Vācija ieviesīs gāzes cenas griestus 1

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 30.septembris 2022 8:45

Vācijas valdība nolēmusi ieviest gāzes cenas griestus, lai pasargātu patērētājus no enerģijas cenu kāpuma, ko veicina Krievijas Ukrainā sāktais karš.

Trīs partiju valdošā koalīcija plāno izstrādāt subsīdiju paketi aptuveni 150-200 miljardu eiro vērtībā, izmantojot līdzekļus no Ekonomikas stabilizācijas fonda, kas sākotnēji tika izveidots, lai mazinātu koronavīrusa pandēmijas negatīvo ietekmi uz ekonomiku.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs, ekonomikas ministrs Roberts Hābeks un finanšu ministrs Kristiāns Lindners norāda, ka vienojušies atcelt pretrunīgi vērtēto nodevu gāzei, kuru bija paredzēts noteikt patērētājiem, lai novērstu gāzes importētāju bankrotu.

Šīs nodevas vietā valdība izstrādās citus pasākumus, lai atbalstītu gāzes importētājus, kuri saskaras ar grūtībām samaksāt par gāzi, ko vairs nenodrošina Krievija.

Tikmēr vadošie ekonomiskās izpētes institūti brīdina, ka gāzes cenas griesti varētu vēl vairāk veicināt inflāciju, kas Vācijā jau sasniegusi augstu līmeni.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
eidis 30.septembris 2022 11:05
1 0 Atbildēt

Liekas, ka ziņa nav īsti korekta. Vāči nolēma taisīt divzonu regulējumu gāzes cenām - gāzes tirdzniecības licence paredz max cenu mājsaimniecībām un pilnīgi atbrīvotu cenu idustriāliem patērētājiem. LV gan tad mājsaimniecības aizvilktu gāzes trubu uz rūpnīcu

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti