ES, G7 un Austrālija vienojas par cenas griestiem Krievijas naftas produktiem 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.februāris 2023 8:39

Eiropas Savienība (ES), G7 valstis un Austrālija piektdien pavēstīja, ka ir panākta vienošanās par cenas griestiem Krievijas naftas produktiem.

Cenas griesti noteikti, lai samazinātu Krievijas ienākumus, kas tai ļauj turpināt karu pret Ukrainu. Tie stāsies spēkā svētdien.

Cenas griestiem ir divi līmeņi - 100 dolāri par barelu dārgākiem naftas produktiem, tādiem kā dīzelis, un 45 dolāri par barelu zemākas kvalitātes produktiem, tādiem kā mazuts, pavēstīja amatpersonas.

Cenas griesti nozīmē, ka G7 valstis, ES un Austrālija sniegs tehniskus, brokeru un apdrošināšanas pakalpojumus, kas ir saistīti ar Krievijas naftas produktiem, tikai tādā gadījumā, ja tie iegādāti par cenu, kas nepārsniedz ierobežojumu noteikto līmeni.

Sankcijas un cenas griesti naftai un naftas produktiem liks Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam izvēlēties starp "sava nežēlīgā kara finansēšanu un grūtībās nonākušās ekonomikas atbalstīšanu", piektdien sacīja ASV finanšu ministre Dženeta Jelena.

Cenas griesti stāsies spēkā 5.februārī. Tie neskars produkciju, kas iekrauta kuģos līdz šim datumam.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 5.februāris 2023 9:41
1 0 Atbildēt

Kā beidzās karš 2014.gadā, kad krieviju piespieda ekonomiski karu beigt? Ar vēl lielaku karu 2022

Kā beidzās 1.pasaules karš, kad vācija apturēja karu ekonomiskās situācijas dēļ? Ar vēl lielāku karu 2.pasaules karā.

Kā beidzās karš Somijā, kad PSRS zaudēja 250 000 cilvēku 3 mēnešu laikā ( vairāk kā ukraina pārmala krievus gada laikā)? Ar vēl lielāku karu vēlāk.

ekonomikas sankcijas nevis aptur karu vispār, bet nopauzē un ļauj to uztaisīt vēl lielāku.

Krievu fašisti ir jāiznīcina fiziski, kaujas laukā, nevis jādod viņiem pārgrupeties un tad karot kaut kur citur un sapņot par atriebību.

viencexperc 5.februāris 2023 9:46
1 0 Atbildēt

kamēr nebūs 20 miljonu gruz 200, miera nebūs.

Ar ukrainas tempiem - tas būs pēc 100 gadiem.

( Somija karojot pret PSRS 3 mēnešu laikā iznīcināja 320 000 krievu un ukraiņu) somi zaudēja 70 000. Somijā tajā laikā dzīvoja 3,5 miljoni.

..

Somi karoja par brīvību, ukraiņi maksā saviem karavīriem, lai tie vāktu krievus, savus brāļus, dzīvus - gūstā.

Hmm 5.februāris 2023 10:13
1 0 Atbildēt

baidos, ka tev taisnība un drīz tu varēsi savu roku tam procesam pielikt. Putins jau 2022.gada beigās pateica, ka NATO jāatkāpjas līdz 1997.gada robežām, ja ne, sekos "speci'ālā operācija". Ko pret to iesākt? Uz to Andris Lielais, kurš RU nodzīvojis 20 gadus un pazīst krievu mentalitāti, atbildēja - vai nu neko, tas ir padodies, vai "aiziet līdz Urāliem", tas ir iznīcināt to orku pasauli fiziski.

Hmm 5.februāris 2023 10:15
0 0 Atbildēt

Labojums: Putins 2021.gada beigās pateica

Čērčils 6.februāris 2023 8:46
3 0 Atbildēt

Es tak brīdināju, ka tie, kas sevi sauc par antifašistiem, patiesībā ir vislielākie fašisti!

Visi jau aizmirsuši, kā sarkanie ar zili pelēkajiem maršēja kopīgās parādēs, pēc Polijas ieņemšanas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti