Iztērē 183 000 eiro par militarizētās tēlniecības kompozīciju - Aizsardzības ministrijā uzsākta dienesta pārbaude (+ VIDEO) 8

 
AM | 15.oktobris 2024 16:27

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds 11. oktobrī ir ierosinājis dienesta pārbaudi par "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" ar kāpurķēžu bruņutransportieri "CVR(T)" būvniecību pie militārās bāzes “Ādaži”.

Aizsardzības ministrs A. Sprūds uzsver: “Tā ir finansējuma nelietderīga izmantošana. Iepazīstoties ar projekta ieviešanas un sadārdzinājuma vēsturi, kas sākās 2020. gadā, esmu uzdevis uzsākt dienesta pārbaudi par lēmumu pieņemšanas un lietderīguma izvērtēšanas procesu.

Finansējums aizsardzības nozarei uzliek lielu atbildību. Nav pieļaujami tādi finanšu izlietojumi, kas ir saimnieciski nepamatoti. Finanšu ieguldījumiem jābūt atbildīgiem, caurskatāmiem un jāstiprina Latvijas aizsardzības spējas. Esmu uzdevis detalizēti izvērtēt lēmumu pieņemšanas procesu un iesniegt konkrētus priekšlikumus, lai novērstu līdzīgu situāciju atkārtošanos.”

 Dienesta pārbaudē tiks vērtēts, kā tika pieņemti lēmumi par projekta idejas īstenošanu, projektēšanas un būvniecības iepirkumu summām un procedūrām, kā arī to izpildes kontroli.

Līdz ar dienesta pārbaudes ierosināšanu, aizsardzības ministrs ir uzdevis nozares struktūrvienībām sniegt priekšlikumus, lai novērstu līdzīgu situāciju atkārtošanos. Dienesta pārbaudes izpildes termiņš ir 31. oktobris.

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs 2020. gada nogalē saņēma Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba lūgumu iekļaut “militarizētās tēlniecības kompozīciju” aizsardzības nozares Būvniecības programmā. Savukārt 2022. gada 14. februārī tika noslēgts līgums un veikta apmaksa par būvprojekta izstrādi 29 690 eiro apmērā. būvniecības līgums ar AS "R.A.J." 153 325 eiro apmērā tika noslēgts 2023. gada 31. augustā. Šobrīd "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" būvniecība ir pabeigta un notiek objekta pieņemšana ekspluatācijā.

 

 

 
Visi komentāri
 
Hm 15.oktobris 2024 16:48
7 0 Atbildēt

Šis noteikti palīdzēs Latvijas aizsardzībai. Katrs cents ir lietderīgi iztērēts.

Bet, ja nopietni - palielinam aizsardzības budžetu, bet izskatās ka atbildīgās personas nezin kā to naudu tērēt.

Un tad rodas visādas 220miljonu afēras.😂

GTD2 15.oktobris 2024 16:51
8 0 Atbildēt

Ministrs atkal kārtējo reizi neko nezināja, tikai tad kad nauda jau iztērēta,  apbrīnojama valdība. Progresīviem vispār vieni cepumi salasīti

2DTG 15.oktobris 2024 17:00
4 0 Atbildēt

pieļauju, ka process tika monitorēts vai kontrolēts, lai sajūtot, ka papēži svilst, varētu pavicināt karodziņu par "komunikācijas trūkumu", "tā nebija mūsu kompetence", vai visļaunākajā gadījumā "vainīgie tiks sodīti".

2DTG 15.oktobris 2024 21:33
0 0 Atbildēt

Are, es gandrīz uzminēju - pie iepriekš teiktā jāpievieno termini "mēs neesam tiesīgi", "ne mums deleģēts", "finansējumu apgūst citi"

Ervis 15.oktobris 2024 18:37
0 0 Atbildēt

Kaut kādas sarkanas atraugas.

Kanibaals 15.oktobris 2024 22:08
0 0 Atbildēt

Nauda palika Latvijā, par ko cepiens.

. 15.oktobris 2024 23:55
0 0 Atbildēt

Nauda palika konkrētās "būvniecības" vadoņu un tiem pietuvinātu "mākslinieku" kabatās, vai kā tur tos shēmotājus sauc. Tu nevari zināt, kur tā tālāk nonāca. Varbūt nemaz ne Latvijā. Neesi, lūdzu, tik primitīvi domājošs.

650 16.oktobris 2024 1:59
0 0 Atbildēt

Tur acīm redzami (nepār protami) kādam kaut kas ira tajā progressīvajā stobrā/ieSprūdis.Sazin ko te tagad saukt- paramilitāro veterinārārstu,sappierus, vai (labāk) uzreiz sertificētu psihiātru..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Leapmotor B10 un C16 piedzīvo pirmizrādi Parīzes autoizstādē (+ FOTO) 7

Parīzes autoizstādē pirmizrādi piedzīvojuši Leapmotor C16 un B10 - divi jaunumi, ko Ķīnas uzņēmums virza sadarbībā ar autobūves koncernu Stellantis. Lasīt vairāk

 

GAC Aion V – Eiropas pirmizrāde Parīzē; Ķīnā no17 000 eiro, cik pie mums? (+ FOTO) 2

Līdz 750 km sniedzamība, dāsns aprīkojums, mazs patēriņš – 4,60 m garais ķīniešu krosovers paredzēts globālajam tirgum. Ķīnā tā cena sākas no atzīmes 17 000 eiro, bet pie mums? Lasīt vairāk

 

Piedošanas nebūs - puiši ar Audi vajā vadītāju, kas viņiem patraucēja (+ VIDEO) 10

Puiši, kas ar Audi pa kreiso malējo joslu aiztraucas milzu ātrumā, spiesti strauji bremzēt, izbraucot zaļajā zonā, jo viņiem patraucē cits Audi, kas iziet uz kravinieka apsteigšanu. Tālākajā vainīgais tiek vajāts, apstādinot visas maģistrāles kustību. Lasīt vairāk

 

Elektrisko Mercedes noiets ASV krītas; zaļie plāni jāpārskata 7

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz spiests atzīt, ka elektriskās saimes transportlīdzekļu noiets ASV tirgū krities trešo ceturksni pēc kārtas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti