Neste 2019. gadā palīdzējusi klientiem pasaulē samazināt klimatu ietekmējošās emisijas par 9,6 miljoniem tonnu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste | 12.februāris 2020 14:31

Neste atjaunojamie produkti 2019. gadā palīdzējuši klientiem dažādos tirgos kopumā samazināt siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas par 9,6 miljoniem tonnu*.

Šis apjoms ir līdzvērtīgs oglekļa dioksīda pēdai, ko vidēji rada 1,5 miljons Eiropas Savienības iedzīvotāju (avots: Pasaules Banka), vai 3,5 miljonu vieglo automobiļu izmantošanas pārtraukšanai gada garumā.

"Neste bizness koncentrēts uz to, lai palīdzētu mūsu klientiem transporta, aviācijas, polimēru un ķīmijas produktu ražošanas nozarēs, kā arī pilsētu loģistikā padarīt savus biznesus ilgtspējīgākus. Mēs esam ārkārtīgi lepni sadarboties ar mūsu klientiem un partneriem, lai samazinātu viņu siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas ar tādiem mūsu atjaunojamiem produktiem kā atjaunojamo dīzeļdegvielu Neste MY (Neste MY Renewable Diesel™) un Neste atjaunojamo aviācijas degvielu Neste MY (Neste MY Renewable Jet Fuel™). Šie ir augstas kvalitātes atjaunojami un viegli pieejami risinājumi, kas palīdz samazināt ar transportu un aviāciju saistītas emisijas," norāda Neste prezidents un izpilddirektors Pīters Vanakers (Peter Vanacker).

"Pērn mēs izvirzījām divus ambiciozus solījumus. Pirmais ir samazināt mūsu klientu siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisijas līdz 2030. gadam par vismaz 20 miljoniem tonnu CO2 ekv. gadā, izmantojot atjaunojamos un aprites risinājumus. Siltumnīcefekta izraisošo gāzu emisiju samazinājums no 7,9 miljoniem tonnu 2018. gadā līdz 9,6 miljoniem tonnu 2019. gadā ir lielisks sākums. Otrs solījums ir samazināt Neste ražošanas radīto oglekļa dioksīda pēdu ātrāk par Eiropas Savienības noteiktajiem klimata un enerģētikas mērķiem. Viens konkrēts piemērs šim ir mūsu ilgtermiņa apņemšanās izmantot vēja enerģiju mūsu ražotnēs Somijā," piebilst Vanakers.

Uzsvars uz kapacitāti, inovācijām un sadarbību

Neste apņemšanās ir arī paplašināt savu unikālo globālo atkritumu un pārpalikumu izejmateriālu platformu. Atkritumu un pārpalikumu izejmateriāli 2019. gadā veidoja 80% no Neste izmantoto atjaunojamo izejmateriālu apjoma. Raugoties tālāk par pašreizējiem izejmateriālu avotiem, Neste investē, lai atrastu jaunus nākotnes izejmateriālus un izstrādātu nepieciešamās tehnoloģijas.

"Mēs uzskatām, ka panākumu atslēga ir sadarbība. Sadarbojoties mēs varam veicināt nozares attīstību, samazināt emisijas un palīdzēt risināt klimata problēmas," uzsver Vanakers.

Vairāk nekā desmit gadus Neste ir turpinājusi palielināt atjaunojamo produktu apjomu. Šobrīd uzņēmuma ražošanas kapacitāte tai piederošajās pārstrādes rūpnīcās Somijā, Nīderlandē un Singapūrā ir saražot trīs miljonus tonnu atjaunojamo produktu gadā. No šiem trīs miljoniem tonnu Neste atjaunojamās aviācijas degvielas ražošanas jauda šobrīd ir 100 000 tonnu gadā. Pēc ražošanas paplašināšanas Singapūrā 2022. gadā Neste kopējā atjaunojamo produktu saražošanas kapacitāte būs tuvu 4,5 miljoniem tonnu gadā. No šīs kopējās kapacitātes 2022. gadā atjaunojamās aviācijas degvielas ražošanas kapacitāte pārsniegs vienu miljonu tonnu gadā.

 
Visi komentāri
 
650 13.februāris 2020 0:21
0 0 Atbildēt

Jūs,ekocykas,pacēlāt reāli savai nesmirdošajai degvielai cenu par 8cent/litrā.1,97eur....Tā Rupji,klaji uzspļaujoši,precīzi ar pirmo janvāri! Akcīze šitā p-ieauga,vai Jums vnk Kaunumakrāns tapa garāks??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti