Viens no trim brauc ar somu benzīnu 2

 
Neste Latvija | 22.jūlijs 2013 14:58

SIA “Neste Latvija” šī gada pirmajos piecos mēnešos no Somijas ir importējusi 36,5% no kopējā Latvijā ievestā benzīna apjoma, un tas nozīmē, ka nu jau katra trešā automašīna Latvijā brauc ar “Neste Oil” Somijas benzīnu.

 Kopumā šī gada pirmajos piecos mēnešos “Neste Oil” no Somijas ir importējusi rekordaugstu dīzeļdegvielas apjomu – vairāk nekā 85 tūkstošus tonnu, kas ir par 37% vairāk, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn.

Foto: iAuto

Artu Airiainens, SIA “Neste Latvija” ģenerāldirektors: “”Neste Oil” importētās degvielas apjoms no Somijas turpina nepārtraukti pieaugt. Tas liecina, ka klienti ir novērtējuši mūsu spēju nodrošināt degvielas nemainīgi augsto kvalitāti, jo uzņēmums pats veic naftas pārstrādi savā rūpnīcā, transportēšanu ar savas flotes kuģiem, uzglabāšanu savā terminālī un izplatīšanu savā 57 degvielas uzpildes staciju tīklā visā Latvijā. Paredzam, ka “Neste Oil” importētais degvielas apjoms no Somijas turpinās pieaugt, jo pieprasījums pēc benzīna ir stabils, savukārt dīzeļdegviela no Somijas kļūst arvien populārāka.”

Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati liecina, ka 2013.gada pirmajos piecos mēnešos no Somijas tika importēti 36,5% no kopējā benzīna importa Latvijā, no Lietuvas – 63,5%. Savukārt dīzeļdegvielas kopējais importētais apjoms no Somijas ir bijis 19%, bet pārējais apjoms galvenokārt ir bijis no Lietuvas un Baltkrievijas.

SIA “Neste Latvija” importē benzīnu un dīzeļdegvielu no “Neste Oil” rūpnīcas Somijā, kas tiek tirgota visās 57 “Neste Oil” degvielas uzpildes stacijās Latvijā.

Par “Neste Oil”
“Neste Oil” ir Somijas naftas pārstrādes un mārketinga uzņēmums ar vairāk kā 60 gadu pieredzi. “Neste Oil” darbība ir vērsta uz augstākās kvalitātes produktu ar samazinātu emisiju daudzumu ražošanu un tirdzniecību. Uzņēmums piedāvā visus galvenos naftas pārstrādes produktus un ir pasaulē vadošais alternatīvās degvielas piegādātājs. Uzņēmums kotējas Somijas akciju biržā. 50.1% akciju turētājs ir Somijas valsts. V

Par SIA “Neste Latvija”.
SIA “Neste Latvija” ir “Neste Oil” korporācijas meitas uzņēmums, kas Latvijā strādā jau 21 gadu. SIA “Neste Latvija” ir viens no mūsdienīgu degvielas tirdzniecības standartu aizsācējiem Latvijā. Uzņēmums nodarbojas ar “Neste Oil” ražotās degvielas mazumtirdzniecību, degvielas un šķīdinātāju vairumtirdzniecību, kā arī naftas produktu uzglabāšanu un pārkraušanu Rīgas terminālī. Kopš darbības uzsākšanas uzņēmums Latvijā ir investējis vairāk kā 40 miljonus latu. “Neste Oil” DUS tīklu Latvijā veido 57 stacijas visā valstī.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
es 22.jūlijs 2013 17:52
2 0 Atbildēt

Kautkas tajā statistikā nav labi. Varbūt viens no trim auto ar benzīna dzinēju brauc ar somu benzīnu, bet nevis katra trešā automašīna Latvijā!

EZ 23.jūlijs 2013 8:41
2 0 Atbildēt

"Tev somu benzīns", laivā nevar bīdīt sēdekli... :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti