Kas notiek ar bīstamo krustojumu Jūrmalā 2.daļa - iAuto.lv (+ VIDEO) 15

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 5.februāris 2019 13:18

Ir pozitīva attīstība, bet parādījusies jauna bīstamība, proti, jebkura gājēju pāreja uz divu un vairāk joslu ceļa vienā virzienā ir bīstama, ja nav uzstādīts luksofors.

Portālā iAuto.lv 26.janvārī publicējām materiālu par neprofesionāli un bīstami izbūvēto krustojumu Strēlnieku prospektā ar Kļavu ielu Jūrmalā. Krustojumā uzstādīti jauni luksofori, kuri apdraudēja gājēju drošību.

Video no 26.01.2019 redzams sīkāks skaidrojums:

 

No VAS "Latvijas Valsts ceļi" Annas Kononovas iAuto.lv saņēma sekojošu atbildi 1.02.2019: "Izstrādājot projektu jaunu luksoforu uzstādīšanai, Jūrmalas pašvaldībai bija jāsaņem arī VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) saskaņojums. Un šajā gadījumā LVC ir jāatzīst sava kļūda, saskaņojot risinājumu, kas ne līdz galam atbilst standarta prasībām. LVC satiksmes organizācijas speciālisti jau ir apsekojuši šo vietu un šodien Jūrmalas pašvaldībai tiks nosūtīts priekšraksts ar norādi izslēgt luksoforu dzeltenajā režīmā. Attiecīgi satiksmes dalībniekiem būs jāievēro ceļu satiksmes noteikumi krustojuma šķērsošanā.

Jau pirmdien notiks LVC un Jūrmalas pašvaldības speciālistu sanāksme, lai lemtu par tālākajiem risinājumiem.

Pateicamies jums par informāciju un problēmas aktualizēšanu.

Par nodošanu ekspluatācijā - minētā ceļa infrastruktūra – gan ielas, gan luksofori, pieder Jūrmalas pašvaldībai, kura arī ir šī luksoforu objekta pasūtītājs, ekspluatācijā objektus pieņem pašvaldības būvvalde."

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Tagad mums vēl jānoskaidro, kurš ir atbildīgais Jūrmalas pašvaldībā par šī krustojuma projekta izstrādi un realizēšanu. Taču pagaidām no Jūrmalas domes vēl neesam saņēmuši nevienu atbildi"

Kā Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas krustojums izskatās šodien 5.02.2019:

Ļoti labi, ka sākotnējā reakcija ir ātra, bet ir parādījusies jauna bīstamība, proti, jebkura gājēju pāreja uz divu un vairāk joslu ceļa vienā virzienā ir bīstama, ja nav uzstādīts luksofors. Izsakām cerību, ka būs arī ļoti ātra krustojuma sakārtošana, kas nodrošina drošu kustību gājējiem ar luksoforu gaismas signāliem.

No iAuto puses aicinu pašvaldībai izmantot satiksmes intensitātes mērīšanas metodes, lai noteiktu krustojuma noslodzi un attiecīgi regulētu gaismu signālus (Latvijā ir ļoti labs "startup" uzņēmums, kurš to var palīdzēt izdarīt).

Diemžēl vairākās vietās Jūrmalā piemērotie satiksmes regulēšanas metodes veicina pretējo - ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Tā kā ir redzama sistemātiska nekompetence, rodas aizdomas par atbildīgo amatpersonu neprofesionālismu un nelietderīgu pašvaldības līdzekļu izlietošanu. 

Lasi vēl par šo tēmu:

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 5.februāris 2019 19:04
2 0 Atbildēt

Ir jau nofotografēts

PN 6.februāris 2019 18:30
2 0 Atbildēt

Atvaino, vecīt,uz "doto" mommentu (tāpat kā pāris gadudesmitus pirms mūsu ēras) Dubultu pr. un Kļavu ie. stūrī par pār-gājēju "drošību" un par garāmbraucēju "redzamību" lieliski "atbild" tur nonstopā stāvošie meh.tr.līdzekļi.No kuriem neregulējamajai pārejai tuvākais Vienmēr ir novietots Likumā regulētajā veidā un attālumā.Metru pirms pusnodilušās pusnosprāgušās zebras.Es īsti neatceros csn, bet man liekas ka kaut kādi "vismaz" 1,69 vai 3,14 metri bija jāievēro vai kaut kas tāds.Zin kā, Normāls pislētnieks tak neies kasīties,to tik šitādi visādi...

L 6.februāris 2019 18:13
1 0 Atbildēt

Dubultos vispār jaunie luksofori, kas pēdējā laikā salikti ir diezgan nejēdzīgi, manuprāt. Un pogas gājējiem arī ir simboliskas - lidz zaļajai gaismai jāgaida kādas 2min šā vai tā...

Un interesanti, kur ir tik sen jau solītais luksofors uz Kļavu ielas un Dubultu prospekta stūra? Saliek visur citur, izņemot tur, kur ceļu šķērsot ir tiešām bīstami, īpaši skolēnam...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē dinamisko Audi SQ8 Sportback e-tron (+ VIDEO)

Līdz ar modernizāciju e-tron ieguvis Q8 nosaukumu. Jaudīgajā SQ8 e-tron versijā tam ir 503 Zirgspēki. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti