Kas notiek ar bīstamo krustojumu Jūrmalā 2.daļa - iAuto.lv (+ VIDEO) 15

 
Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 5.februāris 2019 13:18

Ir pozitīva attīstība, bet parādījusies jauna bīstamība, proti, jebkura gājēju pāreja uz divu un vairāk joslu ceļa vienā virzienā ir bīstama, ja nav uzstādīts luksofors.

Portālā iAuto.lv 26.janvārī publicējām materiālu par neprofesionāli un bīstami izbūvēto krustojumu Strēlnieku prospektā ar Kļavu ielu Jūrmalā. Krustojumā uzstādīti jauni luksofori, kuri apdraudēja gājēju drošību.

Video no 26.01.2019 redzams sīkāks skaidrojums:

 

No VAS "Latvijas Valsts ceļi" Annas Kononovas iAuto.lv saņēma sekojošu atbildi 1.02.2019: "Izstrādājot projektu jaunu luksoforu uzstādīšanai, Jūrmalas pašvaldībai bija jāsaņem arī VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) saskaņojums. Un šajā gadījumā LVC ir jāatzīst sava kļūda, saskaņojot risinājumu, kas ne līdz galam atbilst standarta prasībām. LVC satiksmes organizācijas speciālisti jau ir apsekojuši šo vietu un šodien Jūrmalas pašvaldībai tiks nosūtīts priekšraksts ar norādi izslēgt luksoforu dzeltenajā režīmā. Attiecīgi satiksmes dalībniekiem būs jāievēro ceļu satiksmes noteikumi krustojuma šķērsošanā.

Jau pirmdien notiks LVC un Jūrmalas pašvaldības speciālistu sanāksme, lai lemtu par tālākajiem risinājumiem.

Pateicamies jums par informāciju un problēmas aktualizēšanu.

Par nodošanu ekspluatācijā - minētā ceļa infrastruktūra – gan ielas, gan luksofori, pieder Jūrmalas pašvaldībai, kura arī ir šī luksoforu objekta pasūtītājs, ekspluatācijā objektus pieņem pašvaldības būvvalde."

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Tagad mums vēl jānoskaidro, kurš ir atbildīgais Jūrmalas pašvaldībā par šī krustojuma projekta izstrādi un realizēšanu. Taču pagaidām no Jūrmalas domes vēl neesam saņēmuši nevienu atbildi"

Kā Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas krustojums izskatās šodien 5.02.2019:

Ļoti labi, ka sākotnējā reakcija ir ātra, bet ir parādījusies jauna bīstamība, proti, jebkura gājēju pāreja uz divu un vairāk joslu ceļa vienā virzienā ir bīstama, ja nav uzstādīts luksofors. Izsakām cerību, ka būs arī ļoti ātra krustojuma sakārtošana, kas nodrošina drošu kustību gājējiem ar luksoforu gaismas signāliem.

No iAuto puses aicinu pašvaldībai izmantot satiksmes intensitātes mērīšanas metodes, lai noteiktu krustojuma noslodzi un attiecīgi regulētu gaismu signālus (Latvijā ir ļoti labs "startup" uzņēmums, kurš to var palīdzēt izdarīt).

Diemžēl vairākās vietās Jūrmalā piemērotie satiksmes regulēšanas metodes veicina pretējo - ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu. Tā kā ir redzama sistemātiska nekompetence, rodas aizdomas par atbildīgo amatpersonu neprofesionālismu un nelietderīgu pašvaldības līdzekļu izlietošanu. 

Lasi vēl par šo tēmu:

 
Visi komentāri
 
PN 5.februāris 2019 14:58
0 0 Atbildēt

Labāk aizbrauciet beidzot un nofilmējie gājēju pāreju uz Galvenās ielas pie Asaru veikala.Uzrakstiet Domei oficiālu iesniegumu un kā sociāli atbildīgs medijs noskaidrojiet- KURŠ konkrēti (amats,uzvārds) lika sašķūrēt ap 1,20m augstu sniega kaudzi tieši tajā vietā, kur virzienā no Rīgas braucošais autobraucējs "cenšas saskatīt" varbūtējo gājāju metru no brauktuves.Un KURŠ tur izveidoja auto stāvvietu,kad pārejai tuvākais auto parasti stāv 1m (vienu metru) no gājēja uzkapšanas vietas un kopā ar to sniegakaudzi aizsedz skatu dajebkam un visam.Nav runa par skriešanu un neuamanību- te ir idiotisms un nolaidība, kas robežojas jau ar reāli noziedzīgu nodarījumu pret sabiedŗibu.

Noskaidrojiet dokumentāli- CIK marķējuma līniju un kādā izskatā ir jābūt uz pašas pārejas.Pēc tam izbrauciet kaut vai puskrēslā vai vakarā un nizmēriet- no kāda attāluma un cik viņas reāli ir .Atkārtoššo- pašlaik ir Februāris un pa pusei viņa vēl ir, bet pēc mēneša pusotra viņu nebūs vispār.

Kur ir galvenā problēma- ka neviens oficiāls kantoris šos te "kritikas rakstus" vērā neņem un nelasa,jo sen ir sajaucies priekšstats ar ko atšķiras reāla trauksmes celšana no prastas demagoģijas un dažādu privātpersonu tupas "čīkstēšanas".

PN 5.februāris 2019 17:29
1 0 Atbildēt

Tā lai nebūtu tukšs "spļāviens jūrā"- lūk paskats, kuru "redz" pie Asaru veikala Rīgas virzienā iespējamais braucošais- bet, tas ir GAIŠĀ dienas laikā (kuram Likumam un tā sub-pantam atbilst konrētās pārejas "noformējums"?) :

Un te ir tas,ko "redz" no Rīgas braucošais (GAIŠĀ diennakts laikā, kad NAV pretimbraucošo starmešu, kad NAV 50m pirms pārejas apdzenošo, kad IR godīgs baltā auto īpašnieks, kas to novietojis vismaz dažus metrus pirms sniegakaudzes)- pievērsiet uzmanību,KUR atrodas potenciālie ...gājēji- vai tie ir UZ pārejas vai kā ??):

iAuto 5.februāris 2019 18:18
0 0 Atbildēt

Paldies par ziņu, aizbrauksim un apskatīsim. Mums bija šāda ziņa:

PN 5.februāris 2019 18:38
0 0 Atbildēt

Ok, šī ir Vēsturiska ziņa- jo ,iespējams,tā ir viena no īpašajām pārejām šajā pilsētā, uz kuras sākotnēji pilnā skaitā ir saglabājušās ar baltai krāsai līdzīgu vielu uzvilktās Līnijas."Kupenu kultūrai" pārredzamībai svarīgās vietās te ir senas neapgāžamas tradīcijas, un akurāt kāreiz Šoziem tieši ir sniegs- tā ka nāksies "atcerēties".

Visam kā rezumējums- visai šai epopejai (protams ka) ir pretim likts Domes Galvenā Sētnieka rūpīgi izveidots situācijas izskaidrojums.Viņš te tāds aiz-gūtnēm ieinteresēts kattreiz un vienmēr visu šo izlasa..

Pabrauciet pa to pilsētu tumsā,vislabāk Sastrēgumstundā, tad varēs labāk izbaudīt un konstatēt.No cik metriem reāli ir tās līnijas saskatāmas (tumsā,slapjas brauktuves gadījumā, utttt), cik metrus no (pirms!) pārejas neviena netraucēti sistemātiski un gadiem ilgi stāv noparkoti transportlīdzekļi uttttt.Piemēram, tajā pat Dubultu rajonā, ar veikaliem,poliklīnikām viesnīcām,stacijām un finanšu iestādēm bagātajā rajonā.Cik līniju ir atlicis (vai cik % no viņām) un no kāda attāluma tās ir braucējam reāli saskatāmas.Varbūt ka ir kāds Likums, kas nosaka ka viņām nav jābūt vispār un principā.Turpat, pārsimt metrus uz rīgas pusi no tā jūsu filmētā jaukā krustojuma.

iAuto 5.februāris 2019 19:03
0 0 Atbildēt

No pārejas sniegu ļoti ātri notīrīja, par to pluss!

iAuto 5.februāris 2019 19:08
0 0 Atbildēt

Ar līnijām jeb ceļa marķējumu ir ļoti interesants stāsts saistībā ar Jūrmalu, proti, tās tiešam ļoti ātri nodilst un katru gadu (vismaz pēdējos trīs) tiek atjaunots.

Te jāpapēta dziļāk kādi standarti un vai naudas līdzekļi netiek ielikt kabatā par zemākas krāsas izmantošanu

+ vēl taču katru gadu izdevumi par pašu krāsošanu...

iAuto 5.februāris 2019 18:49
0 0 Atbildēt

Vismaz gaisma virs pārejas Asaros strādās!

PN 5.februāris 2019 18:59
0 0 Atbildēt

Bet PROTAMS, kā gan bez gaismas.Paskaties tur to vietu tieši virs Kupenas,tai labajā pusē virzienā no Rīgas.Tur kāreiz ir Lukturis (?).Vakar tur burtiski pusmetru pirms tās sniegakaudzes stāvēja trekns 2m augsts Džips.Tur tie ...gājēji kāps ārā no autobusa (skat.pieturu) un toč pa to vietu ar to kupenu un ar to netīrīto sniegu viņi kāps akurāt uz tās pirmās līnijas, riskēdami noraut uz acīm tieši uz brauktuves.Mums cirkulē runas, ka Gdri vīri esot izpētījuši, ka lūk pieturu tiešā tuvumā pāreja nevarot būt.Toties, neviens nav "pētījis", cik metrus no veikala druvīm tā var būt.Vajag ieteikt pārcelt uz drošāku vietu ar metrus 600-800 lielu līkumu- prakse pirāda, ka būs OK.Ne to, ka iespēju robežās censties sakārtot esošo, ka uzlikt modernu spožu gaismu, reāli atstarojošas līnijas savilkt- nee, lai ir kā ir.Ēs saprotu, nav kur to sniegu likt, bet tak galējam idiotam jābūt, lai to sašķūrētu šādā redzamībai un drošībai kritiskā vietā.

iAuto 5.februāris 2019 19:04
2 0 Atbildēt

Ir jau nofotografēts

PN 5.februāris 2019 23:23
0 0 Atbildēt

Tur taču gan trotuārs nav tīrīts un tikai pļurā samīdīts- zampa lidz krietna tēviņa potītei.Tādējādi, nemaz nav "paredzēts" ka kāds muļķis tur kāps.Labāk tā kā ir, ka uzkāpt uz brauktuves neparedzētā vietā uz pieturas pusi- ko viņi arī dara..Lukturis tur formāli "ir"- pacmit gadus vecs dzeltenas gaismas draņķis,bet tas ir veikala pusē.

Nerunāsim par "nākamo" pāreju tiešsaistes nokļūšanai Paradīzē- kas uz Slokas pusi ir turpat pārsimt m tālāk, tur nav īsti ne līniju un laikam ne arī ne luktura.Līniju atjaunošana tos "sasniegs" vasaras otrajā pusē (jo process "sāksies" no Domes gala..).

Līnijas tiek apzināti vilktas ar miskastes līmeņa vislētāko krāsai līdzigo zampu, bet atjaunotas tiek labi ja vasaras vidū, kā nu kuru reiz un kā nu kurā vietā.Bet meeslasaimniekiem toties "ir darbs", katru gadu garantēti kaut ko var "apgūt" un "uzlabot".Tas jebkuram idiotam ir skaidrs, ka tā "labā"" atstarojošā betonveida krāsa maksā naudu,un uz viņas rēķina nevarēs tik bieži izveikt "uzlabošnas" darbus.Un ir skaidrs, ar ko tā slapjos apstākļos un tumsā radikāli atšķiras no tā mēsla, kas tur pašlaik ir un turklāt jau pa pusei nodilis.

Kā arī- nav runa par kasīšanos, bet gan par to, ka pacietīgi tiek gaidīta "kārtējā" sagadīšanās.

Turklāt, Jūrmalā tagad ir acīmredzamas problēmas ar CP klātbūtni- tas vispār ir atstāts pašplūsmā un tur valda pilnīga anarhija.Īpaši sastrēgumstundās.Un nav runa par kaut kādu "nesodāmo" ātrumu, bet gan par radikāli rupju uzvedību (+21,+31 un pat vairāk).Tur ir desmitiem tādu regulāru gadījumu novēojami,itin jo īpaši kad tumšs un laikā kad tur tagad caurbraucēji brīvi kustās bez caurlaides. Ja mēs atbalstām privātpersonu "ziņošanu" un uzticam kārtības uzraudzību jebkuram- šajā gadījumā bez likumpārkāpuma pašam NAV iespējams konstatēt šādu braucēju rīcību.NAV tāda varoņa, kas to uzņemsies un kam tas izdosies.To nevar pašam nepārkāpjot ne izmērīr, ne nofilmēt- ar to tas atšķiras, kad/ja gribam vnk demagoijas vētru sacelt, vai ja tiešām reālus kretīnus izķert.Paskat kas tagad uz tilta notiek- klaja ņirgāšanās par likumību,formāls fufelis tas 50, un reāla iespēja kontrolei ir Nulle.Šos te pseidodrošības mērus pieņēmusī Vara ir sevi izstādījusi par reāliem klauniem.

Lai tur pats tas cp pr-nieks aizbrauc un vienureiz "notestē" kā inkognito, gan jau viņš jūrmalā "ne pirmoreiz" un spēs saskatīt gan savu padoto "efektivo darbu" ,gan pašas pilsētas "acīmredzamo izaugsmi".

L 6.februāris 2019 18:13
1 0 Atbildēt

Dubultos vispār jaunie luksofori, kas pēdējā laikā salikti ir diezgan nejēdzīgi, manuprāt. Un pogas gājējiem arī ir simboliskas - lidz zaļajai gaismai jāgaida kādas 2min šā vai tā...

Un interesanti, kur ir tik sen jau solītais luksofors uz Kļavu ielas un Dubultu prospekta stūra? Saliek visur citur, izņemot tur, kur ceļu šķērsot ir tiešām bīstami, īpaši skolēnam...

PN 6.februāris 2019 18:30
2 0 Atbildēt

Atvaino, vecīt,uz "doto" mommentu (tāpat kā pāris gadudesmitus pirms mūsu ēras) Dubultu pr. un Kļavu ie. stūrī par pār-gājēju "drošību" un par garāmbraucēju "redzamību" lieliski "atbild" tur nonstopā stāvošie meh.tr.līdzekļi.No kuriem neregulējamajai pārejai tuvākais Vienmēr ir novietots Likumā regulētajā veidā un attālumā.Metru pirms pusnodilušās pusnosprāgušās zebras.Es īsti neatceros csn, bet man liekas ka kaut kādi "vismaz" 1,69 vai 3,14 metri bija jāievēro vai kaut kas tāds.Zin kā, Normāls pislētnieks tak neies kasīties,to tik šitādi visādi...

iAuto 6.februāris 2019 18:54
0 0 Atbildēt

Vajag saukt Jūrmalas pašvaldības policiju! Viss viena zvana attālumā 67740448

PN 7.februāris 2019 4:11
0 0 Atbildēt

Protams, ka vajag.Par acīmredzamām nekārtībām VP ēkas tiešā tuvumā Vienmēr ir jāsauc PP. Jo kurš gan cits.. Kaut gan loģiskāk laikam būtu zvanīt uz turpat netālu esošo Poliklīniku.Vai vismaz uz Aptieku- tā ir vēl tuvāk.

Tā lai nebūtu atkal kārtējais spļāviens pa zilākaroga pludmali, lūk viens no šīs dižās pilsētas "centriem".Majori, tāteikt.Lai neiepīt tendenciozas privātpersonas melīgos izdomājumus, ņemam google ielasskatu.Jo pilsēta vēsturiska,dižu izmaiņu nav,te 2014g augusts- akurāt Nupat/Nesen/Tikko šo rajonu ir sasniedzis balto līniju pēc-ziemas "atjauninājums". Gadskārtējais Ap-deits, tāteikt.Iela, 4 joslas, gājēju pāreja, luksofors.Kas tas četrkantainais veidojums virs luksofora- jā, tā ir Tā zīme,kura saka, ka it kā arī gājēju pāreja te esot:

Ejam tālāk- lūk pilsētas pati Galvenā ēka.Iela, 4 joslas, gājēju pāreja,luksofors.Kas ir virs luksofora- jā,protams, tā atkal ir tā pati Zīme:

Nu labi, Csn pārzinātāji te kasīsies- pie Domes taču svarīgs Krustojums,tāpēc šim zilajam kvadrātam tur jābūt,tāpēc luksoforam jāstrādā vaiga sviedros 24/7/365,ok, skaidrs,nospļaujamies un paejam 1km tālāk...Dubulti...

Tā pati iela, tikai ar citu nosaukumu.Tās pašas 4 joslas, tāds pats luksofors ,tāda pat skaista tikko nupat svaiga zebra,ne salīdzināt ar šīsziemas knapi saskatāmo pussprāgušo. Bet kas NAV "tāds pats"?

..pareizi- te nav zīmes "gājēju pāreja".Ne 14jā gadā bija, un arī 19jā nav.Nav pat jēgas pieminēt,ka nav arī zīmju nedz par "tuvošanos",nedz ka tur "būs" luksofors "ar" pāreju,nee, nekā tāda nav.Četras joslas, rīgu pārcietušie barucēji pustumsā pussastrēgumā neēduši acis izvalbījuši steigā stīvējas rindā un domā par pārkārtošanos no 2 joslām uz sekojošo vienu,visi dusmīgi,lien cits citam krāgā un dibenā, bet nafig tur vel pa vidu šitādu lieku brīdinājumu.Un priekš kam līnijas uz pārejas atjaunot februārī- tas tak ir DDM, vai ne ?? Gan jau ka tam ir kāds zinātniski fantastiskais attaisnojums,ka tā Vajag.Ne jau katram muļkim to saprast.Ko "var" saprast kurš katrs muļķis- tie ir tie diezgan likumsakarīgie rezultāti ,kuri parasti iesākas ar vārdiem "Jūrmalā uz gājēju pārejas pie Dubultu stacijas".

PN 8.februāris 2019 0:33
0 0 Atbildēt

Es vēl drusciņ papildināšu.Jācer, ka līdz "nākamā" tamīdzīgā materiāla publikācijai Automīlētāju Portāls būs izlūdzies kādu kaut vai mazāko situācijas skaidrojumu no attiecīgās pilsētas attiecīgajām par attiecīgo jomu atbildīgajām personām.

Par gājēju ceļā sašķūrēto un braucējiem saskatīt gājējus reāli traucējošo sniegakaudzi uz Asaru pārejas- tur problēma mazinās ar katru dienu.Bet ne tāpēc, ka tur būtu 3 (triju) darbadienu laikā kopš "nokrišņu nokrišanas" ieradies Domes Galvenais Sētnieks ar sniegalāpstu.Viņa vietā tur ieradies ir uzticamais sadarbības partneris vārdā Atkusnis...

Kas attiecas uz gājēju pāreju bez zīmes "gājēju pāreja" konkrēti pie Dubultu stacijas- tur šovakar konkrēti ap pulksten 8 vakarā (ap 20:00) neizstaroja gaismu konkrētā (vienīgā) tur esošā Google ielasattēlā redzamā ielas apgaimojuma ierīce.Kurai ir konkrēts uz tiešs uzdevums apgaismot šo te vienu no visvairāk upurus prasījušajām vietām pašā pilsētas Centrā.Neviena netraucēts, tur eksistēja absolūtā tumsā slīgstošs kādus 100m garš ceļa iecirknis.Kā varēja sagadities šāda neiedomājama sagadišanās? Kas ir autors un kāds izr pamatojums (vai vismaz izskaidrojums) šai atrakcijai ??

Minētajā vietā vairākus gadus karājas (par Jūrmalnieku naudu) uzkarināta "infra-sarkanās gaismas kamera".Par kuras jēgu un funkcijām 99,998% Jūrmalnieku itin neko nav dzirdējuši.Bet lūk pārejas aprīkošanai ar atstarojošām marķējuma līnijām(vai vismaz baltām/atjaunotām- kā tajā 2014g augusta attēlā...) līdzekļu nav pieticis.

Pat ja kaut viens tas vidēji statistiskais uz šīs pārejas burtiski nupat nesen notikušais jaukais notikums ir radījis Valstij to vispārzināmo "aptuveni 600 000 EURo" zaudējumu- kāda ir šo izmaksu attiecība salīdzinājumā ar pusotra spaiņa krāsas cenu Ņujorkas Biržā? Vai vismaz ar pārdesmit atstarojošu plāksnīšu iegādi,ko varētu ar pat vietējā ražojuma naglām pie asfalta pienaglot?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti