Degvielas tirgotājs: Konkurence nozarē saglabāsies intensīva arī nākamgad 1

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 2.janvāris 2018 5:47

Konkurence degvielas mazumtirdzniecības nozarē saglabāsies intensīva arī nākamgad, teica AS "Virši-A" valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš.

Viņš rezumēja, ka 2017.gads nozarei kopumā ir bijis veiksmīgs. Degvielas patēriņš mazumtirdzniecībā ir pieaudzis, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kas norāda, ka klientu pirktspēja ir paaugstinājusies.

Analizējot degvielas patēriņa tendences, Riekstiņš atzīmēja, ka turpina pieaugt dīzeļdegvielas patēriņš, savukārt benzīna un autogāzes patēriņš nedaudz samazinās.

Vienlaikus Riekstiņš norādīja, ka degvielas mazumtirdzniecībā šogad nostiprinājusies tendence, ka klientu uz degvielas uzpildes stacijām (DUS) vairs nedodas tikai un vienīgi pēc degvielas.

"Tā vairs nav tikai degvielas iegāde, bet gan noteiktu preču un pakalpojumu klāsts, kuru klients vienuviet vēlas saņemt - sākot ar kafiju un uzkodām, auto precēm un beidzot ar WIFI izmantošanu un ikmēneša rēķinu apmaksu. Ne velti DUS mazumtirdzniecības attīstībai tiek pievērsta tik liela uzmanība un resursi. Ticu, ka konkurence nozarē paliks tikpat intensīva arī nākamgad, taču tas tikai liks mazumtirgotājiem darīt vairāk," uzsvēra Riekstiņš.

Atskatoties uz "Virši-A" darbību šogad, uzņēmuma vadītājs atzīmēja, ka šogad turpināta tīkla attīstība, arvien lielāku uzmanību pievēršot staciju inovācijām.

"Gada sākumā, atklājot stratēģisko projektu Mārupē, esam apguvuši brīvu tirgus nišu, jo Mārupe līdz šim bijusi degvielas tirgotājiem salīdzinoši neapgūta teritorija. Tāpat esam turpinājuši stiprināt savas pozīcijas Rīgā, atklājot jaunu staciju Brīvības gatvē. Jāsaka, ka tīkls ir izaudzis, līdz ar to, jo biežāk atrodamies autobraucējiem pa ceļam, jo vieglāk piesaistīt klientus. Protams, staciju tuvums ir viens faktors, tikpat nozīmīga ir piedāvātā sortimenta un servisa kvalitāte, kā arī uz klientiem orientēta uzņēmuma domāšana," atzina Riekstiņš.

"Virši-A" 2016.gadā strādāja ar 116,975 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,7% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 14,5% - līdz 1,066 miljoniem eiro, liecina datubāzē "Firmas.lv" pieejamais kompānijas gada pārskats.

AS "Virši-A" dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 2.janvāris 2018 10:23
1 0 Atbildēt

Pēdējā laikā samazinājās vatenieku degvielas īpatsvars.

Tagad atkal palielināsies kreisās degvielas īpatsvars.

Vajag atbalstīt dīkdieņu, slaistu un neveiksminieku biznesu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti