Uz Baltijas valstīm vairs neplūst Krievijas elektrība 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.maijs 2022 9:29

Eiropas elektrības birža "Nord Pool" no svētdienas pārtraukusi tirdzniecības operācijas ar Krievijas enerģētikas uzņēmuma "Inter RAO" meitaskompānijām, tādējādi arī Baltijas valstīs vairs netiek pārdota Krievijā ražota elektrība.

Pret Krievijas vienīgo elektrības eksportētāju "Inter Rao" ir noteiktas starptautiskas sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Inter Rao" meitasuzņēmums "RAO Nordic Oy" pirms nedēļas pārtrauca elektrības piegādi Somijai, jo kopš 6.maija uzņēmums neesot saņēmis maksājumus par elektroenerģiju, kas pārdota caur "Nord Pool".

Pēdējos gados komerciālais elektrības imports no Krievijas Latvijā un Lietuvā pakāpeniski sarucis no 1300 megavatiem līdz 300 megavatiem. Komerciālās elektrības plūsma no Krievijas uz Latviju tika pārtraukta maija sākumā, bet Lietuva vēl saņēma Krievijas elektrību ar jaudu līdz 150 megavatiem.

Igaunijā "Inter Rao" bija ap 50 juridisko klientu, kuri tagad saņēmuši piedāvājumus no citiem elektrības piegādātājiem.

Baltijas valstis vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā bija sākušas procesu, lai desinhronizētu savus elektrotīklus no Krievijas. 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 23.maijs 2022 13:30
2 0 Atbildēt

Bet uz Baltijas valstīm var plūst elektrība no Kirgiztānas vai Uzbekistānas, kuras tur atnāk no Krievijas. Tās sankcijas domātas priekš pamuļķiem un žurnaļugiem, kas principā, - ir viens un tas pats.

Visas sankcijas var juridiski apiet. Un visi to arī dara.

p.s.

Kokmateriāliem, metāliem arī imports aizliegts. Bet turpina iet, jo drīkst vest ar līgumiem, kuri noslēgti pirms 9.aprīļa 2022.gada. Bet tādu līgumu var uzrakstīt šoferis savā kabīnē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti