Akcijā par pareizu braukšanas joslu izvēli sastādīti desmit protokoli un izteikti 32 mutvārdu aizrādījumi 33

 
Nozare.lv | 6.novembris 2017 11:16

Valsts policijas (VP) akcijas laikā par pareizu braukšanas joslu izvēli autovadītājiem sastādīti desmit administratīvā pārkāpuma protokoli un izteikti 32 mutvārdu aizrādījumi, aģentūru LETA informēja VP

Likumsargi piektdien rīkoja izglītojošu akciju, pievēršot šoferu uzmanību braukšanas joslu pareizai izvēlei.
VP norāda, ka sabiedrībā nav vienotas izpratnes par to, kā pareizi jābrauc pa brauktuvi, kas sadalīta divās vai trīs braukšanas joslās vienā virzienā.

Ceļu satiksmes noteikumu 85.punkts reglamentē transportlīdzekļu izkārtojumu uz brauktuves nosakot, ka ārpus apdzīvotām vietām jābrauc iespējami tuvāk brauktuves labajai malai. Ja braukšanai vienā virzienā ir divas vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai tad, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, kā arī lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā.

Tāpat 86.punkts nosaka, ka apdzīvotās vietās, ja bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai vienā virzienā ir trīs vai vairākas joslas, kreisajā malējā joslā atļauts iebraukt tikai šādos gadījumos, proti, ja citas braukšanas joslas ir aizņemtas, lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā un lai apturētu transportlīdzekli uz vienvirziena ceļa.

Kā uzsver VP, diemžēl bieži vien autovadītāji ignorē minētās prasības, tādējādi traucējot vienmērīgu plūsmu un radot konflikta situācijas uz ceļa. Likumsargi cer, ka problēmas aktualizēšana un sabiedrības izglītošana vairāk veicinās šīs ceļu satiksmes noteikumu prasības ievērošanu.

Portālā iAuto vēl par šo tēmu lasi:

 
33 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 6.novembris 2017 11:38
31 6 Atbildēt

Un apturēta ir TIPISKA kreisās joslas kruizētāja, kam vienalga viss pārējais uz ceļa

Respect - CP vajag drebināt intensīvāk!

iAuto 6.novembris 2017 12:05
30 2 Atbildēt

Labi, ka BEIDZOT šai lietai ir izdevies pievērst Ceļu policijas uzmanību. Savādāk tikai ātrums, tikai ātrums...

freijers 6.novembris 2017 13:46
18 4 Atbildēt

Tuvos un priekšējos migliniekus drīkst ieslēgt kopā, ja vādītājam šķiet nepietiekama redzamība, pakaļējos gan drīkst ieslēgt tikai intensīva lietus vai miglas laikā....sodīt kārā lampiņa ! Tas, ka dažiem ir nenoregulēti lukturi vai nejēdz tālos izslēgt ir cits jautājums !

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti