Vairāku satiksmes infrastruktūras projektu realizēšanai Rīgas dome nākamgad plāno tērēt 60,10 miljonus eiro 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.decembris 2017 13:12

Vairāku ceļu, ielu, krustojumu, veloceļu un dzelzceļa pārvadu izbūvei Rīgas dome nākamā gada budžetā kopumā atvēlējusi 60,10 miljonus eiro, informēja Rīgas domē.

Nākamajā gadā 13 miljoni eiro tiks ieguldīti brauktuvju seguma atjaunošanā, paredzot turpināt Rīgas centra maģistrālo ielu sakārtošanas darbus. Seguma atjaunošanu plānots veikt Krasta ielā posmā no Salu tilta līdz Ogres ielai, Brīvības ielā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam, Kalpaka bulvārī no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Merķeļa ielā un citviet.

Tāpat, gatavojoties XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem tiks pārbūvētas Daugavas stadionam pieguļošās - Vagonu, Ata un Augšielas, kā arī satiksmes pārvads Augusta Deglava ielā. Būvdarbos kopā ar ES fondu un valsts līdzfinansējumu dome plāno ieguldīt 3,5 miljonus eiro.

Saistībā ar simtgades Dziesmu svētku norisi, tiks veikta arī satiksmes pārvada pār dzelzceļu pie Brasas stacijas pārbūve, lai nodrošinātu ērtu satiksmes kustību svētku dalībniekiem uz Mežaparka lielo estrādi. "Šī objekta atjaunošanā tiks ieguldīti 3,9 miljoni eiro," norāda domes pārstāvji.

Tāpat, nākamajā gadā Rīgas teritorijā paredzēts izbūvēt arī trīs jaunus veloceļus. Viens no plānotajiem veloceļu maršrutiem būs Imanta - Daugavgrīva, kura izveidei nepieciešami 2,9 miljoni, otrs maršruts plānots Centrs - Ziepniekkalns teritorijā, kura izbūvei vajadzīgi 1,9 miljoni eiro, bet, lai izbūvētu veloceļu Turgeņeva ielā pašvaldība plāno izlietot 800 000 eiro.

Domē norāda, ka tiks veikta arī Lubānas ielas, Juglas ielas un Augusta Deglava ielas apļveida krustojumu pārbūve, kas nodrošinās ērtu satiksmes kustību atklājot IKEA tīkla tirdzniecības centru. Rīgas pašvaldība šo krustojumu pārbūvē piedalīsies ar līdzfinansējumu 704 000 eiro apmērā.

Pārdaugavā plānots veikt Aleksandra Grīna bulvāra pārbūvi no Bāriņu ielas līdz Daugavgrīvas ielai, kas pašvaldībai izmaksās 1,7 miljonu eiro.

Domē norāda, ka tiks turpināts darbs arī pie auto novietņu izbūves mikrorajonos un nākamajā gadā Rīgā plānots izbūvēt astoņas auto novietnes apdzīvotākajos pilsētas rajonos. No pilsētas budžeta šim mērķim paredzēts novirzīt 1,5 miljonu eiro.

Tāpat plānots, ka tiks uzsākta vairāku vērienīgu satiksmes infrastruktūras objektu būvniecība, kas norisināsies ar Eiropas fondu līdzfinansējumu. Nākamajā gadā plānots uzsākt satiksmes pārvada pār dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga-Skulte ar pieslēgumiem pie Viestura prospekta un Tvaika ielas izbūves 1.kārtu, kā arī turpināt Salu tilta kompleksa 2.kārtas pārbūvi, objektu būvniecībā kopumā ieguldot apmēram 30,2 miljonus eiro.

Savukārt, lai paaugstinātu iedzīvotāju drošības līmeni, ar 774 733 eiro nākamgad plānots uzstādīt 44 jaunas videonovērošanas kameras Bolderājas un Daugavgrīvas apkaimēs, bet 374 000 eiro plānots piešķirt Rīgas pašvaldības policijas autoparka atjaunošanai.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja akceptējusi Rīgas pašvaldības 2018.gada budžeta projektu, kas plānots ar 48,28 miljonu eiro deficītu.

Plānots, ka Rīgas pašvaldības 2018.gada budžeta kopējie ieņēmumi būs 906,62 miljoni eiro, no kuriem liekāko daļu - 702,66 miljonus eiro veido nodokļu ieņēmumi, 145,10 miljonu apmērā - valsts budžeta transferti, 28,17 miljonu apmērā - budžeta iestāžu ieņēmumi un 23,53 miljonu apmērā - nenodokļu ieņēmumi, kas ir, piemēram, nomas maksa, pašvaldības nodevas un citi ieņēmumi.

Savukārt budžeta izdevumi nākamgad plānoti 954,90 miljonu eiro apmērā no kuriem 784,69 miljoni tiks atvēlēti uzturēšanas izdevumu segšanai, piemēram, darbinieku algu izmaksai un sociālajiem pabalstiem, bet 170 miljoni eiro tiks atvēlēti kapitālo izdevumu segšanai.

 
Visi komentāri
 
Vernons 11.decembris 2017 14:44
1 0 Atbildēt

Iebraukšana un izbraukšana no Rīgas brēc pēc risinājuma. Jūrmalas gatve atduras nekurienē! A7 pie veikala A7 prasa tūlītēju risinājumu. Anniņmuižas bulvāris prasīt prasās pēc savienojuma ar Anniņmuižas ielu!

Vienības gatve ar Ulmaņa gatvi kad būs divos līmeņos?

Šādu uzskaitījumu ir vērts paturpināt!

rīdzenieks 12.decembris 2017 19:54
2 1 Atbildēt

Iebraukšanas maksa Rīgā atrisinātu tevis minētēs problēmas. Un kāds vispār sakars Rīgas ielām ar iebraucējiem Rīgā??? Kā nodokļus izvest, neviens nepukst, kā bērnu Rīgas skolā palaist, arī labi. Bet iebraukt Rīgā kā prezidentam, vot to sukas gan negarantē, ne?

Pļurkt 13.decembris 2017 12:57
2 0 Atbildēt

Rīdzenieks var būt tikai kāds krāslavietis, kārsavietis, zilupietis vai preilēnietis, kas kādus DIVUS gadus apsildījis degunu Reigā!

imzz 13.decembris 2017 20:25
0 0 Atbildēt

jā, tikai cik liela ? Kādi 10 EUR, ne mazāk. Ņemot vērā mūsdienu izmaksas, ar vienu EUR no auto pietiktu gada laikā tikai kādam veloceliņam.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti