Naftas cenas pieaug, akciju cenas mainās dažādos virzienos 6

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 25.marts 2021 7:49

Naftas cenas trešdien pieauga pēc tam, kad uz sēkļa uzskrējis konteinerkuģis bloķēja satiksmi Suecas kanālā, bet akciju cenas mainījās dažādos virzienos, valdībām cenšoties ierobežot jaunā koronavīrusa vilni.

Jēlnaftas cenas kāpa par sešiem procentiem, tirgus dalībniekiem izvērtējot, kāda ietekme būs kuģu satiksmesbloķēšanai Suecas kanālā, kas ir viens no pasaules noslogotākajiem tirdzniecības ceļiem.

Panamas kuģa "Ever Given" iestrēgšanas dēļ apstājās vairāk nekā 100 kuģu, kas vēlējās šķērsot Suecas kanālu.

"Enerģētikas tirgus ir lielā mērā padārdzinājies īstermiņa jēlnaftas pieprasījuma dēļ," sacīja "Oanda" analītiķis Edvards Moja.

Neraugoties uz naftas uzņēmumu akciju padārdzināšanos, Volstrītas akciju tirgus piedzīvoja jaunu kritumu. Volstrītas indekss "Nasdaq Composite" saruka par 2,0%, samazinoties "Apple", "Facebook" un citu tehnoloģiju milžu akciju cenām.

"Mēs savā ziņā iepauzējam uz atelpu. Noteikti notiek kāda rotācija," sacīja "FHN Financial" ekonomists Kriss Lovs.

Viņš atzīmēja, ka kritumu Volstrītā sekmēja nelabvēlīgi dati par ilgstoši uzglabājamām precēm, tostarp vājums autobūves nozarē, kas samazinājusi ražošanas apjomus pusvadītāju trūkuma dēļ. 

Investoru bažas vairoja arī ASV finanšu ministres Dženetas Jelenas izteiktais apstiprinājums, ka prezidents Džo Baidens ir gatavs pacelt nodokļus uzņēmumiem, lai varētu samaksāt par savas administrācijas prioritātēm.

"Tauta domāja, ka Baidens būs centrists un mērens, tomēr viņa nodokļu un tēriņu programma novirza viņu vairāk pa kreisi, nekā bija gaidāms. Visas runas par nodokļu celšanām padara investorus nervozus," sacīja "Meeschaert Financial Services" analītiķis Gregorijs Volohins.

Eiropas akciju tirgos bija dažādas tendences, turpinoties bažām, ka Covid-19 krīzes saasināšanās Eiropā var izjaukt ekonomikas atkopšanos, lai gan eirozonas ekonomika martā atgriezās pie izaugsmes, kas noticis pirmoreiz sešu mēnešu laikā.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" trešdien kritās par mazāk nekā 0,1% līdz 32 420,06 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,6% līdz 3889,14 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 2,0% līdz 12 961,89 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 trešdien pieauga par 0,2% līdz 6712,89 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 saruka par 0,4% līdz 14 610,39 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par mazāk nekā 0,1% līdz 5947,29 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena trešdien pieauga par 5,9% līdz 61,18 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 6,0% līdz 64,41 dolāram par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru trešdien kritās no 1,1849 līdz 1,1812 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru saruka no 1,3752 līdz 1,3681 dolāram par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 108,59 līdz 108,71 jenai par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 86,17 līdz 86,32 pensiem par eiro.
 

 
Visi komentāri
 
ha-ha 25.marts 2021 7:53
1 0 Atbildēt

un es vēl gribēju pajokot, ka tūliņ pieaugs degvielas cenas - nepaguvu, lasi gan, ko te jokot - vēl pirms 2 mēnešiem dīzelis tankā maksāja 1.00, tagad 1.20

aizejošais 25.marts 2021 8:22
0 0 Atbildēt

tas būs īslaicīgi. Gan jau šodien to kuģi izķeksēs, un nafta turpinās dreifēt +- stabili uz leju

Vernons 25.marts 2021 9:54
1 0 Atbildēt

Kuģis ar 14 metru iegrimi ieplēš smiltīs! Tad seko bēgums!

youtu.be/Ht4c-4qeZz0

viencexperc 26.marts 2021 2:50
1 0 Atbildēt

Ziņas komunistu muļķiem.

Tad paskaidrošu. Patiešām naftas cenas "aug", bet salīdzinājumā - kaut vai ar nedēļu atpakaļ tās bija augstākas. Tagad, ar visu "naftas cenu straujo augšanu", vidējā cena 6,martā bija 67,50 usd par mucu, tagad - 59,29...

Protams, ka cenas katrai naftas ieguves vietai ir atsķirīga, bet līdzīgu tendenci var redzēt visām naftas "šķirnēm"

viencexperc 26.marts 2021 3:01
1 0 Atbildēt

piemēram, latviešu mīļā "Brent" jēlnafta trešdien pieauga līdz 64,41 usd, bet 11.martā bija 69,63 usd.

Tāds pieaugums ar mīnus zīmi....

Valdis 26.marts 2021 10:37
0 0 Atbildēt

mans zilonis, par cik gribu, tik tirgoju))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti