Uz Baltijas valstīm vairs neplūst Krievijas elektrība 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.maijs 2022 9:29

Eiropas elektrības birža "Nord Pool" no svētdienas pārtraukusi tirdzniecības operācijas ar Krievijas enerģētikas uzņēmuma "Inter RAO" meitaskompānijām, tādējādi arī Baltijas valstīs vairs netiek pārdota Krievijā ražota elektrība.

Pret Krievijas vienīgo elektrības eksportētāju "Inter Rao" ir noteiktas starptautiskas sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Inter Rao" meitasuzņēmums "RAO Nordic Oy" pirms nedēļas pārtrauca elektrības piegādi Somijai, jo kopš 6.maija uzņēmums neesot saņēmis maksājumus par elektroenerģiju, kas pārdota caur "Nord Pool".

Pēdējos gados komerciālais elektrības imports no Krievijas Latvijā un Lietuvā pakāpeniski sarucis no 1300 megavatiem līdz 300 megavatiem. Komerciālās elektrības plūsma no Krievijas uz Latviju tika pārtraukta maija sākumā, bet Lietuva vēl saņēma Krievijas elektrību ar jaudu līdz 150 megavatiem.

Igaunijā "Inter Rao" bija ap 50 juridisko klientu, kuri tagad saņēmuši piedāvājumus no citiem elektrības piegādātājiem.

Baltijas valstis vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā bija sākušas procesu, lai desinhronizētu savus elektrotīklus no Krievijas. 

 
Visi komentāri
 
Opis 23.maijs 2022 9:16
0 0 Atbildēt

Tas, ka NordPool pārtrauc darbības ar krievu elektrību, nenozīmē, ka komersanti nevar slēgt ilgtermiņa līgumus tāpat kā ar gāzi. Ir gāzes cena biržā un gāzes cena pēc līguma.

imzz 23.maijs 2022 11:27
0 0 Atbildēt

EM: Baltijas valstis vienojušās no Krievijas elektrotīkla atslēgties vēl pirms 2025.gada

Tā, ka tie līgumi nedrīkstēs būt pārāk "ilgtermiņa".

viencexperc 23.maijs 2022 13:30
2 0 Atbildēt

Bet uz Baltijas valstīm var plūst elektrība no Kirgiztānas vai Uzbekistānas, kuras tur atnāk no Krievijas. Tās sankcijas domātas priekš pamuļķiem un žurnaļugiem, kas principā, - ir viens un tas pats.

Visas sankcijas var juridiski apiet. Un visi to arī dara.

p.s.

Kokmateriāliem, metāliem arī imports aizliegts. Bet turpina iet, jo drīkst vest ar līgumiem, kuri noslēgti pirms 9.aprīļa 2022.gada. Bet tādu līgumu var uzrakstīt šoferis savā kabīnē.

Kanibaals 24.maijs 2022 12:22
0 0 Atbildēt

Nav jau tādas visaptverošas sankcijas, ka visa sadarbība ar Krieviju tiktu pārtraukta. Un apkārtceļi nozīmē, ka Krievijai nākas maksāt par starpniecību un zemāki ienākumi.

Bradypus 25.maijs 2022 11:16
0 0 Atbildēt

Ja izlasītu oriģinālo informāciju, tad nevarētu gvelzt muļķibas. Ir pārtraukta tirdzniecība starpsavienojumos ar Krieviju, nevis kāds tur sēž un skatās vai tie ir krievu vai kirgīzu elektroni.

Kaktuss 23.maijs 2022 21:06
0 2 Atbildēt

Par ko tāds nepamatots uztraukums!??Jūs paši gribējās Krieviju "atslēgt" no pārējās pasaules.Ko gribējās,to dabūjām!Taču ir acīmredzams,ka notiekošais ir tikai sākums.Brēciet uz ASV pēc palīzības.Sema onkulis taču tā solījās visur ar īsu ko palīdzēt))

Kanibaals 24.maijs 2022 12:25
0 0 Atbildēt

Sema onkulis vismaz nebļauj ka apspiežam amerikvalodīgos un ka nepareizi vēsturi mācam. ASV palīdzēs, par to var nešaubīties.

Vispār jau 2014.g vajadzēja atslēgt Mordoru no pasaules, bet nē rubļu barotne strādāja.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti