Finanšu ministre: Lietuva neplāno samazināt akcīzes nodokli degvielai 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.jūnijs 2022 19:50

Lietuvas valdība neplāno sekot dažu Eiropas valstu piemēram un samazināt akcīzes nodokli degvielai, lai tādā veidā cīnītos pret cenu pieaugumu, piektdien paziņoja Lietuvas finanšu ministre Gintare Skaiste.

"Lielākā daļa valstu dara pretējo. Iepriekš mūsu mērķis bija palielināt akcīzes nodokli fosilajam kurināmajam, tomēr tagad ejam atpakaļ, jo enerģijas cenas ir ļoti augstas," Skaista sacīja Viļņā notiekošā konferencē par videi draudzīgas finanšu sistēmas ieviešanu Baltijas valstīs.

"Uz mums tiek izdarīts spiediens tam sekot, bet mēs to nedarīsim," paziņoja Lietuvas finanšu ministre.

Šonedēļ benzīna cenas Lietuvas degvielas uzpildes stacijās pārsniedza divu eiro par litru atzīmi.

Kā paskaidroja Skaiste, fosilā kurināmā izmantošanas samazinājumu un atjaunīgo energoresursu plašāku izmantojumu Lietuvā arī var panākt ar nodokļu mehānismiem, bet pagaidām tam nav piemērots laiks, jo inflācija ir augsta.

Zaļā ekonomika tagad ir Lietuvas prioritāte, bet agrāk valstij svarīgāk bija panākt enerģētisko neatkarību no Krievijas, kura izmantojusi energoresursus kā spiediena izdarīšanas instrumentu, klāstīja ministre.

"Iepriekš mēs [Krievijas valsts dabasgāzes koncernam] "Gazprom" par gāzi maksājām vairāk nekā citas valstis, tādēļ mēs zinājām, ka Krievija resursu izmanto kā ieroci, lai piespiestu valstis pieņemt tai nepieciešamos lēmumus," Skaiste stāstīja.

Vienlaikus viņa atzina, ka tagad Lietuvai ir iespēja energoresursus iepirkt jebkur pasaulē, tomēr starptautiskajos tirgos cenas ir kāpušas.

Lietuva savu enerģētisko neatkarību ir stiprinājusi ar peldošo sašķidrinātās gāzes termināli Klaipēdā, gāzes starpsavienojumu ar Poliju un citiem risinājumiem, lai atteiktos no Krievijas energoresursiem.

 
Visi komentāri
 
Freijers 6.jūnijs 2022 9:26
1 0 Atbildēt

Atkarīgs cik ilgi poļi turēs zemu akcīzi un kā par to balsos tā Lietuvas daļa, kas tur tuvāk dzīvo. Sūdīga prakse dzīvo tik ilgi, cik kamēr kāds to piecieš !

Jūrmalnieks 6.jūnijs 2022 14:21
0 0 Atbildēt

Te jau nav vairs daudz ko domāt, pieej pie piena produktu plaukta veikalā un redzēsi, ka Poļu siers ir lētāks par LV un LT sieru. Šādi ministri ir lielāki tautas ienaidnieki, jo veicina Poļu ekonomiku un grauj savējo!

Opis 6.jūnijs 2022 14:20
0 0 Atbildēt

Parasti jau šietie ministri lej benzīnu ar darba karti, ko apmaksā vēlētāji. Ja kaut kas paliek par dārgu, pieņem lēmumu palielināt sev algu. Gribu redzēt ko darīs šitie zālā kursa stūrētāji, kad pāriesim uz EV, ar ko lāpīs akcīzes caurumu budžetā!

Pļurkt 6.jūnijs 2022 14:33
0 0 Atbildēt

ar ko lāpīs akcīzes caurumu budžetā!

....................

Oj - takš uzliks akcīzi elektrībai!!

Tieši tā pat jau reizi bija ar dabasgāzi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

44 505 eiro - Volkswagen Golf GTI pieejams pasūtīšanai

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklājis pieteikšanos modernizētā Golf sportiskā modeļa GTI iegādei. Cena par bāzes versiju – 44 505 eiro. Lasīt vairāk

 

Gaidot uzlādi, tas svarīgi - Jēkabpilī uzbūvē mazmājiņu par 70 000 eiro (+ VIDEO) 21

Kamēr vieni nesaprot, kā tādu summu var izlikt par tautā saukto mazmājiņu, citi, ieskaitot elektroautomobiļu īpašniekus no tuvējā uzlādes punkta, priecājas, par noderīgo infrastruktūras risinājumu. Vairāk RE TV video sižetā. Lasīt vairāk

 

Ātruma cilts: divi vīri, divi elektroauto, divas atšķirīgas uzlādes stratēģijas - kurš pirmais tiks līdz Liepājai (+ VIDEO) 19

Pauls Timrots kopā ar kolēģi Edgaru Bergholcu meties elektroauto izaicinājumā – abi sacenšas, lai tiktu līdz Liepājai, katrs izmantojot savu mašīnas uzlādes stratēģiju. Lasīt vairāk

 

Līdz 47 mašīnām stundā – cik var saražot Xiaomi rūpnīca? (+ VIDEO) 13

Neskatoties uz to, ka Ķīnas tehnoloģiju gigants Xiaomi autobūves jomā ir jaunpienācējs, uzņēmuma ambīcijas ir lielas un attīstība strauja. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti