Vai pa sliedēm drīkst? Domstarpības satiksmes organizācijā Miera un Brīvības ielu krustojumā 49

 
iAuto.lv | 4.aprīlis 2017 12:29

Nonākot Miera un Brīvības ielu krustojumā Rīgā, autovadītājiem rodas dažādas interpretācijas par satiksmes organizāciju krustojumā. Vai pa sliedēm drīkst braukt, vai nē?

Intensīvas satiksmes apstākļos regulāri var novērot, ka satiksmes dalībnieki iedalās divās frontēs: vieni, kas uzskata, ka krustojumu Matīsa ielas virzienā drīkst šķērsot pa tramvaja sliedēm, otri - ka to darīt nedrīkst. Apmulsumu rada virs luksofora izvietotā zīme, kas daudzu autovadītājuprāt ir viena no 513.-518. grupas zīmēm - tās nosaka braukšanas virzienus joslās.

Domstarpības raisošā ceļa zīme Matīsa un Brīvības ielu krustojumā Rīgā Foto: iAuto.lv

Ceļu Satiksmes noteikumu 72. punkts nosaka, ja krustojumā joslu skaitu un braukšanas virzienu tajās nosaka 513.–518. ceļa zīme, uz tramvaja sliežu klātnes uzbraukt aizliegts, izņemot gadījumu, ja tā ir iekļauta kādā ar minētajām ceļa zīmēm noteiktā braukšanas joslā. Ikdienā redzams, ka lielākā daļa autovadītāju izvēlas braukt pa labo malējo joslu, taču intensīvas satiksmes apstākļos šādā veidā tiek stipri samazināta krustojuma caurlaidība. Tiem, kuri vēlas braukt taisni pa labo malējo joslu, bieži vien nākas gaidīt uz tiem, kuri krustojumā griežas pa labi uz Brīvības ielu centra virzienā un apstājas, lai palaistu gājējus. Līdz ar to pie zaļā signāla krustojumu šķērso vien pāris automašīnas.

Miera iela Rīgā Foto: iAuto.lv

Miera iela Rīgā Foto: iAuto.lv

Bet vai krustojumā uzstādītā zīme tiešām aizliedz braukt pa tramvaja sliedēm? Kā redzams attēlā, konkrētā zīme uz Miera ielas atšķiras no tām, kas regulē braukšanas virzienus joslās tālāk, Matīsa un Tērbatas, kā arī Matīsa un Kr. Barona ielu krustojumos - tur nepārprotami ir uzstādītas 513.-518. grupas ceļa zīmes. 

Zīme, kas norāda braukšanas virzienus joslā Matīsa un Tērbatas ielu krustojumā Rīgā Foto: iAuto.lv

Matīsa iela Rīgā Foto: iAuto.lv

Ceļa zīmju salīdzinājums Foto: iAuto.lv

Par šo situāciju pretrunīgu informāciju sniedz Rīgas pašvaldības policija un CSDD.  Policija sociālajos tīklos pauž viedokli, ka minēto krustojumu pa sliedēm nedrīkst šķērsot, attiecīgo zīmi uzskatot par 513.-518. grupas ceļa zīmi. Savukārt CSDD norāda, ka pa sliedēm krustojumu drīkst šķērsot, jo zīme nav saistāma ar iepriekšminētās grupas ceļa zīmēm.

Rīgas pašvaldības policijas viedoklis Foto: Ekrānšāviņš no Twitter

Ceļu Satiksmes Drošības Direkcijas viedoklis Foto: Ekrānšāviņš no Twitter

Arī pašreizējā Ceļu satiksmes noteikumu redakcijā šādai ceļa zīmei ir pieļaujamas plašas interpretācijas iespējas. Iespējams, ka tā ir kāda no 718. līdz 720. zīmju variācijām, vai arī šādi tiek norādīti atļautie braukšanas virzieni krustojumā, ņemot vērā to, ka 401.-406. ceļa zīmju izvietošana attiecīgajā vietā radītu vēl lielākus pārpratumus, jo krustojumā piekļaujas arī vienvirziena Šarlotes iela, kurā no krustojuma iebraukt aizliegts.

Vai šī ceļa zīme ir atbilstoša Ceļu satiksmes noteikumiem? Turpmāk informēsim par atbildīgo dienestu skaidrojumu, kā rīkoties šajā situācijā.

Raksti komentāros savu viedokli par to, kā pareizi interpretēt šo ceļa zīmi Miera un Brīvības ielu krustojumā!

 
49 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pēteris 4.aprīlis 2017 15:21
25 0 Atbildēt

PP nav nekāda teikšana un darīšana par šāda rakstura ceļa zīmēm. CSDD pareizi atbildēja, nav aizlieguma to darīt.

Kronvalda bulvārī ir attiecīga zīme kas aizliedz kustību pa sliežu klāju, šeit tādas nav!

nomiks 4.aprīlis 2017 21:35
17 0 Atbildēt

Nelaid. Visbiežāk ir iespēja pārkārtoties uz labo joslu jau uzreiz, jo daudzi nogriežas uz Brīvības ielu. Tāpat LV ir ļoti raksturīga tūļīga uzsākšana pie zaļās gaismas. Pateicoties šādiem tūļām nekad nav problēmu pārkārtoties uz blakus joslu.

Mehs 4.aprīlis 2017 16:20
16 0 Atbildēt

No pieredzes, PP ir ļoooti dīvaina izpratne par ceļu zīmēm. Kaut vai tajā pašā Sētas ielā. Pārdaugavas PP zina, par ko ir runa ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti