Neste paraksta Eiropas Plastmasas paktu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste | 12.marts 2020 13:24

Neste kopā ar vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm un citiem uzņēmumiem, kas pārstāv dažādas Eiropas plastmasas nozares jomas, Beļģijas galvaspilsētā Briselē parakstīja Eiropas Plastmasas paktu (European Plastics Pact).

Eiropas Plastmasas pakts ir celmlaužu iniciatīva un platforma vadošām valstīm, kā arī privātām organizācijām no visas Eiropas plastmasas vērtību ķēdes, lai sadarbotos un paātrinātu sistemātisku pāreju uz plastmasas aprites ekonomiku Eiropā.

"Neste ir mērķtiecīgs uzņēmums ar ambīcijām atstāt tīrāku un veselīgāku planētu mūsu bērniem. Parakstot Eiropas Plastmasas paktu, mēs vēlamies  apliecināt mūsu stingro apņemšanos palīdzēt Eiropas plastmasas nozarei radīt risinājumus, lai apkarotu plastmasas piesārņojumu un samazinātu nozares atkarību no fosilās degvielas. Lai arī mūsu atjaunojamo resursu risinājumi jau tiek izmantoti, lai aizstātu fosilās izejvielas, Eiropas tirgum paredzēta bioloģiskas izcelsmes polipropilēna un polietilēna komerciāla apmēra ražošanā, mēs kopā ar vairākiem plastmasas vērtību ķēdes partneriem paātrinām ķimikāliju pārstrādes jaudas palielināšanu, lai paātrinātu pāreju uz plastmasas aprites ekonomiku," norāda Neste atjaunīgo polimēru un ķimikāliju nodaļas viceprezidente Mersedesa Alonso (Mercedes Alonso).

Eiropas Plastmasas pakta mērķis ir paātrināt pārrobežu apmaiņu un sadarbību Eiropas mērogā, lai papildinātu un atbalstītu jau esošās Eiropas un globālās apņemšanās, kā arī esošās valstu un uzņēmumu iniciatīvas attiecībā uz plastmasas vērtības ķēdes apriti.

Eiropas Plastmasas pakts ir Francijas, Nīderlandes un Dānijas aizsākta iniciatīva, kas nu kļuvusi par publisku un privātu sadarbību un apvieno ne tikai vides ministrus no Eiropas Savienības valstīm, bet arī nevalstiskās organizācijas un Eiropas uzņēmumus. Eiropas Plastmasas paktam ir pievienojušās jau 13 Eiropas Savienības valstis, kā arī dažādas organizācijas un uzņēmumi.

Pakts izstrādāts, lai samazinātu plastmasas atkritumu nonākšanu vidē, noteiktu kopīgus ambiciozus mērķus un, savstarpēji sadarbojoties un daloties ar pieredzi, atbalstītu inovatīvus risinājums Eiropas līmenī. Tas sniegs ieguldījumu pārejā uz aprites ekonomiku, kā arī palīdzēs sasniegt ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus, it īpaši ierobežojot klimata pārmaiņas, veicinot ilgtspējīgu patēriņu un ražošanu.

 
Visi komentāri
 
darklight 12.marts 2020 20:45
1 0 Atbildēt

Kamēr nigeriem ļaus gāzt atkritumus jūrā, tam visam nav nekādas jēgas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti