VID apturējis licenci 19 no 20 "Dinaz" degvielas uzpildes stacijām 4

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 4.janvāris 2020 10:41

Valsts ieņēmumu dienests apturējis licenci 19 no 20 zīmola "Dinaz" degvielas uzpildes stacijām, kas pieder SIA "Latvijas nacionālā naftas kompānija", atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi, vēsta Latvijas Radio.

Kā skaidroja VID vadītāja, pēc ilgstošas sarakstes un uzņēmumu konsultēšanas ticis konstatēts, ka līdz pat decembra pēdējai dienai "Latvijas nacionālā naftas kompānija", nav izpildījusi noteikumus par kases sistēmām, kas pieņemti pirms sešiem gadiem. "Šāda veida stacijas darboties vairs nedrīkst šajā gadā. Kompānija bija darījusi zināmu, ka viņiem ir noslēgts līgums un ir grafiks, ka līdz februārim viņi to izdarīs. Bet, sazinoties ar viņu apkalpojošo uzņēmumu, tika iegūta informācija, ka šādas vienošanās nav," informēja Jaunzeme.

Pēc viņas teiktā, šajā gadījumā VID neesot bijis citu rīcības variantu kā pārtraukt šo degvielas uzpildes stacijas darbību, izņemot vienu, kurai sistēma ir nodrošināta.

Tas nozīmējot, ka legāli šīs stacijas degvielu tirgot nedrīkst. Vairākums šīs degvielas uzpildes stacijas atrodoties Latgalē, vēsta Latvijas Radio.

Piektdienas laikā aģentūrai LETA ar "Latvijas nacionālā naftas kompānija" pārstāvjiem sazināties neizdevās.

Kā ziņots, "Latvijas nacionālā naftas kompānija" apgrozījums 2018.gadā bija 15,002 miljoni eiro, kas bija par 23,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 4,4 reizes un bija 727 446 eiro. Patiesā labuma guvējs uz pilnvarojuma līguma pamata, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Aleksandrs Vanags.

"Latvijas nacionālā naftas kompānija" reģistrēta 2000.gadā ar nosaukumu "Dinaz Group". 2003.gada maijā kompānija mainīja nosaukumu uz "RusLatNafta", bet 2016.gada sākumā pārtapa par "Latvijas nacionālo naftas kompāniju".

Atbilstoši VID Akcīzes preču pārvaldes informācijai, "Latvijas nacionālā naftas kompānija" ierindojas 11.vietā starp komersantiem pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 4.janvāris 2020 21:32
5 1 Atbildēt

Nu tad Sia Alagas varēs slēgt ciet un atvērt Sia Salagas, kā sākotnēji bija paredzēts.

??? 6.janvāris 2020 13:03
0 1 Atbildēt

Vai tad Dinaz vēl kaut kur šancē. Tie kas bija pārtapa par Virši, un VIADA.

darklight 7.janvāris 2020 0:02
0 0 Atbildēt

Es arī domāju, ka tās miskastes sen jau visas likvidētas.

darklight 7.janvāris 2020 0:05
0 0 Atbildēt

Pēc reizes, kad vienā lielā Rīgas Dinazā man atteica uzpildīt degvielu mocim, neesmu savu kāju (riteni) nevienā spēris un ar ļaunu prieku vēroju, kā viņi visi aizverās

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 16

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti