iAuto.lv: Jūrmalā skolniekus un gājējus paliek zem automobiļu sitiena (+ VIDEO) 20

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 26.janvāris 2019 9:03

Jūrmalā, Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas krustojumā uzstādīti jauni luksofori, taču satiksmes organizatori aizmirsuši par kādu svarīgu risinājumu, kas attiecas tieši uz gājēju drošību.

Jauns, moderns luksofors ar spilgtām gaismām, protams, ir labi, taču ne viss šajā krustojumā izdarīts līdz galam - satiksmes organizatori nav uzstādījuši luksoforus gājējiem, tādejādi, paliekot zem sitiena, neaizsargātākos satiksmes dalībniekus, tostarp bērnus, kas dodas uz turpat esošo bērnudārzu un sākumskolu.

Jau pašā video sākumā (0:40) varam redzēt, ka man gandrīz uzbrauc sarkanā "Audi" vadītājs. Viņam dega zaļā gaisma luksofora, bet, kas liedz krustojumu tajā brīdī šķērsot gājējiem.

CSN 14.punkts: Vietās, kur ceļu satiksme tiek regulēta, gājējiem jāievēro satiksmes regulētāja vai gājēju luksofora signāli, bet, ja tādu nav, – transportlīdzekļu satiksmes regulēšanas luksofora (turpmāk – luksofors) signāli.

CSN 15.punkts: Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

Virzienā uz Sloku nav jau arī transportlīdzekļu satiksmes regulēšanas luksoforu (Strēlnieku prospekts šajā vietā ir vienvirziena iela). Turklāt uz ielas ir uzzīmēta gājēju pārejas krāsojums (931).

931. ceļa apzīmējums

CSN 2.16.punkts: Gājēju pāreja – brauktuves daļa, kas apzīmēta ar 535. un 536. ceļa zīmi un (vai) 931. ceļa apzīmējumu un paredzēta gājēju pāriešanai pāri brauktuvei;

Tas ir tikai laika jautājums, kad notiks pirmais negadījums. Kurš būtu vainīgs šādā absurdā situācijā, ja notiktu uzbraukšana gājējam? Kādai atbildībai būtu jābūt šī satiksmes projekta autoram!

Kopumā visā Jūrmalas pilsētā satiksmes organizēšana ir vairāk kā neprofesionāla, kas kopumā samazina satiksmes drošību.

Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas krustojums virzienā uz Rīgu 26.01.2019. Foto: iAuto.lv

Varam redzēt, ka jaunieši šķērso Kļavu ielu, bet tajā pašā laikā deg zaļā gaisma autotransportam, lai brauktu taisni.

Skats no Kļavu ielas virzienā uz bērnudārzu un sākumskolu "Taurenītis" 26.01.2019. Foto: iAuto.lv

Virzienā uz Sloku gājējiem nav redzams neviens gaismas signāls luksoforā, lūk 3 foto:

Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas krustojums virzienā uz Sloku (vienvirziena iela) 26.01.2019. Foto: iAuto.lv

Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas krustojums virzienā uz Sloku (vienvirziena iela) 26.01.2019. Foto: iAuto.lv

Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas krustojums virzienā uz Sloku (vienvirziena iela) 26.01.2019. Foto: iAuto.lv

Un visbeidzot 4 virziens krustojumā braucot no bērnudārza, sākumskolas jūras virzienā, vai arī veicot pagriezienu pa labi Rīgas virzienā:

Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas krustojums virzienā uz jūru vai arī veicot labo pagriezienu virzienā uz Rīgu 26.01.2019.

Šajā krustojumā nav ievēroti ar citi labas satiksmes organizēšanas principi, bet par tiem vēlāk, lai nemīkstinātu šos smagos pārkāpumus, kuru rezultātā var ciest gājēji.

Ja redzi redzi nebūšanas uz mūsu ceļiem, tad sūti tās mums uz iAuto (augšā poga "Ziņo!").

TURPINĀJUMS šeit >>> Kas notiek ar bīstamo krustojumu Jūrmalā 2.daļa - iAuto.lv (+ VIDEO) 

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 26.janvāris 2019 17:09
7 1 Atbildēt

Jūrmala, es atvainojos, gadu desmitiem ilgi ir savā ziņā lohu pilsēta. Iedzīvotāji tur dalās- bagātie tur neceļ trauksmi, jo daļai no tiem ir savas izbīdīšanas intereses un otrai daļai ir vnk po-uj, savukārt mazākturīgā (t.s. lohu) daļa no savas kabatas apmaksā "visu/jebko"- jo viņiem nav saprašanas par to, ko īsti par viņu naudu te kāds īsteno.Ja kāds ceļ trauksmi- tas ir vnk nepateicīgs kasīklis.Jauns ceļš - tas ir labi.Cik tas drošs, kāda ir jaunā satiksmes organizācija, kādi ir bijuši ieguldīumi proporcionāli rezultāta mūsdienīgumam, droš;bai un pašai tās pārbūves idejai- ļaužu pamatmasa to vnk nesaprot.No vienas puses- izskatās, ja jau reiz jauns, būt jāpriecājas.No otras- "projekta izbīdītājs" var izbīdīt dalebko, lohi dāsni samaksās par visu.Viņiem pat neviens neko nejautās.

Viskliedzošākais piemērs ir reku tas pāris/trīs gadus vecais "jaunais" risinājums Kauguru galā.Suuds, kādu mūsdienās grūti iedomāties.Apļi acīmredzami greizas konfigurācijas, apļveida trajektoriju viskritiskākajos punktos brauktuves tiešā tuvumā atrodas elektrības stabi,pusmetru aiz kuriem ir pāris metru dziļš grāvis (piem, Talsu šosejas sākuma aplis).Kustības reālais kaut cik "drošais" ātrums gaišā dienas laikā 25-30km/h knapi, nerunājot ja tumsa vai/un ja tur ir slidens.Nekādas Barjeras tur NAV (???) (bet ,barjera IR piem 5km tālāk jaunķemeru aplim, kurš ir diametrā pusotru reizi lielāks un atrodas klajā līdzenā vietā (nekādu grāvju tur nav..)..Kauguru apļiem aplīiebraukšanas/nobraukšanas trajektorijas ir projektētas tik idiotiski, ka visus šos trīs gadus tur gar iekšmalām veidojas 20-30 cm dziļi grunts izgrauzumi- kurus "priekšniecība" ierauga un aizber labi ja 3x gadā.Pašlaik arī tie tur ir visā krāšņumā- tā vien gaida, kurš aizbrauks tos uzfilmēt.Cits ,protams, jautājums ir kādam cik neprasmīgam un nekulturālam jābūt pašam braucējam, lai tur trāpītu. Bet trāpītāju ir masveidā daudz un tas pamat-jautājums paliek- par ko īsti ir ticis maksāts un kaads suudabrāļu kantoris to visu ir ieprojektējis un izbīdījis.

Reku lielais Maxima veikals Nometņu ielas galā.Tieši veikalam pretim uz Nometņu ielas (uz tās ielas,kura pēc tam slīpi pienāk tajā "vidējajā" aplī pie viādas benzīntanka) ir tagad izveidota Rīgas virziena autobusu pietura.Liela, svarīga, speciāla kabata/iebrauktuve.Ok. Aiz šis pieturas ir deviņstāveņu rajos.Liels.Cilvēki nāk masveidā ārā no maximas un šķērso ielu.Kurš uz mājām, kurš uz pieturu.Augu diennakti kāds tur iet.Ne tā, kā tur pie Domes, kur tā kupena uzbērta un gājēju nav principā, bet augu diennakti luksofors dricelē pats sevi...Bet, kurš gan to būtu domājis- Gājēju pārejas pie tās maximas tur nav vispār..NAV!!!.Tā ir uz vienu pusi 200m tālu nākamjāa krustā ar pusnodilušu apzīmējumu pretim rimi, bet uz rīgas pusi "tuvākā" ir kkur tur aiz apļa metrus 500 tālāk, nākamajā krustojumā uz Talsu šos...Bet cilvēki masveidā iet pāri gar to maximas stūri- vienkārši pofigā.Kurš to visu projektēja?

Līdzīgi kā kilometru tālāk pie nestes apļa- tur pāreja ir bīstamā vietā metru no apļa līkuma, bet tālāk pieturas/aptiekas/dzīvojamrajona apvidū pārejas vnk nav.Cilvēki tur masveidā gan ziemā vasarā iet gan no mājām uz jūru/mežu,gan citi no tirdzneicības centra uz pieturu, citi vēl kaut kur utt, bet pārejas nav.Barjeras (lai neriskētu iet)- arī nav..Pāreja it kā formāli ir- bet kurš gan ies 200m līkumu uz rīgas pusi, lai šķērsotu ielu metru no apļa- pa kuru ,acis izvalbījuši, riņko lohi vadītāji un jebkuram gājējuējus/laidējam cierē tā vien iejaat dibenā un uzstumt to uz tās pārejas.Vienam laidēja auto bīsami jāapstājas puslīkumā pašā nobrauktuvē, pārējiem ir prasmīgi jāsabremzējas aplī vai pat jau iepriekšējajā iebrauktuvē..Izcils varonības piemērs..

650 26.janvāris 2019 23:32
3 0 Atbildēt

Jā.Jautājums, kurš shito vērtēs,kurš tam ticēs un kam to vajag un kā tas izskatīsies no malas.Pašlaik izstās shitā: viens izdomāja vest savu atvasi uz prestižu bērnudārzu, iztērēja naudu un tagd nezko te besās un pilsētai neslavu ceļ.Ceļu viņš nevar šķērsot..Biezais nepateicīgais, tā viņam vajg.Otrs, tas vispār figzin par ko te murgo- valdība iztērēja europas naudu,salaboja cilvēkiem Ceļu, abet nee, kādam obligāti vajg pie staba piekasīties, LLP...

Tā lai nebūtu pa tukšo, reku maximas stūris, skats no izbrauktuves, priekšplānā "auto-osta" (kur taču nav cilvēku ,jo ārā -9 un mella Nakts):

Oiii, kaa nav Cilvēku, a kas tad šie tādi ??:

Braucam no rīgas uz talsiem.Labi pofig, kaut tepat uz RagaLapmežciemu.Bet reku par Tavu naudu nupat kā re-konstruēts Aplis, pie bijušās mentu būdas.Augstākais drošibas standats.Iso-3019.Nofotografēt ļoti grūti, bet šito vajag redzēt,jo tāds ir tikai "pie mums",stabs līkuma kritiskākajā punk'tā,2m dziļš grāvis pusmetru no staba,gar nogrieztuves malu 28cm dziļs grunts izgruzums 2m garumā, visi drošības atribūti, divi vienā plus trešais d-sā..

Nepatīk šis skats? Nav saprotams pa ko te jākasās? Lūdzu tā pati vieta no otras puses skatupunkta:

Braucam tālāk,kilometru garais taisnais šausmuposms (gar 3,5m dziļu grāvi, kurš savukārt pusotru m no brauktuves, da kāda vel te nafig barjera,viss ir droši, ko tu kasies...) -"nākamais" aplis, reku iebrauktuve- atvainojos par kvalitāti, bet pievērsiet uzmanību skatam no šofera skatupunkta (kur priekšā tas viens auto nogriežas no apļa un tieši "visīstākajā" apļveida trajektorijas vietā pa labi no tā rēgojas Stabs):

Ok, labi sagadīšanās, nav ko kasīties.Bet reku tas pats aplis rīgas virzienā, kur piekļaujas Nometņu iela no slavenās maximas, atkal ir goda vietā Stabs.Nefig skriet- tad tak nekad aplī nesaslīdēsi un ar blakussēdētāja pusi stabā netrāpīsi, vai ne?

Labi, pofig, maucam tālāk,tuvojamies Nestes aplim, Skolas ielas Gals (Dead-End) ,T-veida krustojums (kādreiz bija,bat nebij tur Droši, tapc tagd Jums papuasiem tur uzbūvēja Apli, puķes ,lai, pa vidam iedēstīja, ko būt kasīties...).Tur tagd tipa tāds ka kolhoza "kuļtūras" centrs- vienā pusē vecā labā laimes klondaika un pussapuvis 5st guļamrajons, otrā Narvezens un Jauns Hezburgers lepni slejas,pateicīgā tauta nāk utt.Ā, kas tad tas- izrādās, pirms apļa "aizmirsies" g-pareju iekonstruēt.Pareizāk , tā tur bija, bet sen likvidēta.Atceramies analoģiju ar Dzintaru viadukta rajonu- kādu tik suudu neizdrirsīsi cilvēku Drošības labad.Karoč, hezburgers ir,bet pāri/klāt tikt nevar,vienīgi var Piebraukt.Bet ne visiem ir Auto, tapc daudzi (pagaidām...) turp (uz/no/varbūt..) pa senam ieradumam iet kājām :

Pārbaudījumi turpinās, lūk pats tas Nestes Aplis,tas ar to ar vienīgo "ofici(ā)lo " g-pāreju tuvākā puskilometra rādiusā,skats no apļveida trajektorijas, kādos tipa plkst.PusTrijos:Am (kad viss skaidri redzams un nav ne gājēju ne braucēju...):

Te (labākai orientācijai telpā un laikā) reku ieskats no otra virziena (pievērsiet uzmanību Marķējumam uz asfalta, bažu par Drošību pagaidām nav, jo, 56% līniju ir redzamas- jo vēl ir tikai janvāris, aprīlī tur būs citāds, drusku "tradicionālāks" paskats...)

Vēl labākai "orientācijai" reku skats no turpat esošās vispasules tirdzniecības centra a/m stāvvietas- piem, ceļu šķērsot iedomājies cilvēks ir nupat nokāpis no Aptiekas- pārdomu punkts- ko viņš "redz" (pareizi, tā ir tā pati "vienīgā/oficiālā" viņpasaules pāreja,kura atrodas kādus 180m no viņa skatupunkta:

Kāpēc viņam būtu jāiet tos 180x2=360 liekos m? Un kāpēc būtu jāiet jau visus 240x2-500m liekus tiem, kuri no dzīvojamā rajonā vēlas nokļut pludamalē pakaļu nomazgāt? Vai mežā suni pa lēto bez suudumaisiņš izkakināt? Pareizi, nekur viņi apkārt neies.Kā anekdotē par Vilku- ka nekur neko nevilks, tepat pi... (Skats uz otru pusi no tā paša punkta- tālumā redzamās gaismas nāk no mehāniskā transportlīdzekļa, kurš no Jaunķemeru puses šai potenci(ā)lajai notikumu vietai itin braši tuvojas ar sabiedrībai lojālajiem 92km/h (jo tur pie/aiz stūres ir pats Karloss Marija ibnbio Sainss, kurš visu situāciju kontrolē...):

Jā.Un te jau pārbaudījumi beigušies (atvainojos par kvalitāti un par uzbāzību..)- jo 4km tālāk esošais Jaunķemeru aplis (tas,kurš lepni plešas klajā laukā, klusa meža ielokā, bez grāvjiem un bez pārsteigumiem, pienācīgi liela diametra uttt) ir mistiskā kārtā (!!!) 3/4 no sava pPerimetra garuma spējis atbildīgajās instancēs "izbīdīt" sev drošības barjeru...

Palaidniex 26.janvāris 2019 13:02
2 1 Atbildēt

Brīvības gatvē Rīgā ir divi nedaudz līdzīgi luksofori, pie Apes ielas un Tirzas ielas tramvaja pieturas...

Te jautājums kā ir domāts neregulējama pāreja pirms regulējama brauktuvju krustojuma vai kā?

Jebkurā gadījumā “ģeniāli”!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti