Kārtējā cūcība no Latvijas "drošības ekspertiem" - Rīgas Jūrmalas šoseja uz 50 km/h! Jo! Kāpēc? (+ VIDEO) 101

 
iAuto | 10.augusts 2024 18:57

Rīgas - Jūrmalas šosejas remontu zonā uzstādīta ceļa zīme, kas ierobežo maksimālo ātrumu līdz 50 km/h, iAutolv uzskata, ka tas ir nepareizi, un, lūk, kādēļ.

Jau kādu laiku notiek sen gaidītie remontdarbi Jūrmalas šosejas posmā Rīgas teritorijā - Kārļa Ulmaņa gatvē. Ļoti labi, ka šis nozīmīgais ceļa posms tiks sakārtots, un saprotams, ka remontdarbu laikā ir jārēķinās ar neērtībām. Tomēr kārtējo reizi rodas jautājumi par satiksmes organizēšanu remontdarbu vietā. 

Šobrīd visā remontdarbu zonā jau no iebraukšanas Rīgas teritorijā ir noteikts ātruma ierobežojums 50 km/h, kaut gan braukšanai vienā virzienā joprojām ir pieejamas divas braukšanas joslas. Saprotams, ja uz ceļa tiešām notiek aktīvi darbi un ir nepieciešams samazināt ātrumu ceļa strādnieku drošības dēļ. Taču realitātē vairākas dienas neviens uz ceļa nestrādā. Tāpēc jājautā, kāds pamatojums ir šādam ierobežojumam brīdī, kad darbi nenotiek un uz abām joslām?

Iespējams, ka 50 km/h ātruma ierobežojums ir saistīts arī ar to, kā būvdarbu laikā tiek organizēta nobraukšana un uzbraukšana uz šosejas. Respektīvi, netiek organizēta nemaz. Garājā vadstatņu rindā NEKĀ netiek brīdināts par nobrauktuvēm un uzbrauktuvēm uz šosejas. Starp kuriem vadstaņiem nobraukt, starp kuriem mēģināt iebraukt plūsmā - autovadītāji var zīlēt paši. Tik pat labi var turpināt braukt pa slēgto joslu līdz sev vēlamajai nobrauktuvei.

Lai remontdarbu veicēji pieliktu nedaudz pūles un pārdomātu drošu nobraukšanu un uzbraukšanu uz šosejas, tā vietā visa atbildība novelta uz autovadītājiem. Tā teikt, samazināsim ātrumu un viņi (autovadītāji) paši tiks galā. Nerunājot par to, ka pēc uzstādītās pagaidu zīmes 50 km/h 5 metrus tālāk ir aizmirsies aizsegt pastāvīgo 70 km/h zīmi. Taču šī situācija kārtējo reizi izgaismo attieksmes problēmas un cilvēku paļaušanos uz satiksmes organizatoriem. 

Šobrīd šis autoceļa posms ir ienesīga darba vieta policijas ekipāžām. Vēl jo vairāk tāpēc, ka pilsētas teritorijā ir pavisam cits tarifs. Jā, kārtības veicināšana un policijas klātbūtne uz ceļiem ir nepieciešama, bet diezin vai šajās dienās sodītie autovadītāji domās, ka ir sodīti pamatoti. Tehniski jā, par ātruma pārsniegšanu sods pienākas. Bet vai pēc būtības šeit viss ir pareizi?

 
101 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jobo 10.augusts 2024 20:13
37 9 Atbildēt

Problēma ir tā, ka  virzienā uz jūrmalu nav īsti iespējams saprast pa kuru apzīmējumu starpu var izbraukt, lai nogrieztos pa labi. Kamēr saproti kur jānogriežās, esi jau apbraucis garām. 

Varētu vismaz kautkādas zīmes salikt, lai var vieglāk orientēties un ātrāk nobraukt no šosejas netraucējot satiksmi.

uupis 10.augusts 2024 20:24
35 32 Atbildēt

Nu bet ievēro ceļa zīmes un nebūs straujas pārmaiņas!

W12 10.augusts 2024 19:33
30 7 Atbildēt

Nu OK, nav jau tas remonta posms tik garš. Bet tas “50” tur ir tikai tādēļ, ka nav sabremzēšanās joslu, lai varētu normāli nogriezties pa labi (autobusa pietura, VIADA tankštelle, lidosta Rīgā utt.). Pabrauc darba dienās un paskaties, kādi “paraugdemonstrējumi” tur notiek, ja kāds pēkšņi attopas, ka vajag nogriezties pa labi…

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Škoda Elroq – čehu ražotājs nodemonstrē jauno dizaina virzienu (+ FOTO)

Čehijas autoražotājs Škoda publicējis topošā modeļa dizaina skices atklājot, ka elektriskās piedziņas SUV būs pirmais, kas izmantos jauno Modern Solid dizaina valodu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglā auto sadursme uz A2 autoceļa 9.09.2024 (+ FOTO) 20

Vieglais auto uztriecas reisa Žīguri-Balvi-Rīga satiksmes autobusam. Nav zināms, kādēļ notikusi sadursme, taču redzams, ka tā nav smaga, tādēļ, cerams, iztikts bez cietušajiem. Lasīt vairāk

 

Daudzvirzienu ceļš. Pirmais kontakts ar Toyota nākotnes modeļiem (+ VIDEO)

Toyota ir hibrīdpiedziņas pionieris, taču nesnauž arī citu enerģijas un piedziņas veidu izpētē. Toyota multipath - way pasākumā Francijā pirmo reizi ieraudzījām degvielas šūnu pikapus un citus nākotnes transportlīdzekļus, kā arī vērienīgo ieguldījumu motorsportā ar Toyota Gazoo Racing nodaļām. Lasīt vairāk

 

2026. gadā Chrysler un Dodge sola jaunus krosoverus; bažas par likvidāciju gaist - pagaidām 3

Bažas par to, ka Stellantis varētu upurēt abas markas šī brīža autoražotājiem ne pārāk labvēlīgajos apstākļos pēc šī paziņojuma gaist – pagaidām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti