Linkaits: Sūdzēšanās par naudas trūkumu ielu remontam ir tikai Rīgas domes atruna; no valsts mērķdotācijām nav izlietoti 19 miljoni eiro 38

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.februāris 2019 10:59

Rīgas pašvaldība no valsts mērķdotācijām ceļu uzturēšanai nav izlietojusi 19 miljonus eiro, tāpēc sūdzēšanās par finanšu trūkumu ielu remontiem, ir tikai atruna, aģentūrai LETA pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaita (JKP).

"Ceļu īpašnieks ir pilnībā atbildīgs par ceļu stāvokli un ceļu satiksmes nodrošināšanu, arī par brīdināšanu par ceļu stāvokli, kas neatbilst visām prasībām," teica ministrs, norādot, ka šajā gadījumā Rīgas pašvaldības atbildība ir informēt ceļu satiksmes dalībniekus par ceļu stāvokli, ja uz tā ir bedres vai tas nav kvalitatīvā stāvoklī, kā arī organizēt nepieciešamos apbraukšanas ceļus, samazināt atļauto braukšanas ātrumu, izlikt brīdinājuma zīmes un darītu visu pārējo, kas ir nepieciešams.

"Mēs redzam, ka ceļu īpašnieks pašreiz nespēj kvalitatīvi veikt savus pienākumus un Satiksmes ministrija (SM), kā atbildīgā par ceļu satiksmes drošību valstī, norādīs Rīgas domei un mēram uz tiem pienākumiem, kas viņiem ir jāveic," skaidroja Linkaits.

Viņš arī norādīja ka mērķdotācijas Rīgas pilsētai ir pārskaitītas pienācīgā apjomā, lai ceļus varētu uzturēt labā stāvoklī.

"Mēs redzam, ka Rīga nav izlietojusi 19 miljonus no mērķdotācijām, un, ja kāds sūdzas par finanšu trūkumu, tad tā ir tikai atruna," pauda Linkaits.

Kā ziņots, līdz ar biežām gaisa temperatūras svārstībām pēdējās dienās ievērojami pasliktinājies Rīgas ielu stāvoklis un uz brauktuvēm izveidojušās dziļas bedres, kurās daudzi autovadītāji sabojājuši savus spēkratus.

 
38 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
:) 14.februāris 2019 13:05
12 2 Atbildēt

Ušakovs tak pus ļimaku sadedzināja salūtos. Būs tagad jāpaciešs bedres.

Otrs fakts - Ušakam ir vajadzīga nauda kukuļiem, lai atpirktos no kriminālā.

Freijers 14.februāris 2019 11:07
10 1 Atbildēt

Pilnīgi pareizi, RD nenormālais bardaks, naudas slaukšana un zagšana ir pieņemusi episku apmēru. Nožēlojami ir tas, ka vienu kretīnu - zagli nevar ar kāju pa .... izmest laukā un nodrošināt pašvaldības pienākumu - jā jā, vietvarām ir arī pienākumi, ne tikai privilēģijas ar muņiem iedzīvotājus trankāt - izpildīšanu. Ielas Rīgā (lietoju Krasta) ir vnk avārija un nekas vairāk, labi, ka nav zemprofila riepas...

eidis 14.februāris 2019 12:45
6 8 Atbildēt

Pierīgas iedzīvotāji ir izsenis slaveni ar saviem milzu SUV. Jo neies tak Mārupē piemājas ceļu šķūrēt.

Es domāju, ka aptuveni jau piemest var cik ir nesaņemtie nodokļi no šiem malačiem. Domāju, ka 19 milj ir sīcene salīdzinājumā.

Sab trans josla ir tikai viena no joslām kur nadas nepietiek.

Un jā - es neaizstāvu Nilu. Redzu, ka zog un tā ir. Tomēr godīgi spēju atzīt, ka Nils ir sekmīgāks par Ārgali, Bojāru un īpaši to slēpotāju - tie TIKAI zaga, neko citu nedarīja. Nilam vēl ir kkādi labiekārtošans projekti (kur daži man tīri labi patīk). Visi piems viņa nedarīja šajā virzienā pilnīgi neko.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti