Nepareizi noslēgta satiksmes vidējā joslā, nav organizēta nogriešanās Rīgas - Jūrmalas šoseja 3 daļa (+ VIDEO) 13

 
iAuto | 20.augusts 2024 16:59

iAutolv turpina vērtēt būvnieku darbu, izvietotās ceļa zīmes un norādes. Jūs sapratāt kā nogriezties uz lidostu?, bet uz Imantu?

 

Video 2. daļa 

iAutolv vērtē ceļa remontu posmu uz Rīgas - Jūrmalas šosejas, piedāvā diskusiju par atļauto braukšanas ātrumu, ceļazīmju izvietojumu, satiksmes situācijām un amatpersonu atbildību.

 
Video 1. daļa 

Rīgas - Jūrmalas šosejas remontu zonā uzstādīta ceļa zīme, kas ierobežo maksimālo ātrumu līdz 50 km/h, iAutolv uzskata, ka tas ir nepareizi, un, lūk, kādēļ.

Jāatzīst, ka objekts ir sarežģīts ar lielu esošās situācijas mainību un ar augstu satiksmes intensitāti.

Brīdinājuma zīmes par vidējās joslas slēgšanu

Bija jābūt vienpusīgām signālugunīm uz katra vadstatņa.

Brīdinājuma zīmes par vidējās joslas slēgšanu - labi, ka tās ir un turklāt abās pusēs (ja starp brauktuvēm ir sadalošā josla), bet reāli tās jau ir aiz noslēdzošajiem vadstatņiem un šādās situācijās sekundes ižšķir ir vai nav negadījums. Vēl pareizāk būtu uzlikt šo pašu zīmi vismaz 50 un, vai 100  metrus pirms slēgtās joslas ar attiecīgā attāluma papildzīmi.

Dzeltenās līnijas šeit viestu lielāku skaidrību par notiekošu, taču šī atkāpe ir saprotama ar to, ka notiek asfalta ieklāšanas vai frēzēšanas darbi.

To visu regulē speciāli Ministru kabineta noteikumi 421. Šeit >>

 
Visi komentāri
 
John 20.augusts 2024 19:32
6 0 Atbildēt

Kādiem plānprātiņiem ir jāsēž tajos augstajos amatos, kas to visu haosu saskaņoja un pieņēma un kuriem liekās, ka Rīgā remontdarbu laikā viss ir lieliski un viegli saprotams? Autovadītāji nelielās neērtības pacietīs.

iAuto 20.augusts 2024 21:37
2 4 Atbildēt

2. Darba vietas aprīkošanu ar tehniskajiem līdzekļiem nodrošina persona, kas veic ceļu būvniecības, remonta, kā arī citus darbus uz ceļiem (turpmāk – darbu veicējs), to saskaņojot ar ceļa pārvaldītāju un valsts akciju sabiedrību “Latvijas Valsts ceļi” (turpmāk – Latvijas Valsts ceļi).

(MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)

3. Noteikumu izpildi kontrolē ceļa pārvaldītājs un Latvijas Valsts ceļi.

(MK 05.05.2009. noteikumu Nr.394 redakcijā)

Onsis 20.augusts 2024 20:52
0 0 Atbildēt

Kapēc vieni šroti bildēs? Nu labi, viens Porshe arī!

iAuto 20.augusts 2024 21:38
1 0 Atbildēt

Tik labi tātad nedzīvojam, braucam ar ko varam

:-) 21.augusts 2024 8:52
1 0 Atbildēt

Te piekris īsti nevar. Lielākā daļa šo nabagauto braucēju ir ekonomikas "pelēkās" zonas cīnītāji. Iegādāsies ko svaigāku, un VIDs klāt.

650 21.augusts 2024 2:27
2 0 Atbildēt

Pēkšņi salikti vadstatņi? Nav informācijas? Bet tā taču ir klaji acīmredzama beidzamā laika mode! Tā tur dižbūvētāju "firma"- nu tādi Lohi nu tiešām līdz šim tajā iecirknī nebija manīti! Kur kādi uzraugi,kur kādi te drošības eksperti- pareizi,nu priekš kam.Neesi tak skaudīgs, ļauj (netraucē..) strādāt! Līdzīgi nesen notika gan viadukta rekonstrukcijā, gan arī V/U varoņgatvju krustpunktā un kur nu vēl slavenā deposamezglojuma vietā.Kurš vesels ticis cauri, tas laimīgs un tāpat neviens neko lieku neatcerēsies.

Paskatieties vēl, kas notiek virzienā uz/centru! Un kādi (cik sīvi intesīvi!) vispār "darbi" notiek uz tās tur nu jau teju pirms 2nedēļām noasfaltētās aizslēgtās joslas.Zīme 50,un divarpus km pusaizsāktas cūcības.Bet pie mazākās iespējas tur krietna daļa mauc ar 2x50 ,jo acīmredzami nav pamatojuma šai te klaunādei! Reāli no jūrmalas puses šopēcpusdien tur atkal vesels bars mauca iekšā pat ar visiem krietniem 115! 

Un tikko rodas tas 50 pamatojums- tā nav informācijas. Grozies kā gribi- vai nu mauc vadstatņos, vai lec uz apmales tādā kārtīgas riepas biezumā.Vienkārši kaut kādi salašņas tur veic šos te "darbus".

BMW 21.augusts 2024 9:22
5 0 Atbildēt

To satiksmi organizē totāli plānprātiņi. Tur būtu jāsūta darba inspekcija, jo cilvēki sttrādā vidējā joslā pilnīgi neaizsargāti. Vācijā būtu nolikti priekš 3 kravas auto, lai neviens pat nelaimīgas sagadīšanās pēc nevarētu viņus sabraukt, bet te viss tikai uz dievpalīgu turās.

iAuto 21.augusts 2024 13:36
0 0 Atbildēt

Es arī redzēju, ka puišļi vidējā joslā pārvietoja vadstatņus, tuklāt pa visām 3 joslām brauca auto!

650 21.augusts 2024 17:53
0 0 Atbildēt

Es 1reiz "redzāju", ka pa to "aizslēgto" joslu (ar muguru/pret savu iespējamo Nāvi) laiskā solī gāja 3gab tie lohi, šoreiz bez lāpstām (turpmāk textā Darbi..).

Kā arī- vakar ap pl.6:pm man vajadzeja nokļūt no spices uz tuvējo z-kalnu.Wāze uzrādīja "ātrāko" pa Lielirbes apmest riņķī un tad atpakaļ un maukt taisni tajā jaunajā depokrustā.Ok..Nostāvēju tur 3x ciiklus pa 2min+, uz katru no tiem taisnvirzienā izbrauca/paspēja tieši pa 3 mašīnām.Sazin kam tur ir kāda "prioritāte",jo juceklis tagad ir pilnīgi Visos iespējamajos virzienos..

Tālāk gar to deppo tur mārupē lielās/kantora krusts ir slēgts, tāpēc kustība (turpmāk textā darbi) notiek pa kreisi pa kkādām šaurām šķērsieliņām mārupes skolas apkaimē, kuras stāvgrūdām pilnas ar malāstāvošiem auto.Super izklaide! Bez purnābraukšanas nu nekādi, nekādai pieklājībai vietas vairs nav principā!

anonimikis 21.augusts 2024 14:45
5 0 Atbildēt

Vajadzēja slēgt to vienu virzienu ciet un lai Jūrmalas lohi brauc pa apvedceļu kamēr remonts. Tad nebūtu šitāda čakara.

650 21.augusts 2024 16:48
3 0 Atbildēt

Bez jūrmalas lohiem "tur" brauc vēl (arī!) :

-zolīdi solīdie Zolitutūdes un/jeb (jebt vai) Imantas lohi;

-Piņķu lohi;

-Babītes lohi;

-Tukuma lohi;

-visas zvejniekciem/piekrasstes lohi (no Bigauņciema līdz Mazirbei,caurmērā caurbraucot caur Enguri un/vai Kolkass ragu) ;

-Talsu lohi;

-Dundagas/Valdemārpils lohi;

-Kuldīgas lohi;

-Ugāles lohi;

-vencpils Lohi; 

-Dobeles,Saldus,un/vai Skrundass-Liepājas lohi;

-Grobīņas,Nīcas un Rucavas lohi;

-kravu pārvadātāji un prāmju klienti (lohi) uz/no V-pils un L-pājas ostām;

-Borcēnu cimenta stūmēji;

-Pienavass pienotāji;

-uttt/utml/utjp (lohi).

*Atvainojos, ja gadījumā kādu (konkrēto Lohu) neizdevās pieminēt. Jā.

:-) 22.augusts 2024 9:19
4 2 Atbildēt

Tam ir arī saulainā puse, nu "zemu lidojošie" ir spiesti braukt ar noteikto ātrumu, apsteigšanas iespējas ierobežotas. Pietiek kādam ievērot prasības un viss sakārtojas pats no sevis.

:-) 22.augusts 2024 14:40
0 0 Atbildēt

Nu re, te rezultāts. pie atļautā 'ātruma tas nebūtu iespējams. Žēl traktora!

www.delfi.lv/auto/42826678...ecies-traktora

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ceļu būvnieki uzliek zīmi 50, bet paši brauc uz 70 km/h ar smago pa Rīgas Jūrmalas šoseju būvdarbu zonu (+ VIDEO) 9

iAutolv uzfilmē būvnieku transportu, kas brauc ar ātrumu 70 km/h objektā, kur paši būvnieki uzlikuši maksimālā ātruma ierobežojumu 50 km/h. Lasīt vairāk

 

Kur lai tos liek? - Zēbriges osta Beļģijā sāk pārpildīties ar elektromobiļiem 6

Zēbriges osta Beļģijā ir viens no lielākajiem loģistikas centriem Eiropā, taču arī tam ir savas robežas. Lasīt vairāk

 

Sākusies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" akcija "Drošības dienas" (+ VIDEO) 10

“Joprojām kā ikdienā, tā arī šīs akcijas laikā visvairāk konstatēto pārkāpumu skaits ir tieši par ātruma pārkāpšanu, kas ir apmēram puse no visiem pārkāpumiem arī ikdienā,” sarunā par “Drošības dienu” akciju raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis. Lasīt vairāk

 

Likumsargi dažu stundu laikā aptur vairākus steidzīgus autovadītājus (+ VIDEO) 5

Aizvadītās nedēļas izskaņā, 14. septembrī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību gan Ropažu novadā, gan Smiltenes novadā, fiksēja trīs īpaši steidzīgus autovadītājus – viens no viņiem brauca ar 177 km/h pie atļautajiem 110 km/h, taču vēl viens autovadītājs ne tikai krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet brauca arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Minētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie atbildības. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti