Neste pirmo reizi Latvijā savā degvielas uzpildes stacijā uzstāda vēja elektrostaciju 6

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste | 15.marts 2021 13:31

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste pirmo reizi uzstāda 1 kW vertikālās ass vēja elektrostaciju degvielas uzpildes stacijā Rīgā, Krasta ielā 68. Kopā uz DUS jumta tiks uzstādītas 4 šādas elektrostacijas.

Plānots, ka elektrostacija gada laikā saražos 8000-9000 kWh un tā nodrošinās 40% no stacijas darbībai nepieciešamās pašpatēriņa enerģijas.

“Neste ir pasaulē vadošais atjaunojamo resursu un aviācijas degvielas ražotājs, kura bizness koncentrēts uz to, lai palīdzētu mūsu klientiem transporta, aviācijas, polimēru un ķīmijas produktu ražošanas nozarēs padarīt savus biznesus ilgtspējīgākus. Cīņa pret klimata pārmaiņām nav viegla, un, tikai apvienojot savus spēkus, tehnoloģijas un universālus risinājumus, mēs spēsim vienoti cīnīties par tīrāku vidi. Pirmās vēja elektrostacijas uzstādīšana mūsu DUS ir neliels, tomēr nozīmīgs solis ceļā uz mūsu mērķi – kopā ar citu industriju pārstāvjiem un sabiedrību kopumā cīnīties pret klimata pārmaiņām, sekmējot dažādu atjaunojamās enerģijas veidu izmantošanu,” stāsta Armands Beiziķis, SIA “Neste Latvija” valdes priekšsēdētājs.

SIA “Plus Energy Group” ražotā aptuveni 2 metrus augstā, 0,85 m diametra vertikālās ass vēja elektrostacija uz DUS jumta uztver gaisu, kas plūst no jebkura virziena, pagriežot pret to asmeņus. Ņemot vērā to, ka šī Neste DUS atrodas tiešā Daugavas tuvumā, šajā vietā ir mainīga vēja plūsma, kas nodrošinās veiksmīgu vēja elektrostacijas darbību

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 16.marts 2021 11:21
2 0 Atbildēt

Tad jau redzēs, bet maz ticams, ka saraźos 40%.

diarētiķis 16.marts 2021 12:35
1 0 Atbildēt

Tad jau redzēs,vai maz ticams.

650 17.marts 2021 1:59
0 0 Atbildēt

Pedāļu,propelleru un buruauduma producenti berzē rokas.Pļavā pie viena no pazīstamākajiem LV kalnu kūrortiem sakrautās detaļas arīdzan liecina par nopietna Pūtiena tuvošanos.

seller 17.marts 2021 10:25
0 0 Atbildēt

Nezinu, liekas uz piecu un vairāk-stāvu māju jumtiem varētu darboties tīri OK!? Nemaz nebūtu daudz redzami!

DMXK 17.marts 2021 12:03
1 0 Atbildēt

Vibrācija!Interesējos par citu pieredzi,tāds lūk tehniskais blakusefekts apbēdina.Troksnis,arī no vertikālās turbīnas.Dziļos laukus uz paugura nostāk no mājas varētu,bet tad sadārdzinās pievadi.

oi kā maksātājs 17.marts 2021 12:05
2 0 Atbildēt

Neste ietājas rindā pēc mūsu naudas par OIK?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti