ES ministri vienojas par dabasgāzes vairumtirdzniecības cenu griestiem 3

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 20.decembris 2022 11:26

Par enerģētiku atbildīgie Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ministri pirmdien vienojušies par dabasgāzes vairumtirdzniecības cenas griestiem.

Pirmdien panāktais kompromiss dabasgāzes vairumtirdzniecības cenas griestus Nīderlandes "Title Transfer Facility" (TTF) biržā nosaka 180 eiro par megavatstundu (MWh) noteiktos apstākļos.

Cenu griesti tiks ieviesti no 15.februāra un tie stāsies spēkā, ja cena 180 eiro tiks pārsniegti trīs dienas pēc kārtas.

Nosacījumi arī prasa, lai cena par gāzi Eiropā nākamajam mēnesim būtu par vismaz 35 eiro lielāka nekā tā, ko maksā par sašķidrināto dabasgāzi (LNG) pasaules tirgos.

Pirmdien Eiropas cena pa cauruļvadu piegādātajai dabasgāzei bija nedaudz zem 112 eiro par megavatstundu.

Eiropas Komisija (EK) pagājušajā mēnesī ierosināja noteikt dabasgāzes vairumtirdzniecības cenas griestu TTF biržā 275 eiro par MWh, taču ES ministri par šo priekšlikumu nespēja vienoties.

TTF dabasgāzes cena vienīgo reizi pārsniedza 275 eiro robežu šogad no 22. līdz 29.augustam.

Tas bija laikā, kad pasaulē bija milzīgs pieprasījums pēc enerģijas, un ES valstis cīnījās par gāzes krātuvju piepildīšanu pirms ziemas.
 

 
Visi komentāri
 
Opis 20.decembris 2022 12:24
1 0 Atbildēt

Ko viņi tur imitē, šobrīd gāze maksā 118 eur par mWh, kādi 180 eur? 2019.gadā vidēji bija 15 eur par mWh. Griesti nedrīkstētu būt augstāki par 20 eur/mWh

Fkc 20.decembris 2022 12:41
2 0 Atbildēt

Pēc 15 mēnešiem un 12 sanāksmēm izdomāja, ka griesti būs 10x lielāki nekā cena pirms gada un par trešdaļu vairāk nekā tegad?????? Cik ilgi barosim korporācijas kamēr iedzīvotāji grimst nabadzībā?

Tēvocis Sems 21.decembris 2022 8:22
1 0 Atbildēt

Cena nedrīkst būt zemāka par sašķidrināto gāzi no ASV. Ceru, ka tagad sapratāt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 

Vēl mazāk darba vadītājam - Ford uzlabojis BlueCruise autopilotu 5

ASV autobūves uzņēmums Ford uzlabojis savu BlueCruise tehnoloģiju, kas nodrošina daļēju autonomo braukšanu uz noteiktiem ceļiem. Tas iespējams, pateicoties jaunākajam atjauninājumam ar indeksu 1.4. Lasīt vairāk

 

Kad zīmes neredzam (+ FOTO) 13

Neredzam, nesaprotam vai ignorējam - iauto.lv lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti pie bērnu slimnīcas Rīgā. Lasīt vairāk

 

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 5

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti