Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 8

 
LTV Ziņu dienests | 19.marts 2024 12:11

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās.

Piedalies diskusijā MILITĀRAJĀ FORUMĀ šeit >>

 
Visi komentāri
 
MMX 19.marts 2024 12:30
2 1 Atbildēt

Latvijā... līgumi vēl nav parakstīti... rūpnīca... sāks darboties līdz gada beigām...? Es būšu pamatīgā šokā ja pie mūsu birokrātijas un visādiem procesiem labākais ko izspiedīs būs nākamā gada vidus vai beigas, ja vien nav spēcīgi dabūjuši no ES/NATO pa pēcpusi vai arī kaut kur kāds spēcīgāks lobijs nav labi samaksājis.

Rozā brilles 19.marts 2024 13:00
0 3 Atbildēt

Krievija jau šobrīd var saražot 5 miljonus, ES par visiem līdz 2025.gada beigām grib panākt, ka varētu saražot 2 miljonus, tikai vēl vajadzētu kaut kad sanākt kopā, apspriesties, izvērtēt lietderību, pārliecināt uzņēmējus, garantēt viņiem peļņu utt - vārdu sakot, meklējam rozā brilles un segu, ko pārvilkt galvai.

imzz 19.marts 2024 13:37
2 2 Atbildēt

Ja ir prioritāte gaisā, nav vajadzības pēc miljoniem šāviņu, jo ar aviāciju iznīcina pretinieka artilērijas iekārtas, un tā rīcībā esošo šāviņu skaits vairs neko daudz nedod.

NATO aviācijas pārsvars nozīmē to, ka Rietumos nav vajadzība pēc miljoniem šāviņu katru gadu. Arī Ukrainai nevajadzēs, ja beidzot iedos lidmašīnas ar munīciju pietiekamā daudzumā.

Un beidzot, Krievijas panākumus Avdejevkā nodrošināja ne tik daudz artilērija, kā planējošās aviobumbas ( KAB ), pret ko ukraiņiem joprojām īsti nav, ko likt pretī. Atskaitot to "patriotu, kurš it kā iznīcināts, it kā ne.

... 19.marts 2024 17:04
1 0 Atbildēt

Patriot nav viena mašīna, bet bet gan vesels komplekss ar dažādām mašīnām - radars, vadības centrs, paši raķešu palaidēji u.c. Visticamāk, ka kāda daļa ir cietusi, bet nez vai iznīcināts viss komplekss...

asd 19.marts 2024 21:27
0 0 Atbildēt

Vispār, būtu labi, ja mūsējie attīstītu arī ne mega dārgu/sarežģītu dronu ražošanu. Vienīgais, ka bez saskaņošanas ar lielajiem dūžiem, to nez vai tā vienkārši varētu izveikt - konkurence, zinies.

Kā rāda līdzšinējā pieredze, tad daudzskaitlīgu un salīdzinoši lētu dronu čupa var pietiekami labi paveikt lietas un arī nogurdināt pretinieku.

Ja pret pārdesmit k vērtām lamatām ir jātērē simtos tūkstošu (?) vērtas pretgaisa aizsardzības raķetes, tad tas ir efektīvi un tā, nu, ir tā lieta, ko pat mēs varētu atļauties.

Ar tādiem būtu jānodrošinās visai Baltijai, lai uzbrukuma gadījumā, ātri likvidētu pienākošo infrastruktūru Baltijai (ceļus/dzelzceļus), pa kuru naidniekam nonākt teritorijā/nogriezt piegādes līnijas un ievilkt pa pretinieka, tuvējā pierobežā, esošajām nometnēm/militārajiem objektiem, lai šiem ir maksimāli zaudējumi un traucēkļi savu nodomu izpildei. Citādi var iznākt kā ar Krimu un sauszemes koridoru - paņēma vienā setā un atkarot ir ļoooti problemātiski.

Arī štati sāk iet dronu virzienā, jau skatoties potenciāla Ķīnas konflikta virzienā. Nesen par šo un 6. paaudzes lidoņiem redzēju yt video.

Vai 19.marts 2024 21:32
0 0 Atbildēt

Koka lādiņus?

reku 19.marts 2024 22:04
0 0 Atbildēt

Vienreiz mūžā arī koks šauj,nemaz nerunājot par lādiņiem.Varbūt labāk rozes audzēt! Cilvēkiem jau izskatās viss aizmirsies.

ZZZZ 20.marts 2024 8:47
0 0 Atbildēt

Mums tādas lietas arī derētu sk 1.20 min

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti