Eiroparlaments un dalībvalstis vienojas gandrīz dubultot atjaunīgās enerģijas mērķi 2030.gadam 3

 
Nozare.lv | 30.marts 2023 14:20

Eiropas Parlaments (EP) un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis ceturtdien vienojās līdz 2030.gadam gandrīz divkāršot atjaunīgo energoresursu īpatsvara mērķi kopējā enerģijas patēriņā.

Sākotnējā politiskā vienošanās paredz no atjaunīgajiem energoresursiem saražotās enerģijas īpatsvaru ES palielināt līdz 42,5% no pašreizējiem 22%, liecina ES Padomes paziņojums.

Indikatīvi bloks tiecas uz vēl par 2,5 procentpunktiem augstāku mērķi, proti, 45% atjaunīgās enerģijas īpatsvaru līdz 2030.gadam.

EP un dalībvalstu pārstāvji vienojušies par konkrētiem mērķiem dažādiem sektoriem, piemēram, transportam, rūpniecībai, ēkām un centrālajai apkurei.

Panāktā sākotnējā politiskā vienošanās tiks iesniegta ES dalībvalstu vēstniekiem un tad apstiprināšanai EP. Pirms stāšanās spēkā direktīva ir oficiāli jāapstiprina arī ES Padomē un jāpublicē ES oficiālajā vēstnesī.

ES ir noteikusi ambiciozu mērķi līdz 2050.gadam panākt klimatneitrālu ekonomiku, kuras radītie siltumnīcas efektu izraisošie gāzu izmeši tiek pilnībā neitralizēti.

Vienlaikus ES cenšas atteikties no Krievijas fosilā kurināmā izmantošanas. Pērn Krievija pārtrauca dabasgāzes piegādes ES un bloks noteica aizliegumu ar kuģiem piegādāt dalībvalstīm Krievijas jēlnaftu un citus degvielas produktus.

 
Visi komentāri
 
Mairis 30.marts 2023 15:30
2 1 Atbildēt

Un turpināt pa kluso pirkt gāzi un naftu no Krievijas? Nožēlojami

ZZZZ 30.marts 2023 15:46
0 0 Atbildēt

Ja slinkums visu skatīties, tad 14 min interesanti😕

ZZZZ 30.marts 2023 15:46
0 0 Atbildēt

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti