Somija ziņo par jauniem sprādzieniem pie "Nord Stream" 5

 

Ilustratīvs attēls Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 25.oktobris 2022 12:58

Somu līcī ir notikuši vismaz četri jauni zemūdens sprādzieni netālu no gāzesvadiem "Nord Stream", pirmdien ziņoja Somijas laikraksts "Ilta-Sanomat".

Sprādzieni ar intensitāti no 1,3 līdz 1,8 ballēm notika apmēram 40 kilometrus no pilsētas, kur sākas gāzesvada "Nord Stream 1" atzars. Pirmais sprādziens tika fiksēts plkst.12:35, bet pēdējais - plkst.18:33.

Sprādzieni pieminēti Helsinku Universitātes Seismoloģijas institūta ikdienas atskaitē par seismiskiem novērojumiem Somijai tuvos rajonos. Seismologi 20. un 21.oktobrī bija fiksējuši zemūdens sprādzienus pie Krievijas pilsētām Primorskas un Viborgas. 

Sprādzienu cēloņi tiek noskaidroti. Seismologs Jari Kortstēms pastāstīja, ka tie, visticamāk, notikuši kuģošanas kanāla padziļināšanas dēļ. Iespējams cēlonis var būt arī militāras mācības, kurās uzspridzinātas dziļumbumbas vai mīnas.

Somijas seismoloģisko mērījumu stacijas arī fiksēja sprādzienus septembra beigās, kad tie sabojāja abus "Nord Stream" cauruļvadus un izraisīja četras noplūdes.

 
Visi komentāri
 
Krotow 25.oktobris 2022 17:01
2 0 Atbildēt

Nebūtu jau brīnums ka krievu puse vairs nevajadzīgās trubas sāktu demontēt metāllūžņos. Ar kaut ko tanki taču jāremontē.

Pļurkt 25.oktobris 2022 17:57
0 2 Atbildēt

Somu provokācija!

es 25.oktobris 2022 19:54
0 1 Atbildēt

Kā valstī, kas gatavojas pievienoties NATO, var regulāri notikt šādas nesankcionētas provokācijas? Kā viņi taisās mūs sargāt ar tik caurām kabtām?

R(8) 25.oktobris 2022 20:10
0 0 Atbildēt

Man ir viens jautajums tev , kad tu saksi kravat savus cemodadus , lai varetu doties Maskavas virziena

Pļurkt 25.oktobris 2022 20:41
0 0 Atbildēt

Putlers kārtējo reizi iešāva sev kājā!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atsaukums 12 tūkstošiem Kia EV9 1

Dienvidkorejas autoražotājs Kia atsauks gandrīz divpadsmit ar pusi tūkstošu elektrisko EV9 krosoveru, lai novērstu problēmas ar attālinātās parkošanās palīgsistēmu. Lasīt vairāk

 

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro 2

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Skaņu signālu Audi vadītājs uztver kā vērsis sarkanu lupatu (+ VIDEO) 8

No apraksta noprotams, ka video autors ar skaņu signālu brīdina Audi vadītāju, kurš atpakaļgaitā izbrauc no pagalma. Pēdējais to uztver kā "vērsis sarkanu lupatu" un metas video autoram pakaļ. Lasīt vairāk

 

BYD piesaka 1200 Zs jaudīgo Yangwang U8 Parīzes autoizstādei (+ VIDEO) 2

Ķīnas autobūves koncerns BYD gatavojas Parīzes autoizstādei, kas durvis ver 14. oktobrī. Jaunumu skaitā arī luksuss klases apvidus auto Yangwang U8, kas pirmizrādi Ķīnā svinēja 2023. gada novembrī. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti