdz atbildīgajiem Policijā! Publicēsim arī saņemto atbildi.

 
77 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 12.marts 2017 10:05
58 7 Atbildēt

Šinī gadījumā, ko autovadītājam darīt? Ļoti labi, ka ir piefiksēts video + stāsts. Mēs, no iAuto puses, pacentīsimies, lai tas aiziet līdz attiecīgajam "varonim". Šādi precedenti un to atklāšana vat tikai palīdz kopējai satiksmes drošībai un sakārtošanai!

iAuto 12.marts 2017 10:35
44 2 Atbildēt

Tā gluži nav, jo CSN 85. punktā par ātrumu nekas nav minēts, bet gan - kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

Video es redzu, ka labā malējā josla ir brīva un redzamais Policijas auto pārkāp CSN (vienalga, kāds ir ātrums, jābrauc tuvāk labajai malai)

haha 12.marts 2017 13:02
42 12 Atbildēt

lohiem lohu problēmas :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti