"Orkla Latvija": Elektrības un degvielas pieaugošo izmaksu dēļ Baltijas reģions cieš un cietīs visvairāk 8

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.jūlijs 2022 18:09

Elektrības un degvielas pieaugošo izmaksu dēļ Baltijas reģions cieš un cietīs visvairāk, tādējādi konkurētspēja reģionā kritīsies, aģentūru LETA informēja SIA "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Tāpat viņš uzsver, ka vidējā un ilgtermiņā šī situācija ir ļoti nopietna, norādot, ka ir nepieciešams skaidrs valdības un attiecīgo ministriju redzējums un plāns, kā kopā ar uzņēmējiem tiks risinātas tuvojošās problēmas.

"Pašlaik neesam neko konkrētu dzirdējuši, un arī mūsu viedokli neviens nav vaicājis, neskatoties uz to, ka esam viens no lielākajiem pārtikas ražotājiem, eksportētājiem un nodokļu maksātājiem valstī," norāda Didrihsons.

Atbildot uz jautājumu, kā "Orkla Latvija" plāno pārdzīvot elektrības un degvielas cenu kāpumu, valdes priekšsēdētājs komentēja, ka iespēju robežās ir jau akumulējuši un pārņēmuši to uz saviem pleciem, bet vairs nav citu variantu, kā pārnest uz gala produktu un celt cenas.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai valdība ir plānojusi kādu atbalstu arī uzņēmumiem energojomā, Didrihsons norāda, ka redz, ka kaut kāds atbalsts tiek plānots arī uzņēmumiem.

"Tas ir apsveicami, jo vismaz īstermiņa palīdzība tiek solīta, lai mazinātu straujo energoresursu izmaksu pieauguma ietekmi uz ražotājiem. Šis atbalsts vairāk gan attiecas uz šā gada pirmo pusi un daļēji uz otro, taču tālāk ejošie plāni par gaidāmo ziemu un nākamajiem gadiem nav zināmi, un tas rada bažas," komentē Didrihsons.

Turpretī "Gaso" mācībās izspēlē enerģētiskās krīzes iestāšanos Latvijā, kur piegādes ražotājiem var samazināt līdz pat 40%, atzīmē Didrihsons, piebilstot, ka tas ir satraucoši, jo samazināt ražošanas jaudas par 40% nozīmē tālejošas sekas uz produktu pieejamību, nodarbinātību un uzņēmumu izdzīvošanu.

Jau vēstīts, ka "Orkla Latvija" koncerns 2020.gadā strādāja ar 104,26 miljonu eiro apgrozījumu un 4,594 miljonu eiro peļņu. Koncerna 2021.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Orkla Latvija" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir astoņi miljoni eiro. Latvijā "Orkla" pārstāv un attīsta "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Latplanta" un citus zīmolus. Uzņēmums iekļaujas Norvēģijas koncernā "Orkla".

"Gaso" ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums. Kompānija ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī.
 

 
Visi komentāri
 
LMT 6.jūlijs 2022 19:14
1 0 Atbildēt

Tā tak fašistu šokolāde!

650 6.jūlijs 2022 22:31
0 0 Atbildēt

Jā,lohi.Prottams, lohi.Kā tad, lohi.Kur visvairāk lohu, tur visaugstākās cenas (un iespējas). Jā.

viencexperc 6.jūlijs 2022 23:22
2 0 Atbildēt

tāpēc, ka baltija ir krievu satelītvalstis. Paskatieties - Rīgā 51% ievēl nevis mēru, bet rižskij mer.

Krotow 6.jūlijs 2022 23:33
0 0 Atbildēt

Bija. Ir tikai kolaborantu un kolonistu prātos.

Haha 7.jūlijs 2022 10:27
1 0 Atbildēt

Konkurentu konfektes un čipsi gan nemaksā 17 un 3.50eur

Pļurkt 7.jūlijs 2022 11:02
0 0 Atbildēt

Čipsi 5.35 eur!!!

es 7.jūlijs 2022 11:08
2 0 Atbildēt

Par čipšiem stāsts sākas ar to, ka mūsu zemnieki nespēj saražot vajadzīgos kartupeļus vajadzīgajā kondīcijā. Bet leiši var! Ar gurķiem tas pats. Spilve pēr no leišiem mazgātus gurķus, jo mūsējie nemāk nomazgāt.

qq 7.jūlijs 2022 16:46
2 0 Atbildēt

Mums pie varas dubultpilsoņi, kuriem pie vienas vietas Latvijas iedzīvotāji, galvenais piestūķēt makus,

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti